donderdag 26 september 2024

NIEUW IN AANLOOP NAAR HET STRIPFESTIVAL

 kladblaadje

637

638
639
640
641
642
643
644
645
646
647
648
649
650
651
652
653
654
655
656
657
658




659
660
661
662
663
664
665

maandag 23 september 2024

NIEUWIGHEDEN VAN PANGOLIN OP STRIPFESTIVAL BREDA

 Uitgeverij Pangolin presenteert op stripfestival Breda de volgende nieuwe items aan de tafel van De Stripspecialist





komt allen

stripfestival breda

zaterdag 14 september 2024

maandag 9 september 2024

MTG DUSKMOURN PRERELEASE WEEKEND

 

 

MTG DUSKMOURN pre release weekend op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.
De avonden worden lang.
Het thema is duister echter we houden weer twee maal een pre release evenement.
Op vrijdag vanaf 19.00 uur in de winkel en op zaterdag vanaf 11.00 uur in onze externe locatie het belcrum huis.
De kosten voor deelname zijn 35 euro.

Houd er rekening mee dat in het belcrum huis wij niet kunnen beschikken over een pin automaat.

veel maar nog niet alles

 Hi

Veel van de nieuwste titels maar ik loop wat achter

600 / 601


XIII Trilogy - Jones 2: Rood Alcatraz HC / SC.
Tekenaar(s) Olivier TaDuc
Scenarist(en) Yann
Uitgeverij Dargaud

De spin-off XIII Trilogy zal uit meerdere trilogieën bestaan over nevenpersonages uit de stripreeks XIII. De trilogie over het verleden van Jones, door Olivier TaDuc (Chinaman) en Yann (Black Squaw, Berentand, De Onnoembaren) is aan deel 2 toe.

"Luitenant Jones zet haar pilotenopleiding aan de Patuxent River Naval Academy voort, waar ze indruk blijft maken. In diezelfde periode maken twee gevaarlijke indiaanse activisten, Karkajou en Crow Dog, zich meester van het eiland Alcatraz. Ze strijden voor burgerrechten en de naleving van alle ondertekende verdragen. Ook Marcus, Jones' oudere broer, heeft zich bij hen aangesloten. Generaal Ben Carrington krijgt van president Dixon de opdracht om de crisis in Alcatraz te bezweren, zonder bloedvergieten, want de Red Warriors hebben een honderdtal gijzelaars genomen om hun eisen kracht bij te zetten! Voor zijn missie laat generaal Carrington zich bijstaan door Jones. Al snel rijpt een plan en ongewapend gaan ze aan land op Alcatraz... Maar is de jonge Jones wel opgewassen tegen deze taak? En wat als het allemaal een valstrik is?"

602 / 603


West Fantasy 1: De Dwerg, de Premiejager & de Doodgraver HC / SC.
Tekenaar(s) Bertrand Benoît
Scenarist(en) Jean-Luc Istin
Uitgeverij Standaard Uitgeverij


Nieuwe fantasyreeks die helemaal in het verlengde ligt van de reeksen Elfen, Dwergen, Magiërs en Orks & Goblins, die zich alle in het universum van Aquilon afspelen en waarvan in het Frans al meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht. De vertalingen verschijnen bij Daedalus. Jean-Luc Istin, scenarist en tot voor enkele jaren geleden conceptdirecteur bij de Franse uitgeverij Soleil, voegde daar met zijn team scenaristen en tekenaars alvast Ogon aan toe, hetzelfde concept met een eerste cyclus van vier delen en een tweede seizoen op komst, maar dan in een Afrikaanse setting. Met Ynuma komt er ook nog een Aziatische cyclus aan met samoerai en shoguns als fantasyfiguren. Daarbovenop is er met Guerres d'Arran een cross-over gecreëerd die nog in vertaling moet starten. Kan daar nog meer bij? Jawel, maar niet bij Soleil. Istin creëerde namelijk voor de nieuwe Franse uitgeverij Oxymoron de conceptreeks West Fantasy, waarin dwergen en elfen in het westerngenre rondlopen. En de vertaling van het eerste album komt niet uit bij Daedalus, maar wel bij Standaard Uitgeverij, eveneens in softcover en hardcover.
Lees meer: Fantasyfiguren in westernverhalen, Jean-Luc Istin creëert conceptreeks West Fantasy

 

Istin situeert zijn West Fantasy in de jaren 1860 van de Verenigde Staten. Aanvankelijk wou hij niet te veel fantasywezens toevoegen, maar zijn tekenaars waren vragende partij voor meer orks en ander gebroed als nevenpersonages en daarna almaar meer. De vijf delen van een eerste seizoen zijn al geschreven én getekend. Deel 1 en 2 (getekend door Marco Itri) zijn al uit in het Frans. Het vijfde deel is getekend door Nicolas Demare, terwijl een andere Aquilon-oudgediende, Jean-Paul Bordier, ook een album heeft getekend. Of er daarna nog een tweede cyclus volgt, wil Istin niet laten optekenen. Bij vorige gelegenheden, toen hij vervolgen aankondigde, kwamen die er niet. Hij is voortaan voorzichtiger. Bovendien roept hij ook de huidige economische conjunctuur aan die langlopende reeksen intoomt. Nochtans, drie miljoen exemplaren voor Aquilon... Hij wil het natuurlijk wel.

De inhoud van deel 1, getekend door Bertrand Benoit: "Okaar Albrecht — de dwerg -— stoot achter in zijn goudmijn op een reusachtige monoliet, een artefact boordevol oude magie. Wanneer hij het voorwerp aanraakt, ontketent hij een gebeurtenis duizenden mijlen verderop de man in het zwart, de vervloekte dodenbezweerder, staat op uit zijn graf en loopt langzaam maar zeker in de richting van de totem. Overal waar hij langskomt, komen de doden tot leven... maar dat is niet alles! Ook de meedogenloze Kendal Jones — de premiejager — is op weg naar de goudmijn van Okaar, gedreven door een hartsgrondige haat, in het gezelschap van een doodgraver — de goblin. Wat volgt is een symfonie van bloed, kogels en magie"

604


Wayne Shelton 14: Het Goud uit Saigon SC.
Tekenaar(s) Christian Denayer
Scenarist(en) Jean Van Hamme
Uitgeverij Dargaud


Na zeven jaar afwezigheid verschijnt er weer een nieuw album van Wayne Shelton, zowat de enige reeks die Jean Van Hamme nog schrijft. Het is een van zijn favoriete reeksen, terwijl ook zijn echtgenote een zwak heeft voor de actieheld op leeftijd. De achtenzeventigjarige tekenaar Christian Denayer had er zijn tijd voor nodig omwille van gezondheidsproblemen en problemen met zijn hand. Maar kijk, hier is het. Het album brengt Shelton naar Vietnam. Denayer kondigde intussen aan dit zijn laatste album is. Of de reeks daarmee ophoudt, is nog niet geweten.

"Op 30 april 1975 vallen de Vietcong Saigon binnen, waar complete chaos heerst. Voor de Amerikanen betekent dit het einde van de Vietnamoorlog, die hun meer dan 58.000 doden en meer dan 300.000 gewonden heeft gekost. Allemaal voor niets. Maar niet in de ogen van een Amerikaanse kolonel die niet meteen op de vlucht slaat. Hij geeft een jonge luitenant de opdracht om een gepantserd voertuig te kapen dat de Natioinale Bank van Zuid-Vietnam halsoverkop verlaat met 20.000 kilo 24-karaats. goud aan boord. De jonge luitenant is niemand minder dan Wayne Shelton. Vijftig jaar later, tijdens een boottocht door de Ha Longbaai, kijkt Wayne Shelton terug op de bizarre opdracht en de desastreuze gevolgen... en plots komen het verleden en de immense goudschat wel erg dichtbij!"


605


Barcelona, Donkere Ziel HC.
Tekenaar(s) Martin Pardo / Rubén Pellejero / Eduard Torrents
Scenarist(en) Gani Jakupi / Denis Lapière
Uitgeverij Dupuis


Een misdaadroman die zich afspeelt in de achterbuurten van Barcelona ten tijde van Franco, in een sfeer à la Scarface, met een historische saga over de succesvolle carrière en de pijnlijke ondergang van een maffioso. Rubèn Pellejero (Corto Maltese) is een van de drie tekenaars die allen uit Barcelona komen. Eduard Torrents is een andere tekenaar. Hij tekende onder meer Medici's en Sherlock Holmes - Society. Dit album is nog eens een aanwinst voor de collectie Vrije Vlucht.

"Weeskind, vooraanstaand industrieel, maffioso, romanticus of drugsbaron: Carlitos — ook wel bekend en berucht als Don Carlos — is het allemaal, het hangt er maar vanaf aan wie je het vraagt. Terwijl Barcelona kreunt onder de Franquistische dictatuur, kruipt een jong kind van onder het puin van zijn ouderlijk huis. Het is het begin van een lange weg naar de top... Maar wie hoog klimt, kan diep vallen!"


606


Vera: Puur Geluk HC.
Tekenaar(s) Michiel van de Vijver
Scenarist(en) Michiel van de Vijver
Uitgeverij Plan A Uitgevers

Over Vera: Puur Geluk: "De eerste spin-off van Joep is een feit. Het vriendinnetje van Joep heeft nu een eigen stripboekje waar het nu eens niet om Joep draait. Hoewel hij natuurlijk wel af en toe opduikt. Het boekje van striptekenaar Michiel van de Vijver is een bundeling van korte grappen. Het stripboekje in harde kaft is voor beginnende lezers en op AVI E3, vanaf 7 jaar."


607 / 608


Thorgal Saga 3: Shaïgan HC / SC.
Tekenaar(s) Roman Surzhenko
Scenarist(en) Yann
Uitgeverij Le Lombard


Derde album in de spin-off van de reeks Thorgal met dikke one-shots door uiteenlopende auteurs. Na Robin Recht (Vaarwel Aaricia) en Corentin Rouge en Fred Duval (Wendigo) is deze keer het duo Roman Surzhenko en Yann aan de beurt. Dat is dan nog een veilige keuze, want zij zijn nu al betrokken bij Thorgal. Surzhenko tekent De Jonge Jaren en tevoren Kriss van Valnor en Wolvin in De Werelden van Thorgal, terwijl Yann van diezelfde spin-offreeksen opklom tot de scenarist van de hoofdreeks die nu door Fred Vignaux wordt getekend. Het 88 pagina's tellende Thorgal Saga 3: Shaïgan past in de hoofdreeks tussen de verhalen waarin Thorgal zijn geheugen verloor en naast Kris van Valnor een geduchte piraat werd.

"De goden hebben de naam Thorgal weggevaagd en ook hijzelf is alles vergeten. Kriss van Valnor heeft zich over hem ontfermd en maakt hem wijs dat hij haar partner is, de gevreesde piraat Shaïgan-zonder-Genade. Kriss en Shaigan schuimen de noordelijke zeeën en kustgebieden af en plunderen dat het een lieve lust is, aan het hoofd van een troep barbaarse Vikings. Maar bij elk bloedbad, bij elke man die wordt terechtgesteld, bij elke vrouw die wordt gefolterd voelt Shaïgan iets knagen. Een last die zwaar op zijn hart drukt. Waarom herinnert hij zich niks? Kan hij Kriss vertrouwen? Maar mag een leider wel twijfelen... Door zijn stemmingswisselingen beginnen zijn getrouwen zijn bevelen in vraag te stellen en zijn reputatie als 'meedogenloze leider' wankelt. Op een drakar is muiterij nooit veraf."
 

De komende jaren mag je je nog verwachten aan albums door Mohamed Aouamri + Antoine Ozanam, Christophe Bec + Valérie Mangin en David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian. Daarnaast zijn nog andere duo's en auteurs gevraagd.

609 / 610


Team Rafale 14: Een winterse oorlog HC / SC.
Tekenaar(s) Olivier Jolivet
Scenarist(en) Frédéric Zumbiehl
Uitgeverij Dupuis


"Het vliegdekschip Charles de Gaulle is in opdracht van de NAVO op missie voor de kust van IJsland, als reactie op Russische inmenging. Tom Nolane en zijn makkers scheren met hun Rafales in moeilijke omstandigheden door het luchtruim het is slecht weer en de Russen zijn agressief. Bovendien zit er ook een Amerikaanse task force en een Chinees vliegdekschip in de buurt, wat de situatie nog verder bemoeilijkt. Op dat moment worden twee Amerikaanse jagers neergeschoten door een mysterieuze zwerm drones. Tom zet de achtervolging in op de mysterieuze toestellen... een race die hem tot diep in het hoge noorden zal brengen voor een van zijn gevaarlijkste missies ooit!"


611


Rover 2: Het Raadsel van de 3 Zonnen SC.
Tekenaar(s) Pauline de La Provôté
Scenarist(en) Jean-Baptiste Saurel
Uitgeverij Dupuis


"Na de schipbreuk van Brigantijn, het schip dat !Rover van zijn moeder heeft gekregen, rusten Rover en zijn vriendjes uit op een eiland vol gevaren. Maar de sfeer slaat helemaal om wanneer 'Ro' toegeeft dat hij de schatkaart zelf heeft getekend... en zelfs het eiland waar ze zijn gestrand heeft hij uit z'n duim gezogen! Waar zijn ze in vredesnaam beland, en hoe komen ze ooit weer thuis? Bovendien sluipt ook de onbetrouwbare antiquair Pivoleux nog rond, op zoek naar de mysterieuze 'wenssteen'..."


612


Rooie Oortjes 3 SC.
Tekenaar(s) diverse auteurs - Rooie Oortjes
Scenarist(en) diverse auteurs - Rooie Oortjes
Uitgeverij Uitgeverij De Boemerang
 

Rooie Oortjes is terug van weggeweest. Viermaal per jaar zal er een album verschijnen waarvan de inhoud bestaat uit een selectie gags van vroeger, aangevuld met gloednieuwe grappen door ervaren tekenaars als Dirk Stallaert, Thomas Du Caju, Kim Duchateau, D'Auwe, Jaap de Boer en Gilson. De nummering begint met een nieuw deel 1.

De cover van deel 3 is getekend door Jaap De Boer.


613

De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 7: Misdaad-aan-Zee SC.
Tekenaar(s) Simon Van Liemt
Scenarist(en) Zidrou
Uitgeverij Le Lombard


De detectivereeks naar de oorspronkelijke creatie van Tibet en André-Paul Duchâteau blijft een succes van Le Lombard. Het album Misdaad-aan-Zee brengt de journalist naar, jawel, de zee.

"Rik Ringers staat oog in oog met zijn ergste nachtmerrie: de maand augustus, een maand van zon, zee, strand en bitter weinig misdaad! Op het strand doorstaat hij een spervuur aan betekenisloos geklets van andere zonnebaders. Wanneer de jonge Beatrice vraagt of ze hem levend mag begraven, is hij opgelucht, eindelijk wat actie. Bovendien wordt het onschuldige meisje op de hielen gezeten door twee huurmoordenaars die haar willen ontvoeren voor een mysterieuze 'baas'. Gedaan met luieren op het strand. Gelukkig maar!"


614


Pakje Bakmeel: Lekker dan!
 HC.
Tekenaar(s) Rob Derks
Scenarist(en) Rob Derks
Uitgeverij Plan A Uitgevers


Over Pakje Bakmeel: Lekker dan!: "Striptekenaar Rob Derks (bekend van Studio Jan van Haasteren) begon eind jaren 1990 zijn carrière in de krant Metro met de strip Pakje Bakmeel. Toen een kindertijdschrift een leuk figuur zocht, hoefde Rob niet lang na te denken en trakteerde Pakje Bakmeel de lezers op zijn aanstekelijke maffe avonturen. De leukste grappen zijn nu gebundeld in dit boekje op AVI M4, voor beginnende lezers om helemaal zélf te lezen."


615 / 616


Op Zoek naar Glorie 1: Hazenpad HC / SC.
Tekenaar(s) Philippe Eudeline
Scenarist(en) Pascal Davoz
Uitgeverij Arboris


"Dit avonturenverhaal speelt zich af tegen een nauwkeurige historische achtergrond en heeft het voordeel dat het inzicht geeft in hoe de Russische veldtocht werkelijk voor de soldaten was. Het spannende verhaal verschijnt in een afgeronde cyclus van vier delen." Scenarist Pascal Davoz is een van de scenaristen die de nieuwste Agatha Christie-verstrippingen tot een goed einde brengt. Hij schreef onder meer ook Historische Personages in Beeld, Kapitein Nemo, De Koerier van Casablanca en hij werkte mee aan de documentaire reeks De Reizen van Alex.

"Na een aantal grote successen op het slagveld heeft Napoleon het in zijn hoofd gehaald op te trekken tegen Rusland, maar deze ‘Russische veldtocht’ loopt allesbehalve goed en het Napoleontische leger lijdt enorme verliezen. Tot overmaat van ramp vindt de terugtocht plaats tijdens een strenge winter, wat de problemen voor de soldaten nog vergroot. In het besneeuwde landschap wordt een jonge trommelaar van het Grande Armée, die de bijnaam ‘Hazenpad’ gekregen heeft, door de bossen achtervolgd door twee soldaten. Ze gedragen zich erg gewelddadig en schieten de jongen uiteindelijk neer. Ze lijken uit te zijn op een tas die het kind bij zich draagt. De inhoud is duidelijk kostbaar en hij is niet bereid er zonder slag of stoot afstand van te doen. Hij wordt op het nippertje gered door een roedel wolven, die het op zijn achtervolgers voorzien heeft, en weet de rest van het terugtrekkende leger weer te bereiken, waar Fanfa de Morel, een wasvrouw die het leger van Napoleon volgt, zich over hem ontfermt."


617


Noorderlicht 1: Op Reis naar de Trollenvallei HC.
Tekenaar(s) Malin Falch
Scenarist(en) Malin Falch
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


"Duik in de magische wereld van Noorderlicht, die auteur-illustrator Malin Falch baseerde op Noorse volksverhalen en mythen. Reis naar de Reuzenvallei is het eerste deel in deze betoverende fullcolour-graphic novel, die in Noorwegen bekroond is met belangrijke prijzen, onder andere de Pondusprijs en de Children’s Book Prize in Noorwegen. Het is een visueel spektakel, bijna alsof je naar een film kijkt!

Op een nacht breekt een vreemde jongen het huis van Sonja in. Hij lijkt een doodgewone jongen te zijn, maar tegelijkertijd is hij heel anders. De jongen, Espen, komt van een magisch rijk en nodigt haar uit om met hem mee terug te reizen naar zijn dimensie. Via het noorderlicht komen ze aan in de Reuzenvallei, die ernstig wordt bedreigd. Voor ze het weet raakt Sonja betrokken bij een duizelingwekkend avontuur..."


618

oopgravenoorlog (herdruk) HC.
Tekenaar(s) Jacques Tardi
Scenarist(en) Jacques Tardi
Uitgeverij Casterman


Zoveelste herdruk, met een nieuwe cover, van Jacques Tardi's dramatische oorlogsklassieker. Meermaals uitgeroepen tot een van de beste strips aller tijden.

"Granaten scheurden de gemartelde grond open, waarin duizenden mannen zich schuilhielden die zich hadden ingegraven en schuilplaatsen voor zichzelf hadden gemaakt. Dat was de loopgravenoorlog."


619


Jenny en Jimmy: Hartje Stad
 HC.
Tekenaar(s) Michiel van de Vijver
Scenarist(en) Michiel van de Vijver
Uitgeverij Plan A Uitgevers


Deze zomer brengt Plan A Uitgevers drie nieuwe oblongboekjes in hardcover uit, elk 32 pagina's tegen 7,95 euro. Elke pagina is één strookje op liggend formaat, net zoals de eerdere boekjes Joep: Wat een Mop!, Aap en Aap: Dat Is Lef! en Kik: Alle Remmen Los!. Ook deze drie albums verschijnen in de collectie Kijk en Lees die voor diverse AVI-leesniveaus zijn uitgewerkt. Op een amusante manier leren lezen dus, en dat doet Plan A Uitgevers al jarenlang. De uitgeverij is opgericht door Michiel van de Vijver en Gerben Valkema. Van Michiel komen twee nieuwe boekjes uit, een derde is van zijn collega Rob Derks.

Over Jenny en Jimmy: Hartje Stad: "Dit vrolijke duo van de hand van Michiel van de Vijver maakt zijn opwachting in de serie Kijk en Lees. Hartje Stad is de titel van hun mini-moppenboekje vol met kleine belevenissen in de grote stad. Net als alle delen binnen de reeks Kijk en Lees heeft het een harde kaft en is het op een specifiek leesniveau geschreven. In dit geval AVI E4 (vanaf 7 jaar)."


620 / 621


Harry Dickson 2: Het Schriktribunaal HC / SC.
Tekenaar(s) Onofrio Catacchio
Scenarist(en) Luana Vergari / Doug Headline
Uitgeverij Dupuis


"Mr. Hamilton van Rose-Grange heeft erg bizarre dromen... In zijn nachtmerries, die telkens weer terugkeren, staat de ongelukkige miljonair oog in oog met een gemaskerde rechter, voor een bijzonder tribunaal dat hem ter dood veroordeelt! Harry Dickson is meteen geïntrigeerd en besluit op onderzoek te trekken. Onze detective krijgt te maken met ontvoeringen en moordpogingen... die allemaal het werk zijn van een duivelse misdadiger waar hij al eerder mee te maken heeft gehad!"


622

Habemus Bastard 1: Een Noodzakelijk Wezen HC.
Tekenaar(s) Sylvain Vallée
Scenarist(en) Jacky Schwartzmann
Uitgeverij Dargaud


Na het voltooien van de trilogie Katanga was het uitkijken naar het volgende project van tekenaar Sylvain Vallée, ook gekend als tekenaar van Antananarivo, Er Was Eens en Gil St-André. Een nieuw project is het tweeluik Habemus Bastard. Het eerste deel is 88 pagina's dik en het slot van het tweeluik verschijnt later dit jaar.

Jacky Schwartzmann is de scenarist. Hij is een Franse schrijver van romans, toneelstukken en films vol met zwarte humor. In 2020 en 2022 schreef hij de niet-vertaalde stripverhalen Stop Work en Ils Sont Partout. Voor Habemus Bastard bedacht hij een komische thriller.

"Lucien is een huurmoordenaar. Hij levert keurig en vlekkeloos werk. Tot zijn lot hem op een dag inhaalt ... en hij de identiteit moet aannemen van een jonge priester. Lucien kan zich als geen ander aanpassen aan de hachelijkste situaties en weet wat hem te doen staat: om te overleven heeft hij cash nodig en al snel ziet hij het licht. Want, zoals hij zelf zegt: 'Religie is een soort business met de dood als spil. En dat is en blijft mijn werkgebied...'"

623

F.C. De Kampioenen 132: De Zussen Boma SC.
Tekenaar(s) Hec Leemans / Tom Bouden - medewerking
Scenarist(en) Hec Leemans
Uitgeverij Standaard Uitgeverij


"Boma probeert contact op te nemen met zijn twee zussen die in Australië wonen. Ze zijn immers mede-eigenaar van de grond waarop zijn fabriek staat en de omgevingsvergunning moet worden hernieuwd. Zonder de handtekening van de zussen is er geen vergunning meer, geen fabriek en geen Kampioenen. Ze beantwoorden echter zijn mails en zijn telefoons niet, alsof ze van de aardbodem zijn verdwenen. Boma besluit dan maar om naar Australië te vliegen. Doortje en Pol zullen hem daarbij vergezellen. Door een stom toeval is ook Mark Vertongen aan boord van hel privévliegtuig geraakt. Eenmaal down under huurt het gezelschap een camper om de reis naar de zussen, die in de outback wonen, aan te vatten. Het wordt een bewogen reis en bij aankomst op de kangoeroekwekerij van de zussen blijken die inderdaad spoorloos te zijn."


624

Aline 7: Fanplastic SC.
Tekenaar(s) diverse auteurs - Aline
Scenarist(en) diverse auteurs - Aline
Uitgeverij Blue Orange


"IK BEN ALINE. Ik ben een getekend tijdschrift. Ik verschijn onregelmatig en mijn nummers gaan ergens over. Mijn zevende nummer, Fanplastic, verschijnt in een oplage van 500 exemplaren en werd getekend door de vaste redactie van Charlotte Dumortier, Jeroen Funke, Anne Stalinski en Wasco en daarnaast door Jelko Arts, TaLitha Dijkhuizen, Floor de Goede, Femme ter Haar, Maaike Hartjes, Femke van Heerikhuizen, Stella de Kort, Helene Lespagnard, Frenk Meeuwsen, Juliane Noll, Sam Peeters, Ayal Pinkus, Michiel van de Pol, Octavia Roodt, Frederik Van den Stock, Lukas Verstraete, Gees Voorhees, Wasco en Fynn van der Ziel."

....

Meer stripinformatie en nieuws op stripspeciaalzaak.be

Meer strips dan je in de winkel gelijk ziet in onze  web winkel

Meer auteurs bezoek stripfestival breda

.