dinsdag 16 april 2019

KLEINE OVERWININGEN

We hebben het vaak over de graphic novel of gewoon de andere strip hieronder een aantal reviews van het recent verschenen Kleine overwinningen.


Dit kan wel eens de beste strip van 2019 worden!
Kleine overwinningen, nu al de strip van het jaar




Leef niet met je handicap, stijg er bovenuit (Veto stript)
Kleine overwinningen brengt een verhaal van liefde, geduld, strijd en vooral van hoop. Het is een mooi verhaal van een koppel dat ondanks hun scheiding er samen alles aan doet om hun zoon te doen evolueren. Ze strijden er samen voor om hem uit zijn isolement te halen en een kwalitatief beter leven te geven.


Woorden schieten tekort om deze graphic novel te bespreken. Zo mooi, zo aangrijpend en zo ontroerend is het verhaal.  (gestript)
Kleine overwinningen is één van de mooiste verhalen dat ik tot hiertoe heb gelezen. Aanrijpend en uitzonderlijk teder. Dit kan wel eens de beste strip van 2019 worden!


Kleine Overwinningen is niet alleen een heel fijne strip,… (stripspeciaalzaak)
Roy heeft nergens de pretentie om zijn methode als de enige juiste naar voren te schuiven, hij laat simpelweg zien wat er voor zìjn familie heeft gewerkt. Zo is dit een mooie, warme strip geworden die niet alleen een krachtige getuigenis is van een ervaringsspecialist, maar ook een sluimerend probleem op een rake manier onder de aandacht brengt.


Zijn autistische zoon vooral niet in de ogen kijken? Hem routine bieden?  (De Morgen)
Foert! De Canadese auteur Yvon Roy deed net het tegenoverstelde. Die gewaagde onderneming staat centraal in de beeldroman Kleine overwinningen, nu al de strip van het jaar.
Lees meer: zie bijlage


Geen opmerkingen:

Een reactie posten