zondag 26 april 2020

LUIE DONDER

Dit persbericht van Eppo bevat zoveel nieuws dat we maar even hier delen.
Gewoon copy paste anders is het zoveel om over te tikken.


FRED EN STORM!
Moeten we eigenlijk nog zeggen dat Fred de Heij enorm getalenteerd is? Zijn tekenwerk is fenomenaal en zijn scenario's geweldig geschreven. Dit gezegd hebbende plakken we daar groot nieuws achteraan, wat je ongetwijfeld al hebt gelezen in Eppo 8.

In het eerstvolgende nummer – de rekenkundige in jou weet dan dat het over Eppo 9 gaat – waagt Fred zich aan vier pagina’s Storm! Dit naar aanleiding van 45 jaar Storm, dat we zo op passende wijze beginnen te vieren. En het moet gezegd, de kunde en het talent van Fred spatten van die vier pagina’s af. Pagina’s die je zullen doen genieten en die – daar zijn we van overtuigd – je ook zullen doen schaterlachen. Want humor, dat zit er zeker in. Uitkijken dus naar Storm door Fred!
“ERIC HEUVEL WERKT…
…aan een geheim project. Kan je daar iets over schrijven?”
“Jazeker! Kan je me wat meer info geven?”
“Eigenlijk niet, het moet geheim blijven tot het moment van verschijnen.”
“Wanneer verschijnt het dan?”
“Het start in Eppo 10.”
“Dat is heel goed nieuws, zeg! En kan je er nog iets meer over kwijt?”
“Tja, de eerste pagina's zien er waanzinnig uit, maar over de inhoud mag je niets schrijven. Hou dat nog even top secret!”
“Dus ik mag niet vertellen dat het over … gaat?”
“Nee.”

Oké, bij deze dus: Er komt een nieuw verhaal van Eric Heuvel aan!
EPPO 4-FREE, DE COMEBACK!
Hartverwarmend en massaal, dat waren de reacties op onze EPPO 4-FREE-actie. Daar kunnen we nu heel veel dankuwels voor geven (wat we uiteraard ook doen) maar we denken dat we iedereen vrolijker maken door gewoonweg aan te kondigen dat er een tweede reeks volgt. Ja, dat lees je goed! Eppo 4-FREE keert terug met 6 nummers en we starten op Koningsdag met een zeer toepasselijke aflevering van 40 Hours.

Heb je ingetekend via uitgeverijL.nl, dan ontvang je maandag de link of hou onze Facebookpagina in het oog!
AFSCHEID VAN MORT DRUCKER (1929-2020)
Afscheid van een legende, want dat was de New Yorkse tekenaar Mort Drucker. De man die zich specialiseerde in het maken van parodieën op Hollywood-films waarin de raakheid van de karikaturen overtroffen werden door de spitsheid van de dialogen.

Vooral zijn illustraties van beroemdheden voor het satirische blad Mad inspireerden talloze andere tekenaars. Politici, acteurs en andere beroemdheden wisten dat ze het hadden gemaakt als ze werden geportretteerd door Drucker. Hij was zomaar eventjes 55 jaar (!) werkzaam voor Mad en mag met recht en rede een icoon van het blad genoemd worden.

Mort Drucker overleed op 9 april, hij werd 91 jaar. 
CORONABOEK?
Pssst. We tikken dit al fluisterend in. Het is een groot geheim, maar we zijn er zeker van dat het bij jou veilig is. Het gaat over een project waaraan onze geliefde stripauteurs, stripverspreiders en twee uitgeverijen stiekem aan hebben gewerkt. Een project om onze even geliefde stripwinkels én hun klanten een hart onder de riem te steken.

In de stilte van de duisternis werkten 65 (!) stripmakers aan een coronaboek. Af en toe dook er een tekening op, op het world wide web, maar velen bleven binnenskamers. Nog even geduld, want pas als de winkels in België weer opengaan ontsnappen de eerste exemplaren! Hou onze nieuwsbrief, Eppo (uiteraard) en Facebookpagina in het oog.

Heel binnenkort meer nieuws. Maar hou dit nu nog even geheim. En koop bij je stripwinkel. Altijd!
FESTIVALAGENDA
Het zal geen verrassing zijn, het coronavirus slaat gaten in de stripfestivalkalender. Talrijke stripbeurzen en -festivals vinden niet meer plaats. Zo ook de jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con, die al eerder naar 4 en 5 juli was verschoven. Die beslissing werd genomen na de persconferentie van 21 april 2020, waarin het kabinet aankondigde dat de huidige maatregelen voor evenementen worden verlengd tot 1 september, als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Uitstel is echter geen afstel want de jubileumeditie staat nu voor 21 en 22 november 2020 gepland. 
Ook nog steeds op de agenda staat Stripfestival Breda, genoteerd voor 10 en 11 oktober van dit jaar. De organisatie gaat er nog steeds vanuit dat het evenement, wellicht in een aangepaste vorm, kan plaatsvinden in het Chassé Theater in Breda en volgt de actualiteit betreffende het Covid-19 virus op de voet. Voor meer info kun je terecht op https://www.stripfestivalbreda.nl.
MAAK REKENEN LEUK!
“Schoolboeken zijn meestal nogal humorloos. Daar mag gerust iets aan veranderen.” Deze gevleugelde uitspraak komt uit de mond van de Vlaamse cartoonist AAaRGh, die in het dagelijkse leven de naam Mario De Koninck draagt.

Net zoals vele anderen is ook hij verplicht om zijn kinderen thuisonderwijs te geven. Om zijn negenjarige dochter Lena enthousiast te maken om haar rekenoefeningen te maken, bedacht de cartoonist grappige tekeningen waarin sommen verstopt zitten. Rekenman, de zeemeerMIN, Kabouter PLUS, boeven inrekenen… Het kan allemaal.

En als de kinderen de oefeningen hebben gemaakt, kunnen ze de tekening inkleuren. Goed gezien van AAaRGh… en meer nog, je kan deze oefeningen ook gratis downloaden via deze link en jouw kinderen aan het werk zetten. Zeker doen!
NIEUW BESTELLEN • NIEUW BESTELLEN • NIEUW BESTELLEN
Ter gelegenheid van het themajaar 2020 - 75 jaar vrijheid verschijnen er drie nieuwe uitgaves bij Uitgeverij L. Allereerst is dat een speciale uitgave vanAgent 327 - De vlucht van vroeger, dat nu hertiteld is naar De vlucht van 75 jaar terug. Naast een nieuwe cover bevat het album ook een dossier over de Nederlandse strijdkrachten tijdens de aanval op 10 mei 1940 en vertelt Martin zijn verhaal over hoe hij de bevrijding in 1945 ervoer. 
Naast de softcover editie van De vlucht van 75 jaar terug verschijnt er een hardcover editie in een eenmalige oplage van 400 stuks.
Daarbij zijn de albums van Eric Heuvel over de Tweede Wereldoorlog heruitgegeven in een nieuwe vormgeving. De ontdekking en De zoektocht zijn nu weer verkrijgbaar in zowel een soft- als hardcover uitvoering. 
Binnen dit thema vallen natuurlijk ook de graphic novel over het dagboek van Anne Frank en de integrale uitgave Oorlogsverhalen.
Copyright © 2020 Don Lawrence Collection


Geen opmerkingen:

Een reactie posten