vrijdag 31 juli 2020

EEN EPPO UPDATEMATENA STORMT!

We wisten in het begin totaal niet waarom onze hoofdredacteur met een grote gelukzalige blik rondhuppelde. We vonden het ook heel vreemd dat hij ons allemaal dik noemde. Nu zijn we niet de magerste maar om ons nu dik te noemen, dat vonden we toch wel net een beetje té ver gaan.

Toen we lichtjes boos verhaal gingen halen, zwaaide hij met de nieuwe Eppo. “Kijk en geniet,” kirde hij uit. We raapten de Eppo van de grond en begonnen te lezen. Toen werd alles duidelijk. Dik was Dick! Dé Dick Matena! En Matena heeft een Stormmage gemaakt waarin hij de verdwaalde astronaut in tijd en ruimte herenigt met zijn geestelijk vader Don Lawrence. Helemaal in de stijl van De kronieken van de Tussentijd.

Wij hebben nu ook een gelukzalige blik en jij binnenkort ook! Kijk in de tussentijd naar het filmpje dat Dicks vrouw, Nelleke, maakte toen Dick aan een van de pagina’s werkte.


IDEFIX KRIJGT EIGEN REEKS 

Een spin-off van Asterix? Geen idee wie daar op zit te wachten maar op de redactie worden we wel blij van dit nieuws. Nee, niet Nestorix, Hoefnix of Walhalla maar Idefix wordt de nieuwe ster in de reeks! Het schattige, witte hondje dat best van zich kan afbijten, komt in eenzelfde situatie terecht als zijn wereldberoemde Gallische baasjes.

We volgen de avonturen van Idefix nog voor hij Asterix en Obelix leert kennen. Hij leeft dan in Parijs (Lutetia) dat volledig ingenomen is door de Romeinen. Volledig? Hahahaha, laten we daar maar om lachen want wat blijkt? Een stel dieren blijft zich verzetten tegen de Romeinse bezetting. Klinkt herkenbaar, niet? We zijn erg nieuwsgierig naar het album waar we nog even op moeten wachten.


STRIP EN MUZIEK

Lp’s, singles of cd’s, allemaal werden ze al wel eens onder handen genomen door een stripauteur. Dan doelen we niet op hun zangtalent maar op het artwork dat met de regelmaat van de klok op allerhande hoezen terechtkwam. Van Uderzo tot Franquin of Hergé tot Druillet, allemaal hebben ze wel eens een hoes voorzien van mooi tekenwerk.

Zoveel dat er een hele website, namelijk http://recordcoverart.nl/ aan gewijd is. Heel leuk deze site en urenlang surfplezier. De meest gekke, mooie en originele hoezen passeren de revue. Zeker een aanrader!


HAAS’ COMEBACK!

Het is alweer vier jaar geleden dat Haas, de strip van Fred de Heij en Rob van Bavel over de gelijknamige verzetsgroep onder leiding van priester Doornbosch in Eppo stond. Natuurlijk schrijven we dit niet om te melden dat we niets te melden hebben. Integendeel!

Na een periode van rust wordt er weer gewerkt aan een nieuw verhaal, dat nog dit jaar te lezen is. De eerste pagina’s zijn af en – dat kunnen we alvast prijsgeven - zullen een verpletterende indruk maken. Fred de Heij levert gewoontegetrouw weer fantastisch tekenwerk. Echt iets om naar uit te kijken dus!

Nog een tipje van de sluier? Ach, waarom niet? Het verhaal krijgt de titel Sabotage en niet alle verzetsleden zullen dit avontuur overleven. En nu houden we erover op.


INSPECTEUR BAYARD IN ALBUM

Sinds kort kunnen de Eppo-lezers mee naar allerhande moordenaars zoeken met Inspecteur Bayard. Alert zijn is de boodschap want de daders verraden zich altijd doch ook meestal subtiel. Wie maar niet genoeg kan krijgen van de avonturen van de inspecteur, door Olivier Schwartz tot leven geroepen, kunnen we de albums aanraden die uitgeverij Hum nu op de markt brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten