maandag 25 april 2022

SIGNEERSESSIE HENNIE VAESSEN OP 7 MEI


SIGNEERSESSIE ZATERDAG 7 MEI 2022

De Tweede Wereldoorlog en meer.
In de week dat de we de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houden, presenteren wij van de Stripspecialist op zaterdag 7 mei een signeersessie.
In ons medium het beeldverhaal zijn er veel verhalen met de oorlog als onderwerp.

Deze zaterdagmiddag presenteren we Hennie Vaessen aan het Bredase publiek.
Van twee tot vijf is de auteur bij ons in de winkel aanwezig om zijn albums van een tekening of opdracht te voorzien.

 


Even voorstellen dan maar;
Striptekenaar Hennie Vaessen
Hennie is tekenaar en stripliefhebber en dat is hij al z’n hele leven. Na de Kunstacademie Maastricht studeerde hij de opleiding MO-A en MO-B Engels. De roep om te tekenen was toch te sterk om zijn leven voor de klas door te brengen. Jarenlang maakte hij strips, cartoons en illustraties voor bladen en reclamebureaus. Vervolgens maakte hij kinderboeken in eigen beheer voor opdrachtgevers als Hero, het Nibud, het Visgilde, de Rabobank en de Echte Bakker.
In 2010 besloot hij iets te gaan doen wat hij zijn hele leven al had willen doen: stripboeken maken. Een mooie kans om zijn liefde voor geschiedenis en passie voor het stripverhaal te combineren. Voor zijn succesvolle trilogie over de Slag om Arnhem ontving hij de Prodesse Prijs voor Geschiedenis. Na de Slag om Arnhem volgden er meer stripboeken over de Tweede Wereldoorlog: De Strijd om de Grebbeberg en de Atlantikwall. 
Zijn laatste uitgave, Wendila, is een avonturenverhaal dat zich afspeelt ten tijde van de Romeinse Limes.


 

Meer over de uitgeverij vindt u op hun eigen website ( https://pelikaanpers.nl/ ) en hierbij nog wat afbeeldingen van de strips.
We zien u graag op zaterdag 7 mei in de winkel.

 




 

Geen opmerkingen: