vrijdag 6 augustus 2021

EN DAN MAAR NOG EEN KEER .. HIER DE EERSTE HELFT

 HI

Hierbij weer de eerste helft

DE BUURTPOLITIE 14: 

Meneer pastoor klimt regelmatig in zijn klokkentoren om de buurt in het oog te houden. Op een dag is hij zo de getuige van een occult ritueel waarbij veel bloed vloeit. De pastoor doet hiervan meteen aangifte op het politiekantoor maar niemand gelooft hem. Terwijl meneer pastoor opgesloten wordt in een psychiatrisch instituut, gaan de rituele offers gewoon door. Hoe komt daar een eind aan?

DOLLE HONDENAVONTUREN 1: 

De hond is onze trouwste vriend en toch weten we er niet veel over. Behalve dan dat hij pootjes kan geven, dat hij graag in onze luie fauteuil ligt en dat hij dol is op een stukje worst! In dit album komt alles over de band tussen baasje en hond aan bod. Zo kan je ontdekken wat de verschillen zijn tussen alle hondenrassen. Het zou zoveel makkelijker zijn als ze allemaal hetzelfde karakter hadden!

F.C. DE KAMPIOENEN 114: 

Boma's oom Alexander is overleden. De voorzitter hoopt op een erfenis, maar krijgt een geheimzinnige boodschap: hij moet, samen met Ginette, op zoek naar de schat van oom Alexander. Ginette blijkt een auto te zijn. Een Citroën 2pk van meer dan 50 jaar oud. Met de hulp van Mark, Maurice en Ciske begint Boma aan een avontuurlijke zoektocht. Maar een verdacht individu houdt hen in de gaten...

GAME OVER - ATTACK OF THE BLORKS:

 In de virtuele wereld van Kleine Barbaar vallen de lijken bij bosjes. Gespietst, verscheurd, verpletterd of opgevreten? Keuze zat! Telkens weer leidt het tot een even wrede als hilarische game over…






Hij die tweemaal geboren werd integraal.
Omdat hij tijdens een onweersnacht is geboren, krijgt een indiaanse baby de naam Regenstorm. Een medicijnman ontdekt dat hij bovennatuurlijke gaven heeft en wijdt hem in zijn geheimen in. Nadat hij tijdens een jacht gewond is geraakt, krijgt het kind een vreemde droom. Hij begrijpt dat hij zich moet openstellen voor de krachten die in hem wonen. Hij wordt ‘Hij die tweemaal geboren werd’ en later groeit hij uit tot een leider van zijn volk.

INSECTEN 6: 

Een biijjzzzzondere strip boordevol weetjes! Wist jij dat bijen een ‘spaarstand’ hebben en dat er zoiets als karate-kakkerlakken bestaat? Ken je de gaasvlieg en de zespotige boomkreeft? En het wordt nog gekker: bijen kunnen tellen en zelfs surfen! Vlieg met ons mee op deze fascinerende reis door de insectenwereld in dit leerrijke nieuwe deel over onze zespotige vriendjes.


IR$ 22 DE HEROPSTANDING VAN DEVERDOEMDEN.
Is het mogelijk om iemand écht te kennen? Die vraag vreet aan Diane, de vrouw van Larry. Is haar echtgenoot de deugdzame senator en goede familievader? Of is hij zo gefocust op zijn missie dat hij een vriend tot zelfmoord drijft? Larry onderzoekt iets anders: wie is zijn mysterieuze aanklager, Johnny? Zijn enige informant is gestorven. Het enige spoor dat hem rest, is een psychiatrisch ziekenhuis. Het ideale decor voor de ontknoping van een hitchcockiaans avontuur.
 

DE KLERK BARTLEBY.
 Een jongeman werkt in een griffierkantoor. Zijn naam: Bartleby. Hij moet juridische documenten kopiëren. In eerste instantie werkt hij braaf mee. Maar op een dag stokt de machine. Bartleby weigert – vriendelijk – een opdracht van zijn baas uit te voeren. ‘I would prefer not’. Het wordt een mantra. 

Een klassiek verhaal van Melville over de vrije wil, over klinische depressie, over protest, over de moderne maatschappij, over nee zeggen, over verhalen vertellen, over eenzaamheid, over opstand.

MARSUPILAMI 33: 

Elk kind droomt er toch van om op een dag een Marsupilami te zijn? Dat is precies wat Hector overkomt. De jonge rebel maakt zo kennis met de verrassingen en de gevaren van de Palombische jungle. Een snuit, grote harige oren, scherpe tanden, een prachtige geelzwart-gevlekte vacht, maar vooral een heel lange en sterke staart… Hector is veranderd in de Marsupilami.


 MEDICS 1 LEVENSLIJN.
 MEDICS 1: Virginie houdt ervan om anderen te helpen. Ze is sociaal geëngageerd en werkt als dokter bij het leger. Haar eerste missie: het parachutistencommando op de basis van Gao, in Mali. Het is een ruwe plek, zeker als je de eerste vrouw bij het parachutistencommando bent. Maar het team heeft al snel door hoe bekwaam Virginie is. Desondanks worden er regelmatig konvooien aangevallen en men vermoedt een lek. Volgens kapitein Panor leidt het spoor naar Virginie…

MICHEL VAILLANT KORTE VERHALEN 1 BEGINJAREN.
 In 1957 maakt Jean Graton zijn Michel Vaillant voor het weekblad Kuifje: daar beleeft de piloot zijn eerste avonturen in korte verhalen, voorlopers van de reeks waarvan hij de onvermoeibare held wordt. Deze verhalen verschenen in de jaren 50 en 60 en bevatten al de belangrijkste elementen van de cultsaga, in de realistische en bijna journalistieke stijl van Jean Graton: familie, competitie, het Vaillante-bedrijf en ook… de 24 uur van Le Mans.

TEAM RAFALE 7 DE LAATSTE CONFRONTATIE.
 De speurtocht naar de Black Shark-drones leidt onze helden naar Ierland, waar activisten van Anarchy met hulp van IRA-leden een dodelijke val voorbereiden. Intussen maken de leiders van de G8 zich op om naar hun thuisland te trekken, nog voor het onderzoek is afgerond. Een rampzalig idee, want Klaus Unger en zijn team hacken een onderzeese kabel en luiden zo de laatste fase van hun plan in, dat zal uitmonden in een ultieme confrontatie…

VRIJE VLUCHT DJANGO, VONKEN EN VUUR.
 
Django Reinhardt, zigeuner en wonderkind op de viool, werd een meesterlijke jazzgitarist, die zelfs met Duke Ellington speelde. Maar voor hij die top bereikte, moest Django eerst een vreselijk trauma zien te overwinnen: het ongeluk waarbij hij zijn hand verbrandde en bijna heel zijn toekomst in rook zag opgaan.

Het verhaal van de jeugd die aan de mythe voorafging. Een portret van de wereld van zigeuners in Frankrijk. Maar bovenal een inspirerend verhaal over zelfoverstijging, familie, solidariteit en liefde voor muziek.

DE WERELD ROND MET DE KIEKEBOES 3: 

Tekenaar Merho neemt ons mee op een reis door zijn herinneringen. We ontdekken waar hij zijn inspiratie opdoet voor de vele avonturen van de Kiekeboes. Zijn vakantie in Turkije heeft even moeten rijpen, maar uiteindelijk vond hij via programmamaker Paul Jambers een juiste invalshoek met Konstantinopel in Istanboel. Zijn indrukken over Cuba verwerkte hij in Havana Gilla. Deze verhalen worden in dit album gebundeld, voorafgegaan door een reisdossier.


 DE ZUSJES DUIZENDBLAD 2: 

Cassiopeia heeft liefdesverdriet: haar liefje, is in de stad gebleven. Ze kan met haar verdriet niet terecht bij haar zusjes want die zouden haar toch niet begrijpen. Maar in het dorp maakt ze al snel kennis met een andere aanbidder: de knappe Olivier. Hij vertelt hun dat een geheimzinnig spook ’s nachts de klokken luidt in de oude kerk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten