maandag 10 april 2023

En het tweede deel

 En dan nu het tweede deel.

Hopelijk even wat rust in de tent er is nog genoeg ander werk te doen.

brul 13 SC.


  Circle of Life 2: Stoppen en Kijken SC.


"Tekenen is een van mijn vormen om te stoppen en te kijken en aanwezig te zijn. Dus niet om te ontsnappen, maar om er middenin te zijn. De tekeningen die hieruit ontstaan zijn mijn unieke uitdrukking. lemand anders die stopt en kijkt en tekent zal tot andere werken komen. Inspiratie vond ik vooral bij Edel Max, Thich Nhat Hanh en Ingrid. Maar ook bij onze twee asielhonden Maxi en Ricky, die bij ons hun zoveelste leven begonnen. En iedere dag opnieuw mij uitnodigen om aanwezig te zijn."



Drew & Isa 5: Happy Ending SC.
"De ontluikende relatie tussen amateurgeek Drew en romantica Isa komt tot een apotheose tijdens de film Schattige Beertjes in Wolkenland, ongeveer dan toch. Er wordt gezoend, geweend, schattige beertjes vechten het uit en de kat zit alleen thuis met Pietje De Dood, voorwaar een Happy Ending."


Eden 2: Een Seizoen in de Hel SC.

Vervolg van de avonturentrilogie van André Taymans, bekend van Caroline Baldwin.

"Kathy en haar vrienden bereiken de Verloren wereld, maar ze zijn er niet alleen. Ze treff en er verrassende planten en prehistorische dieren aan... maar ook mensen. In die wereld waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan blijken die mensen een akelig aktuele agenda te hebben."


Hart op School 2: Liefdesverdriet HC.

"Liefde voor altijd, bestaat dat? Terwijl de ouders van Ruby een moeilijke scheiding doormaken, beleeft Lina het perfecte liefdesverhaal met de knappe Noah. Maar al gauw komen er donkere wolken opzetten, die een schaduw werpen op haar prille geluk..."



Idefix en de Onverzettelijken 3: Lutetia, die Bruisende Stad! SC.

"Het is het jaar 52 voor Christus. Heel Lutetia is bezet door de Romeinen... Heel Lutetia? Neen ! Een kleine groep onherleidbare Lutetische dieren onder leiding van Idefix weerstaat de indringer keer op keer. En het leven is niet gemakkelijk voor generaal Labienus en de roedel honden die Lutetia proberen te romaniseren... Drie nieuwe verhalen om te ontdekken."



Marc Sleen in Ons Zondagsblad 3: 1957-60 HC.

In deze vierdelige reeks bundelt Bonte alle illustraties, cartoons en gags die Marc Sleen in de jaren 1950 en 1960 voor Ons Zondagsblad tekende. Pollopof en Octaaf Keunink zijn twee creaties voor Ons Zondagsblad. Pollopof (1946-1952) vonden we vooral in deel 1 van deze reeks terug, in het tweede deel konden we Octaaf Keunink (1952-1965) in veelvoud lezen. Deel 3, met de jaren 1957 tot 1960, gaat op dat elan verder. Bonte neemt telkens de volledige pagina met de gags uit Ons Zondagsblad op. En Marc Sleen-kenner Yves Kerremans buigt zich in dit deel op de varianten en speciale bijlagen van Ons Zondagsblad.

Dankzij Marc Sleen in Ons Zondagsblad zal Octaaf Keunink voor het eerst in een uniforme reeks verschijnen, gebaseerd op de oorspronkelijke publicaties. Het afsluitende deel 4, met daarin de allerlaatste gags van Octaaf Keunink, is in november 2023 gepland.


TIM ARTZ SIGNEERT OP 20 MEI DIT ALBUM BIJ DE STRIPSPECIALIST.

details volgen.

 
De Romeinen 1: De Bataafse Opstand HC / SC.


In Eppo konden abonnees de voorbije maanden de voorpublicatie lezen van De Romeinen 1: De Bataafse Opstand, een komische, historische strip door Nederlander Tim Artz en Vlaming Kristof Berte.

Artz kennen we van zijn prima werk voor de (her)uitgave van oude Tom Poes-verhalen waarvoor hij nieuwe covers tekent voor Uitgeverij Cliché en waarvoor hij zelf ook nieuwe verhalen tekent. Hij is ook een tekenaar voor Donald Duck/Disney. Berte timmert gestadig verder aan de weg als scenarist. Zijn eerste stripreeksje, Lise op Monstereiland, tekende hij nog zelf. Sindsdien liet hij zich opmerken door De Bergenvaarders, getekend door Joey Potargent, en inmiddels werkt hij ook mee aan de bekende reeks Jommeke als scenarist.

De Romeinen is de allereerste co-productie tussen Uitgeverij L en initiatiefnemer Syndikaat, bestierd door Marc de Lobie, die zich sinds een paar jaar met nadruk toelegt op strips met een educatief-historische inslag. Het album van 56 pagina's verschijnt in softcover en hardcover, in beide gevallen verrijkt met een achtergrond- en historisch dossier.

Het verhaal: "In het land van de Bataven broeit een opstand. Drie Romeinse legionairs moeten de leider van de opstandelingen vergiftigen om het verzet de kop in te drukken. Zo’n geheime missie vereist moed, kracht en scherpzinnigheid. Eigenschappen die onze helden helaas niet bezitten..."


Sigmund Weet Wel Raad met Gevoelens HC.


Sigmund Weet Wel Raad met is een afzonderlijke reeks met een thematische selectie van gags uit de gekende gagreeks Sigmund van Peter de Wit. In deze veertiende uitgave in hardcover worden gevoelens aangereikt.

"Tegenwoordig kun je je met goed fatsoen niet meer in het openbaar vertonen zonder emoties. De godganse dag wordt ernaar geïnformeerd. Na ‘wat eten we vanavond?’ is ‘hoe voel je je?’ wereldwijd de meest gestelde vraag. Waanzin natuurlijk. Aan dokter Sigmund de ondankbare taak om zijn patiënten te leren hun gezonde verstand weer te gebruiken. Dat gaat niet zonder slag of stoot en roept heftige emoties op. Vooral bij hemzelf. En dan voelt onze therapeut zich heel eenzaam."



Tanguy en Laverdure 33: Terug naar de Ooievaars Hc / SC

In het Frans zit de luchtvaartreeks Tanguy en Laverdure al aan deel 35, nog steeds getekend door Sébastien Philippe, die de reeks sinds deel 31 tekent.

"Na hun heftige avonturen in het Midden-Oosten zijn Tanguy en Laverdure teruggekeerd naar Frankrijk, waar ze worden overgeplaatst naar het beroemde Escadrille van de ooievaars. Dat roept veel herinneringen op bij de twee piloten, die al eerder bij dit escadrille gevlogen hebben. Tijdens een van hun eerste patrouilles gaat het al meteen ernstig mis, als een van hun medepiloten plotseling krankzinnig lijkt te zijn geworden en het vuur opent op het verkeer op een snelweg. Tanguy is gedwongen de man neer te schieten en gaat met Laverdure op zoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen..."


Terug naar Liverpool HC

"Wat als de Beatles in 1980 besloten hadden om weer door te gaan, tien jaar nadat zij uit elkaar waren gegaan? De Franse auteurs Hervé Bourhis en Julien Solé stellen zich met humor voor hoe hun comeback zou zijn geweest! Het fictieve verhaal is uitstekend gedocumenteerd door Hervé Bourhis, een enorme fan en bewonderaar van de Beatles, en wordt fantastisch in beeld gebracht dankzij het tekentalent van Julien Solé. Met gastoptredens van onder meer Yoko Ono, Linda McCartney, Freddie Mercury, de Monty Python-acteurs en George Martin, terwijl er ook nog wat stevige confrontaties zijn met een stel skinheads en een groep groupies. Achterin het boek is een aanvulling opgenomen op het in 2010 uitgekomen Het Kleine Boek van de Beatles van Hervé Bourhis."

Van tekenaar Solé is eerder de komische zombiereeks The Zumbies vertaald. Behalve bovenvermelde Beatles-albums schreef Bourhis ook het Vrije Vlucht-album Het Molitorzwembad en Sterrenwaas, een parodie op Star Wars.



Tex Willer 13: Aguas Negras SC.


Uitgeverij HUM! heeft twee Tex Willer-reeksen naast elkaar lopen. Tex Willer Classics bevat stevige verhalen van 220 tot 240 pagina's in zwart-wit, terwijl de kleurenalbums van Tex Willer eveneens complete verhalen bevatten van 48 pagina's of een beetje meer. Giampiero Casertano en Pasquale Ruju zijn de auteurs van het dertiende kleurenalbum.

"Water is goud waard als het land heet en droog is. Helemaal bij de boeren van Aguas Negras, die voor de oogst volledig afhankelijk zijn van irrigatie. De machtige landeigenaar Don Vicente vindt dat er eigenlijk alleen genoeg is voor hem... en besluit dus een dam te bouwen. Dan zijn de rapen gaar."


EN VEEL MEER STRIPS IN DE FYSIEKE WINKEL .

EN VOOR WIE NIET KAN KOMEN DE internet winkel BIED NOG MEER.


En vragen stellen.

gewoon doen mail me destripspecialist@casema.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten