donderdag 20 mei 2021

VLAAMS PATRONAAT EN EEN DIVERS AANBOD VAN DARK DRAGON BOOKS

Vandaag eerst maar weer deel een er komt nog meer.

Vier uitgaven in de fenix collectie en weer van alles wat uit de koker van Dark Dragon Books


Agatha Christie, de zaak Styles

In 1917 wordt kapitein Hastings, gewond geraakt in de oorlog, gerepatrieerd naar Engeland. Daar komt hij op krachten in Styles Court, in het ouderlijk huis van zijn vriend John Cavendish. De stemming is somber want Johns moeder Emily is hertrouwd met de onvriendelijke Alfred Inglethorp, die jonger is dan zij. Wanneer Emily op een nacht vergiftigd wordt, is een vriend van kapitein Hastings gelukkig in de buurt. Het is een voormalige Belgische politieagent met een krulsnorretje, klein van stuk maar gezegend met een groot speurderstalent. Zal Hercule Poirot erin slagen de waarheid te achterhalen en de schuldigen aan te wijzen?
 
COMPLEET VERHAAL
Tekst: Vivier
Tekeningen: Gleyse
ISBN: 978-94-6373-688-6
Softcover
64 blz.
€ 9,95

Baboon

Een baviaan vecht zich een weg terug naar zijn rechtmatige plek in het dierenrijk in deze prachtig geïllustreerde, woordeloze graphic novel van de gerespecteerde Spaanse schrijver en tekenaar Pau, auteur van Atlas & Axis!
Na de dood van zijn geadopteerde luipaardmoeder dwaalt een weesbaviaan door het wild op zoek naar gezelschap en zijn oorsprong. De baviaan stuit op de troep bavianen waarvan hij oorspronkelijk is geroofd en hij wordt verliefd op een wijfje uit de troep. Aanvankelijk afgewezen, verslagen en verstoten door de alfabaviaan van de troep, traint de weesbaviaan zijn vechtkunst om zijn plaats te verdienen in het dierenrijk!

COMPLEET VERHAAL  
Tekst & Tekeningen: Pau
978-288-933-106-2
softcover
Tekstloos

Batman, Curse of the White Knight 3

DE VLOEK VAN GOTHAM
Joker is terug en het is tijd voor zijn grote finale! Terwijl Batman twijfelt of hij bekend moet maken dat hij Bruce Wayne is, wil zijn oude vijand een eeuwenoude waarheid over Gotham en de familie Wayne onthullen. Samen met de mysterieuze Azrael en gesteund door de rijke elite opent de criminele clown de frontale aanval. Het jachtseizoen is begonnen.

Tekst: Sean Murphy  
Tekeningen: Matthew Holingsworth
978-94-6373-725-8
Softcover  
56 blz
€ 9,95


Batman, Presents: Von Freeze

HET GEHEIM VAN VON FREEZE
Op de avond van de geboorte van Bruce Wayne moet Victor Fries het leven redden van Martha Wayne en de man die ooit Batman wordt. Intussen leidt Victor zijn goede vriend en toekomstige vader Thomas af met het verbijsterende verhaal over zijn eigen vaderfiguren: de één een nazi en de ander een Jood. Het is een verhaal over bange dagen, een onmogelijke keuze en de belofte van een kind...
 
Tekst: Sean Murphy  
Tekeningen: Klaus Janson
978-94-6373-726-5
Softcover  
56 blz
€ 9,95

Curtiss Hill, de beste vriend van een hond

Curtiss Hill is een miljonair, filantroop en een beroemd coureur bij de hondenraces. De sleutel tot het succes van Curtiss ligt bij zijn ingenieur, een kat met motorenexpertise wiens inventiviteit ervoor zorgt dat zijn raceauto’s onverslaanbaar zijn. Maar op de dag voor de grootste race van het seizoen wordt Katt vermist! Het gerucht gaat dat hij ten strijde is getrokken! Ondertussen zit er een freelance fotojournalist achter Curtiss aan die probeert de waarheid achter zijn rijkdom te achterhalen. Terwijl Curtiss zijn vriend zoekt, escaleert een burgeroorlog tussen katten en honden. Al snel volgt een race tegen de klok voor leven, gelijkheid en vrijheid!
Een onvergetelijk verhaal over vriendschap, liefde en hoop tegen een achtergrond van raceauto’s en bizarre plotwendingen!
 
COMPLEET VERHAAL
Tekst & Tekeningen: Pau
ISBN: 978-94-6373-715-9
hardcover - 80 blz. - € 24,95


De Dominanten
 

WAT ALS WIJ ZELF DE GROOTSTE BEDREIGING VOOR DE MENSHEID ZIJN ?
In de nabije toekomst, na een epidemie die ‘de grote oerplaag’ wordt genoemd, is er een raadselachtig buitenaards ras naar onze planeet gekomen. Niemand weet waar deze ‘indringers’ vandaan komen of wat hun doel is omdat ze geen enkele interactie hebben met mensen. Wat we wel weten is dat de nabijheid van deze buitenaardse wezens vaak dodelijke reacties uitlokt: misselijkheid, paniek, migraine, droogte...
Geconfronteerd met deze immense dreiging, verdelen de overlevers zich in drie categorieën: degenen die hebben besloten om zich aan te passen en samen te leven met deze nieuwe soort, degenen die ervoor hebben gekozen zich te verzetten en iedereen die ze ontmoeten met geweld inschakelen voor hun zaak. En tot slot degenen die hen als goden zien en aanbidden. Andrew Kennedy weigert een kant te kiezen, maar hij zal verschrikkelijke keuzes moeten maken om te proberen om degenen die hij liefheeft te redden.
 
COMPLEET VERHAAL IN 3 DELEN

Tekst: Runberg
Tekeningen: Toledano
 
De Dominanten 1, De grote oerplaag
ISBN 1: 978-28-8932-718-0
softcover
56 blz.  
€ 9,95
 
De Dominanten 2, Sterrengoden
ISBN 1: 978-28-8932-719-7
softcover
56 blz.  
€ 9,95

De droom van Jeruzalem

Drie helden: Een genadeloze vrouw, een onvoorwaardelijke Godsfanaat en een jongeman die zijn krachten niet de baas kan. Samen vormen ze een hecht trio in de strijd, maar ook in de liefde. Karlis Oresund leidt een leger kruisvaarders door Turkije. Om Jeruzalem te kunnen bereiken, moet hij met zijn mannen een aantal strategische plaatsen innemen. De troepen van Karlis houden er een hels tempo op na om als eersten Antiochië te bereiken. Maar hun route door de bergen is al even gevaarlijk als de nimmer aflatende aanvallen van de Turkse boogschutters. Daarnaast krijgt het leger van God ook nog te maken met angst en honger. De knappe Istvana werpt zich in de armen van Karlis terwijl bij Hermance de twijfel toeslaat. Kan hij zijn lot wel aan?

COMPLEET VERHAAL
 Tekst: Lionel Marty
Tekeningen: Phillippe Thirault
978-94-6373-711-1
Hardcover met goudfolie opdruk
192 blz.
€ 34,95

Fenix collectie 15 Het Walvissen kerkhof HC in kleur € 20,00

Fenix collectie 151 Kitty de man met de sjaal SC zwart/wit €10,00

Fenix collectie 152 De Lustige kapoentjes SC zwart / wit € 10,00

Fenix collectie 153 De vermiste echtegenoot SC zwart/wit €10,00

Los Angeles HC artbook €55,00

 

Mercy 3

Tijd voor de ontknoping. Gebeurtenissen komen tot een hoogtepunt in Woodsburgh: ieder zal een confrontatie moeten aangaan met zijn eigen demonen. Tussen spanning en plotwendingen is de enige zekerheid dat de goeden zullen winnen. Maar wie zijn uiteindelijk de goeden? Je kunt er zeker van zijn dat de explosieve finale van de Mercy-trilogie je meer dan eens zal verrassen...
 
Mirka Andolfo presenteert een sensuele victoriaanse gotische horror over anders zijn, verdoemenis, verlossing en wat het betekent om een monster te zijn. En dat in een horrorverhaal dat perfect is voor fans van Penny Dreadful, Crimson Peak, The Alienist en Dark Shadows.
 
LAATSTE DEEL SERIE COMPLEET
Tekst & Tekeningen: Mirka Andolfo
978-94-6373-721-0
Softcover
64 blz.
€ 9,95 

Nahomi

Heel lang geleden leefde er op een afgelegen eiland in het midden van de Chinese Zee een kleine prinses met de naam Nahomi. Haar schat bestond uit een buidel vol met magische hazelnoten, die deuren openen naar een betoverde wereld. Volg haar langs de wandelpaden door al het wonderlijke en poëtische in deze stripklassieker.
Voor de eerste keer zijn alle verhalen en illustraties van Nahomi verzameld in één album. Ontdek ook de eerste stappen van haar schepper Crisse in de wereld van de fantasy die hem beroemd maakte.
 
COMPLEET VERHAAL
Tekst & tekeningen: Didier Crisse
978-94-6373-710-4
Hardcover + Art-Print (zo lang de voorraad strekt)
 
192 blz.
€ 34,95



 De avonturen van professor Baltimont, De sacrofaag van Mykerinos


Oktober 1838. De Engelse brik “The Beatrice” is op weg naar het Verenigd Koninkrijk met aan boord de sarcofaag van de farao Mykerinos. Om nogal obscure redenen verdwijnt het schip nabij Cartagena (Spanje) in zee, en neemt daarbij de sarcofaag van de beroemde koning van Egypte mee de diepte in.
1952. De getalenteerde natuurkundige professor Baltimont voltooit zijn werk aan een speciaal edelgas genaamd Zargon. Dit gas kan de mens laten ademen in tot dusver ontoegankelijke zeediepten en opent daarmee perspectieven voor het veroveren van alle onderzeese gebieden van onze planeet. De Amerikaanse miljardair Edward Hugues doet een beroep op Baltimont en vraagt hem of hij wil helpen bij een waanzinnig project, namelijk de sarcofaag van Mykerinos vinden.
 
COMPLEET VERHAAL
De avonturen van professor Baltimont, de sarcofaag van Mykerinos
Jal Osnira
ISBN 1: 978-94-6373-712-8
Hardcover
48 blz.

De avonturen van professor Baltimont, Het eiland van de eeuwigheid


 Na zijn onderzeese avontuur tegen miljardair Edward Hugues is professor Baltimonts leven weer in rustiger vaarwater beland. Hij geeft nu college aan het New York City College. Er komt een einde aan de rust wanneer zijn vroegere assistente meldt dat ze aan een ontvoering is ontsnapt. Ze vraagt zijn hulp bij het vinden van een kaart die ze van haar oom heeft geërfd. Deze kaart wijst de weg naar een mysterieus eiland met het geheim van eeuwig leven. Ze zijn echter niet de enigen die azen op deze onbekende schat.
 
COMPLEET VERHAAL
De avonturen van professor Baltimont, Het eiland van de eeuwigheid
Jal Osnira
ISBN 2: 978-94-6373-713-5
Hardcover
48 blz.
€ 19,95

Solo Legatus 2, Het groene rijk

Wanneer Legatus eenmaal verdwenen is, wordt zijn gedachtegoed verheerlijkt door vele duizenden inwoners en is zijn ideaal doorgedrongen tot alle denkende soorten. Dat veroorzaakt zowel een sociale revolutie als een gedachtenrevolutie. Wat niemand kon voorzien, is dat een nieuwe manier van leven veel verschillende complicaties teweegbrengt. Hoewel het ook een oplossing zou kunnen bieden, zijn er altijd wezens tegen verandering. Hoe het ook zij, er staat iets op ontploffen...

Tekst & Tekeningen: Oscar Martin
Deel 2 van 3
ISBN: 978-94-6373-717-3
Hardcover
80 blz.
€ 24,95


U-47 deel 11, Krijgsgevangenen

De U-47 is nauwelijks ontsnapt aan een luchtaanval tijdens het bijtanken op volle zee, of ze mag alweer op weg voor een nieuwe missie. Dit keer met een nieuwe eerste dekofficier, fris van de academie. Het loopt uitermate stroef tussen de nieuweling en de ervaren bemanning. De wederzijdse irritatie leidt tot onbegrip en gevaarlijke fouten. En dat terwijl de U-47 zich middenin onrustige Sovjetwateren bevindt.
 
U-47 deel 12, Breekpunt

 Kommandant Prien is door de Sovjets in de Finse Golf gevangengenomen en belandt op het eiland Moshchny. In het kader van een reddingsoperatie zorgt zijn bemanning voor chaos op deze buitenpost van het Rode Leger. Bij de actie weten ze de hand te leggen op de plannen van een op handen zijnde Russische operatie. Het document moet met spoed door een agent in Estland worden vertaald en ontcijferd. De SS’ers ter plaatse hebben echter andere prioriteiten, die onverwacht de meest duistere kant van de Duitse oorlogsmachine blootleggen.

Tekst: Jennison   
Tekeningen: Balsa
ISBN 11: 978-94-6373-529-2
ISBN 12: 978-94-6373-578-0
Softcover
48 blz.
€ 9,95



 House of X / Powers of X Premium Pack
 
De toekomst begint hier! ‘De wereld is veranderd terwijl je sliep.’ Met die woorden kondigt professor Charles Xavier de nieuwe mutantennatie Krakoa aan. Het is een veilige haven voor alle Homo superior, met eigen regels en een eigen taal. In ruil voor internationale erkenning biedt Xavier de mensheid grote medische vooruitgang. Maar de tijd voor vreedzaam samenleven is voorbij. De oude droom is niet meer... het is tijd voor een nieuwe.

Dit Premiumpack bevat:
- House of X 1
- House of X 2
- House of x / Powers of X Cover illustratie album
978-94-6373-728-9
3 x Softcover  
3 x56 blz
€ 29,95 losse albums met uitzondering van het illustratie album € 9,95