vrijdag 14 augustus 2020

Een Eppo update

 Waarom alles overtypen als je ze kunt kopieeren.


Bekijk deze e-mail in je browser

PIETERS WEBSHOP

De Eppo-lezer kent Pieter Hogenbirk waarschijnlijk het best als tekenaar van de strip over… Eppo. Maar Pieter kan veel meer. Sinds kort heeft de stripauteur een vernieuwde webshop op zijn website https://www.cartoony.nl/ en daar kan je zien dat hij van alle markten thuis is. Kunst, originelen, zeefdrukken, boekjes, giclees… Alles staat mooi uitgestald en vooral te koop in zijn online winkel. Een echte Hogenbirk in huis halen…? Ons lijkt dat een perfect idee! 


NIEUW KORTVERHAAL STORM

Heel wat Stormmages heb je de afgelopen maanden op je leesbord gekregen naar aanleiding van de 45ste verjaardag van deze sf-stripheld. In Eppo 17 krijg je echter iets heel speciaals geserveerd. Stel je voor: een onafgewerkt verhaal van het geroemde Storm-trio Lodewijk, Molenaar en De Vos ligt al vijf jaar lang stof te vergaren. Nee, echt! Tien pagina’s onversneden Storm. Zonde toch?

Dus hebben we de heren gevraagd om ter gelegenheid van het jubileumjaar het verhaal om te bouwen naar een kort verhaal van 12 pagina’s. Klinkt dat goed of niet?! En dat niet alleen, het ziet er ook verdomd lekker uit! En jij kan het lezen in de volgende Eppo, waarin De poort naar Ellders van start gaat.


NERO ALS INSPIRATIE VOOR JONGE STRIPAUTEURS

Wie al wel eens het Stripmuseum van Brussel heeft bezocht, zal misschien ook tijd hebben vrijgemaakt om het kleine, gezellige Marc Sleen Museum aan de overkant van de straat een bezoekje te brengen. Het museum, dat sinds 2009 geopend is, zet deze Vlaamse stripgrootmeester in de kijker. Nero, Sleens bekendste geesteskind, is geboren in dit gebouw.

Vanaf september krijgt het museum een andere look en nog meer een andere bestemming. Een knalgele kubus lacht je nu toe als je het museum binnenwandelt. In die kubus kun je een jong striptekentalent aan het werk zien. Het museum is omgebouwd tot een stimulerende atelierruimte waar recent afgestudeerde stripauteurs de kans krijgen om aan een eigen project te werken. Dit alles in een inspirerende omgeving waar ze andere tekenaars ontmoeten en begeleid worden door professionele tekenaars, scenaristen, docenten en uitgevers.

Inspirerend is het ook voor de bezoeker. En wees gerust, ook Sleens werk en de meester zelf wordt nog geëerd. Vanaf half september 2020 geopend voor het grote publiek!


STRIPPRATENDE HOOFDREDACTEUR 

Onze hoofdredacteur Rob van Bavel is van alle markten thuis. Zoals hij koffie zet doen weinigen hem na. Sinds een paar maanden verrast hij ieder van ons door zijn radio-optredens. Niet dat hij een of andere smartlap zingt, wees gerust. Nee, elke dinsdag geeft hij rond de klok van één de luisteraars van Omroep Brabant een leestip mee. En je kan natuurlijk al raden dat het hier niet om boeken gaat met alleen letters. Nee, elke keer weer weet onze hoofdredacteur een goed stripalbum aan te raden. Met het enthousiasme dat wij al wel kennen en waarvan jij nu ook wekelijks kan genieten! 


BLOTE STRIPMAKER

De termijn van Margreet de Heer als Stripmaker des Vaderlands zit er bijna op en ze wil dit afsluiten met een overzichtsboek getiteld Strip Holland Strip. Om het project te kunnen realiseren is een crowdfunding in het leven geroepen. Kijk op: https://www.voordekunst.nl/projecten/10823-strip-holland-strip

Alle donateurs ontvangen ook de bloto’s als goodies. En wat dat zijn zie je hier.