zondag 4 juni 2023

En nog steeds niet bij


Het is bijna de mantra.

Inlopen het lukt niet.

Hierbij de nieuwste Nederlandse strips echter er is ook genoeg manga en de superhelden zijn ook goed vertegenwoordigd.


 Betty & Dodge Artbook Tekenaar(s) Thomas Du Caju HC
Uitgeverij BD Must

Een van twee artboeken  van Thomas Du Caju, allebei hardcovers van 48 pagina's. In dat van Betty & Dodge zijn heel wat illustraties van de hoofdpersonages verzameld.



Het Uitzonderlijke Leven van Jean-Baptiste de La Salle HC.
Tekenaar(s) Bob De Moor
Scenarist(en) Bob De Moor
Uitgeverij BD Must
 

Eerste publicatie in kleur van deze stripbiografie uit 1947 (32 pagina's, hardcover)



Oorlog in het Heelal HC.
Tekenaar(s) Bob De Moor
Scenarist(en) Bob De Moor
Uitgeverij BD Must


"Eerste publicatie in kleur van dit ruimteavontuur uit 1948-1949!"



 Geheugen op Zak 1 HC.
Tekenaar(s) Étienne le Roux
Scenarist(en) Luc Brunschwig
Uitgeverij Lauwert Uitgeverij


Start van een ontroerende trilogie die de fundamenten van een doodgewoon gezin opblaast. Geschreven door Luc Brunschwig, de scenarist van De Macht der Onschuldigen, De Gebroeders Rubinstein en Urban. Tekenaar Étienne Le Roux kennen we van onder meer 14-18 en De Gebroeders Rubinstein. De delen 2 en 3 volgen al snel in de eerstvolgende maanden.

Sidoine en Rosalie Letignal en hun zoon Laurent vormen een 'gewoon' trio. Het zijn mensen als zovele anderen, die dagelijks worstelen in een maatschappij waarin ze op bescheiden wijze een beetje menselijkheid, een beetje warmte proberen te brengen. Maar het zijn juist de grenzen en tegenstrijdigheden van hun menselijkheid waarmee het drietal geconfronteerd zal worden. Niets en niemand zal de totale implosie van hun familie-eenheid, waarvan iedereen dacht dat ze “onverwoestbaar” was, kunnen voorkomen..."


Girls & Wings HC.
Tekenaar(s) Thomas Du Caju
Uitgeverij BD Must

Girls & Wings bevat tekeningen van militaire vliegtuigen uit de jaren 1930 tot nu met telkens een pin-upmeisje erbij. Bij deze illustraties staan Engelstalige teksten over de vliegtuigen.



 De Legendariërs - De Kronieken van Darkhell 1: Tenebris SC.
Tekenaar(s) Orpheelin
Scenarist(en) Patrick Sobral
Uitgeverij Silvester


Opnieuw een spin-off van de in Frankrijk bijzonder populaire fantasyreeks voor de jeugd.

"Honderd jaar voor het Jovenia-incident en de opkomst van de Legendariërs, heerst er in Alysia angst en chaos. Terwijl er een meedogenloze oorlog woedt tussen Magicors en de orde van Arkanis, staat een kleine jongen met een vervloekte lotsbestemming op het punt de wereld te veranderen. Ontdek het verhaal van de jongen die later... DARKHELL, de zwarte tovenaar, zal worden genoemd."



De Legendariërs - Missies 1: Het Ontwaken van Kilimatsjoe SC.
Tekenaar(s) Philippe Cardona
Scenarist(en) Patrick Sobral
Uitgeverij Silvester


Naast de in Frankrijk heel succesvolle fantasyreeks voor de jeugd De Legendariërs en de prequelcyclus De Legendariërs - Het Begin is deze door Philippe Carbona getekende spin-off Missies de nieuwste loot aan de boom. Bedenker Patrick Sobral schrijft ook deze spin-off waarvan elk album een compleet verhaal is.

"Er gebeuren vreemde dingen in de streek. De dieren worden plots bang, de aarde schudt en beeft zoals nooit tevoren rond de vulkaan Kilimatsjoe. De Legendariërs proberen het zaakje te onderzoeken, maar de inwoners van Alysia zijn kinderen geworden en geven onze helden daar de schuld van, en willen hen niet helpen. Maar er is meer nodig om de Legendariërs te ontmoedigen!"



Legende 2: Het Dichte Woud SC.
Tekenaar(s) Yves Swolfs
Scenarist(en) Yves Swolfs
Uitgeverij Daedalus

Alle zes delen van de eerste cyclus door Yves Swolfs verschijnen dit jaar bij Daedalus voor het eerst in softcover. Tegelijk verschijnt van elk album een verzamelaarseditie in zwart-wit in hardcover. De verhalen zijn opnieuw geletterd.

"Aan de bosrand, dichtbij het grondgebied van z’n vader, vindt Tristan Judith, een jeugdvriend, terug. Hij herinnert zich hoe Tristan vroeger had geweigerd een ontwapende soldaat te doden tijdens zijn opleiding. Tristan, de enige wettige erfgenaam van de troon, reageert door een vooraanstaande ambassadeur van Frankrijk te ontvoeren..."


Lulu en Nelson 2: Het Leeuwenrijk HC / SC.
Tekenaar(s) Aurélie Neyret
Scenarist(en) Charlotte Girard / Jean-Marie Omont
Uitgeverij Silvester


"Het leven neemt niet altijd de kortste weg om ons te brengen waar het ons moet brengen. Het houdt van omwegen. En die leveren onbekende emoties op, onverwachte ervaringen, rustige of spannende tijden, magische ontmoetingen...

In een land ten prooi aan ongelijkheid worden Lulu — een onverschrokken Italiaanse — en Nelson — een hoopvolle Zuid-Afrikaan — die niets gemeen lijken te hebben, verenigd in een en dezelfde strijd: die voor de vrijheid. Laat je meeslepen door een van de mooiste omwegen van hun leven..."



 Het Magieboek van Elfie 1: Bretagne Hc / SC.
Tekenaar(s) Mini Ludvin
Scenarist(en) Christophe Arleston / Audrey Alwett
Uitgeverij Silvester


Nieuwe fantasyreeks voor de jeugd uit het fonds van de Franse uitgeverij Drakoo en de fantasie van Christophe Arleston met zijn schrijfmaatje Audrey Alwett. Samen schreven ze al Lord of Burger***, Reis naar de Schaduwen en Sinbad. In het Frans bestaan er al drie delen sinds 2021, elk lekker 80 pagina's dik.

"Sinds hun moeder is overleden wonen Elfie en Magda bij hun chagrijnige tante. Maar dan komt hun oudste zus terug uit Londen. Ze heeft een dubbeldekker omgetoverd tot mobiele boekwinkel om ermee van dorp naar dorp te rijden. Dat is de start van een nieuw leven! Hun eerste stop is op een Bretons eiland waar een oude ruzie vanwege een geheimzinnige verloren gegane postzegel de bevolking bezighoudt. Bovendien ontdekt Elfie dat ze het talent voor magie van haar moeder heeft geërfd, samen met een magisch boek dat ze moet voeden met haar verhalen...

Het magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston en Audrey Alwett. Een absolute aanrader voor lezers van Het Dagboek van Cerise."



 Man van het Jaar 15: 1440 – De Man die Blauwbaard Stopte HC.
Tekenaar(s) Lajos Farkas
Scenarist(en) Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij Daedalus


In het Frans tet deze conceptreeks met complete verhalen per album, telkens door een andere tekenaar, al negentien delen. Deel 15 gaat over Gilles de Rais, alias Blauwbaard, de eerste psychopathische moordenaar uit de geschiedenis en ook een personage uit de stripreeks Tristan.

"In september 1440 verdwijnen er in Anjou een aantal kinderen op mysterieuze wijze. Het oude bijgeloof in kabouters, feeën en andere kwaadaardige wezens is hardnekkig, maar al snel heeft men door dat er hier een mens aan het werk is. Gwen, een ridder en edelman wordt belast met het onderzoek, dat al snel leidt naar een merkwaardige vrouw die haar gezicht verbergt achter een sluier."



 Midlife-skater SC.

Tekenaar(s) Floris De Smedt
Scenarist(en) Floris De Smedt
Uitgeverij Syndikaat


Kick it!

Je hebt venten op middelbare leeftijd die opeens een dikke Porsche onder hun gat willen en je hebt er die weer willen wat ze op hun zestiende konden, zoals skaten. De antiheld van Midlife-skater verkeert in dat geval. Het valt hem op (door te vallen, tiens) dat in de stad — een herkenbaar Mechelen — skaten op straat nogal skadelijk kan zijn voor de gezondheid en hij gaat op zoek naar Het Wieltje Dat Alle Kasseien Aankan. En een geslaagde kickflip.

Je hoeft geeneens fan te zijn van Kapitein Ansjovis, de gagstrip van Floris De Smedt (44), om smakelijk te kunnen lachen met de geinige onzin die onze rijpe skater onderweg voor de wieltjes geworpen krijgt. Bekommer je niet te veel om het verhaaltje, maar laat je op rolletjes meevoeren en verrassen door perfect getimede grapjes die om de hoek van de straat wachten. Een waterduivel met een attitude? Why not? Een hond met een boekske op het hondentoilet? Hilarisch! Zelfs een Eye of the Tiger-montage ontbreekt niet.

Floris maakt ook heel dynamisch gebruik van het medium door alle kaders uit de strip te kicken en er veel beeldgrapjes in te steken. Wij kregen er — veilig in onze comfy chair — alvast een kick van.

  Minimensjes integraal 12: 2004-2010 HC.
41. Operatie IQ - 42. In Naam van de Broer - 43. Kasteel Monsterd - 44. Ellendam 3
Tekenaar(s) Pierre Seron
Scenarist(en) Pierre Seron
Uitgeverij Saga Uitgaven


Deze allerlaatste integrale van Pierre Serons langst lopende reeks De Minimensjes is een bijzonder geval. Ten eerste bundelt het drie nooit eerder in het Nederlands verschenen albums omdat de reeks indertijd in vertaling werd stopgezet door Dupuis. Het allerlaatste verhaal in het Frans wou de uitgeverij zelf niet meer uitgeven waardoor Seron bij de kleine uitgeverij Clair de Lune onderdak vond voor dat ultieme avontuur dat in 2010 verscheen. Daarna koesterde hij nog plannen voor andere manieren waarop hij zijn figuurtjes kon terugbrengen, zoals gags of hoofdstukken die terugblikken op vorige avonturen met nieuwe verhaalelementen. Vertaalde voorbeelden daarvan vind je in het lijvige dossier. Door een beroerte kon hij deze en andere projecten (waarvan er ook een aantal voorbeelden zijn afgedrukt) niet verder uitwerken. Seron overleed uiteindelijk in 2017. De start van de integrale reeks kon hij nog meemaken, het einde niet. Saga Uitgaven gaf op eigen initiatief intussen ook zijn reeksen De Minivrouwtjes en Aurora en Ulysses, Centauren uit in een integrale editie. Deze vonden en vinden intussen hun weg naar buitenlandse lezers in het Frans, Duits en Spaans.

"Gedurende de drieënveertig jaar waarin Pierre Seron zijn personages tekende, leverde hij zijn lezers vierenveertig albums vol inventiviteit, humor en waanzin, die samen het 'formele laboratorium' belichaamden dat het weekblad Robbedoes vormde. Tegelijk was hij een belangrijke speler in wat sommigen nu 'het humoristische avontuur' noemen, een heel bijzondere manier om realistische verhalen te vertellen die er zo niet uitzien. De Minimensjes is een reeks voor een auteur die groots dacht! Deze integrale bundelt in chronologische volgorde de avonturen Operatie IQ, In Naam van de Broer, Kasteel Monsterd, Ellendam 3 en diverse gags." Ook een uit Spirou vertaald kort verhaal maakt deze integrale compleet.


 Na de Razzia HC.
Tekenaar(s) Laurent Bidot
Scenarist(en) Arnaud Delalande
Uitgeverij Lauwert Uitgeverij


1,5 miljoen. Minus 2.

Elf. Amper elf. Joseph Weismann was elf jaar toen hij met zijn ouders en zusjes gedeporteerd werd naar het Franse doorgangskamp Beaune-la-Rolande. Daar werd zijn vader direct afgevoerd naar Auschwitz. Zijn moeder en zusjes volgden wat later. Kinderen onder de twaalf jaar mochten van de Franse bewakers nog even achterblijven. Binnen een paar weken zouden ze wel verenigd worden met hun ouders. Joseph geloofde er niets van en wilde ontsnappen. Een paar barakken verder vond hij een andere stoere jongen, Joseph "Jo" Koganovitch, die het ook wilde proberen. Het lukt hen wonderwel. Anderhalf miljoen Joodse kinderen werden vermoord in de oorlog. Minus twee. Want zij hebben het overleefd. Elk apart vluchten ze verder. Tweeëntwintig jaar later krijgt Weismann een telefoontje. Koganovitch leeft nog!

We zijn amper vier bladzijden ver in de beklijvende biografie van Joseph Weismann en de twee hoogtepunten van zijn leven zijn al verteld. We snappen er niets van. Hoe kan je op die manier nog een verhaal boeiend houden van een eenennegentigjarige die op zijn elfde al het strafste en ergste van zijn leven heeft meegemaakt. Toch slaagt scenarist Arnaud Delalande (Bloedkoninginnen, Surcouf,...) er moeiteloos in. Delalande laat de bejaarde Weismann het hele album lang terugblikken op zijn leven. Maar hij laat de dialogen zo over je heen stromen alsof Weismann nog de leeftijd had van die flashback. Zo is de ontsnappingsscène gekaderd door een oude man maar ‘gespeeld’ door een elfjarige en perfect te lezen door elfjarigen. Deze geweldige insteek, die Delalande ontleend heeft aan de film Titanic, werkt. Ook daar weet iedereen vooraf dat de boot zal zinken, maar toch bleef je verrast door de verhaalaanpak van de bejaarde Rose. We hebben dan ook zijn Na de Razzia verslonden. We werden er geregeld stil van en bleven vol bewondering van wat Weismann ook vandaag nog elke dag doet om deze schandelijke bladzijde van de mensheid nooit te doen vergeten.

Grafisch koos men doelbewust voor een klassieke klare lijn stijl om de instapdrempel voor jonge en niet doorwinterde striplezers zo laag mogelijk te houden. Ondanks deze steriele tekenstijl slaagt tekenaar Laurent Bidot erin genoeg venijn in de tekeningen te stoppen. Hij probeert zo neutraal mogelijk de keiharde feiten weer te geven om dan plots in één prentje alle emotionaliteit te stoppen. Zijn "minder is meer" werkt ongelofelijk goed. Die ankers in de strip blijven lang nadat je het verhaal hebt gelezen op je netvlies hangen. Reken daarbij dat Bidot heel straf is in het beeld brengen van massascènes en je vergeeft de auteurs de wat opportunistische keuze voor de klare lijn.

We vonden Na de Razzia een beklijvende, straffe biografie met een Holocaustinsteek die we nog niet kenden. Maar het is pas nadat we zelf meneer Weismann hoorden getuigen* en we nadien Na de Razzia herlazen dat de strip echt binnenkwam. Meer nog, het wat saaiere gedeelte van Na de Razzia mocht voor ons nu nog honderden pagina’s dikker zijn. Wat een leven! Wat een vent! Laat zijn strijdleuze "Aanvaard nooit het onaanvaardbare" je voor eeuwig bijblijven. Op de persconferentie vroeg iemand of Na de Razzia verplichte schoollectuur moest worden. Misschien wel ja. Ja. Echt wel.


 Nicky Saxx 2: PSI/Onkruid (heruitgave in kleur) HC /SC.
Tekenaar(s) Minck Oosterveer
Scenarist(en) Willem Ritstier
Uitgeverij Reboot Comics


Tussen 2003 en 2005 verschenen de oorspronkelijke krantenstripverhalen van Nicky Saxx in album bij Boumaar (deel 1 tot 6) in zwart-wit. In 2008 stond de laatste strook in de Nederlandse krant De Telegraaf waarna nog vijf albums (waaronder eentje op liggend formaat in een beperkte oplage) volgden bij Bee Dee. De reeks van de in 2011 overleden tekenaar Minck Oosterveer en scenarist Willem Ritstier telde eenentwintig verhalen die per twee in albums gebundeld werden. Het auteursduo maakte samen ook Zodiak, Rick Rolluik, Speedball Nation, Claudia Brücken, Trunk, Ronson Inc. en een album van een Storm-spin-off.

Reboot Comics herlanceerde Nicky Saxx in september 2022, nu volgt deel 2. De bedoeling is om de complete reeks opnieuw uit te geven in tien delen, voor het eerst volledig in kleur en met een nieuwe lettering. Alle covers worden getekend door Romano Molenaar. Ook deel 2 bevat twee verhalen. Het album telt 56 pagina's en is als softcover te koop tegen 10,95 euro. De hardcover (24,95 euro) is 4 pagina's dikker en bevat een achtergronddossier van Ger Apeldoorn. Bij elk van deze edities krijg je er ook een boekenlegger bij. En daarbovenop is er nog een door Willem Ritstier gesigneerde luxe-editie van amper 50 genummerde exemplaren. Johan Neefjes tekende de stofomslag en de bijhorende ex libris.

"Samen met haar vriendin, Elja, beleeft Nicky Saxx de meest uiteenlopende avonturen. Vanuit haar vuurtoren runt ze Kamer 666, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van lastige zaken. In het eerste verhaal, PSI, krijgt onze heldin te maken met de verdwijning van Elja’s kleine nichtje, precies op de plek waar vijftien jaar eerder de jonge Timmy verdwenen is. Dit alles speelt zich af rondom een mysterieuze grot, waarin misschien wel een gruwelijk monster huist. In Onkruid verloopt Nicky’s zeilvakantie heel wat minder rustig dan ze zich voorgesteld heeft. Ze wordt beschoten, belandt op een eiland waar criminelen de scepter zwaaien en heeft al haar moed en vindingrijkheid nodig om heelhuids te kunnen ontsnappen."


 De Onzichtbare Oorlog 1: Het Agentschap HC.
Tekenaar(s) Olivier Martin
Scenarist(en) Frank Giroud
Uitgeverij Daedalus

Nadat scenarist Frank Giroud in 2018 overleed, verschenen postuum nog heel wat albums en nieuwe reeksen, vaak bij Daedalus in vertaling. De Onzichtbare Oorlog was een trilogie waaraan hij al was begonnen. Laurent Galandon, die met Giroud samenwerkte aan De Advocaat en Babylone, neemt het stokje van hem over vanaf deel 2. Van tekenaar Olivier Martin is dit de eerste vertaling in het Nederlands. Daedalus brengt de eerste twee delen tegelijk uit, in juli ook in softcover.

"1951, Egypte. Manfred Fürbringer, een voormalige nazi-ingenieur, gespecialiseerd in geleidingssystemen voor V2-raketten, leeft ondergedoken in Egypte, onder een valse identiteit. Zijn kennis en zijn expertise zijn in volle Koude Oorlog onschatbare troeven voor de Verenigde Staten. De CIA stuurt daarom twee van zijn beste agenten om Fürbringer te ‘rekruteren’, goedschiks of kwaadschiks … want er zijn nog landen geïnteresseerd in de diensten van de ingenieur."


 De Onzichtbare Oorlog 2: Het Comité HC
Tekenaar(s) Olivier Martin
Scenarist(en) Laurent Galandon
Uitgeverij Daedalus

Nadat scenarist Frank Giroud in 2018 overleed, verschenen postuum nog heel wat albums en nieuwe reeksen, vaak bij Daedalus in vertaling. De Onzichtbare Oorlog was een trilogie waaraan hij al was begonnen. Laurent Galandon, die met Giroud samenwerkte aan De Advocaat en Babylone, neemt het stokje van hem over vanaf deel 2. Van tekenaar Olivier Martin is dit de eerste vertaling in het Nederlands. Daedalus brengt de eerste twee delen tegelijk uit, in juli ook in softcover.

"1951, Alabama, USA. Na de Tweede Wereldoorlog krijgen de Russen de naziwetenschapper Manfred Fürbringer in handen, die naar Egypte was gevlucht. Maar de kennis van de ingenieur volstaat niet en de Amerikanen behouden hun technologische voorsprong. De MGB zet daarop een waanzinnig project op poten: Fürbringer loslaten zodat hij zich laat ‘rekruteren’ door de CIA en ze hem kunnen gebruiken als mol in het ondoordringbare Redstone Arsenal, waar de eerste Amerikaanse ballistische raketten worden ontwikkeld. Een spel van misleiding waarin de spanning en de paranoia een hoogtepunt bereiken, en waarin het gevaar van overal komt, ook van binnenuit."


Brugpieper Roos Vink 8: Enig! SC
Tekenaar(s) Jan Vriends
Scenarist(en) Jan Vriends
Uitgeverij Syndikaat


 "Roos Vink is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land. Ze vindt het verschrikkelijk. Dankzij haar vrienden en beste vriendin Alana weet ze het er toch goed vol te houden. Gelukkig heeft Roos ook vrije tijd en die besteedt ze heerlijk thuis met haar lieve familie en haar hondje Marie!


De strips van brugpieper Roos Vink staan sinds 2007 elke week in het tijdschrift Tina. Het Roos Vink-album Snotneus! was Jeugdalbum van het Jaar 2021."


  Te Paard! 9: Laat Ze Maar Aanmodderen HC
Tekenaar(s) Miss Prickly
Scenarist(en) Laurent Dufreney
Uitgeverij Silvester


"Het is zomer, de lessen zijn afgelopen, dus nu is er ruimte voor vakantiekampen. Op het programma staan equitherapie, allerlei spelletjes en logeren in tenten. En wees gerust, het warme seizoen weerhoudt onze vierbenige vrienden er niet van om hun hersenen op hol te laten slaan! Spring in het zadel voor een verfrissend album!

Door de ogen van de vierbenige bewoners ontdek je een doldwaas leven op de manege! Tussen de paardrijlessen door haalt een gezellig en kleurrijk clubje paarden en pony’s grappen uit, terwijl ze alles in de gaten houden en de ruiters het leven zuur maken!"



Verweer 1: De Dode Landen HC
Tekenaar(s) Augustin Lebon
Scenarist(en) Augustin Lebon
Uitgeverij Daedalus


Start van een nieuwe ecologische actiethriller die zich in de toekomst afspeelt. Daedalus publiceert tegelijk de eerste twee delen die een compleet tweeluik vormen. In juli volgen de softcoverversies. Auteur Augustin Lebon is tevens de tekenaar van het westerntweeluik De Dominee, verschenen bij Saga Uitgaven.

"September 2068. Europa is herschapen in een woestenij. Adams ouders zitten in het Verweer en telen hun eigen groente, maar ze zijn een uitstervend ras en hun strijd tegen Diosynta, de multinational die alle teelten controleert, is hopeloos. Op een dag sterven ze door de pesticiden van Diosynta. Vanaf dan is Adam op zichzelf aangewezen en hij besluit in de voetsporen van zijn ouders te treden... slaagt hij erin Diosynta van binnenin op de knieën te dwingen? En hoe onderscheid je vriend van vijand in een vergane wereld?"


Verweer 2: De Verraden Vallei HC
Tekenaar(s) Augustin Lebon
Scenarist(en) Augustin Lebon
Uitgeverij Daedalus


Start van een nieuwe ecologische actiethriller die zich in de toekomst afspeelt. Daedalus publiceert tegelijk de eerste twee delen die een compleet tweeluik vormen. In juli volgen de softcoverversies. Auteur Augustin Lebon is tevens de tekenaar van het westerntweeluik De Dominee, verschenen bij Saga Uitgaven.

"Adam, Agnes en Ellen zitten op de trein naar de Vallei van het Verweer, maar dan krijgen ze te horen dat er een spion in hun midden zit. Maar zelfs dat kan hun euforie niet temperen wanneer ze de paradijselijke vallei betreden. Lukt het hun een vredig leven op te bouwen, of bijt er iemand in de verboden vrucht, met alle gevolgen van dien?"


 Worst Case Scenario HC
Tekenaar(s)Richard Raaphorst
Scenarist(en)Eron Sheean
Uitgeverij
Uitgeverij L


Een stripdebuut dat kan tellen. Tijdens de coronajaren begon de Nederlandse filmmaker en storyboardtekenaar Richard Raaphorst een strip te tekenen wat leidde tot de 144 pagina's tellende graphic novel Worst Case Scenario. De teksten werden op punt gezet door Eron Sheean.

Voor zijn strip blijft hij in het genre waarin hij met zijn filmwerk excelleerde. Hij regisseerde de kortfilms Zombi 1 en The Rocketeer en in 2013 volgde zijn eerste langspeelfilm Frankenstein's Army. Hij regisseerde ook reclamefilmpjes en tekende storyboards voor Jacky Chan. Als graphic designer werkte hij mee aan films van onder meer Paul Verhoeven, Terry Gilliam, David Fincher, Stuart Gordon, Brian Yuzna en Jaume Balagueró. Zijn recente horrorkortfilm Gnomes is door Sony Pictures besteld als speelfilmversie. Worst Case Scenario was een bestaand filmproject waarvoor ook een trailer werd gemaakt, maar het vooralsnog niet tot een film schopte. Nu wel tot een afgewerkt stripverhaal.

"Een duistere graphic novel over twee kinderen die trachten te ontsnappen aan een vernietigend kwaad uit een lang begraven verleden. Zij staan tegenover een leger van de meest afschrikwekkende creaturen dat zijn weg heeft gevonden uit de vergeten bunkers van de Tweede Wereldoorlog bunkers in Nederland. Deels lijk, deels robot, honderd procent nazi."


 Wunderwaffen 16: Deze Oorlog Is de Onze HC
Tekenaar(s) Maza
Scenarist(en) Richard D. Nolane
Uitgeverij Daedalus


"Churchill is ontsnapt aan een V2 die op Londen is gevallen en de twijfels over de stoutmoedige aanval op Wewelsburg zijn van de baan. Wat volgt, is een race tegen de tijd. De Bezoeker heeft eindelijk uitgelegd wat hij verwacht van de Duitsers, de plannen voor Nieuw-Auschwitz zijn een ware verschrikking. Komt de vliegende atoombom van Operatie Gomorra op tijd om de kaarten te herschikken?"



 Zij Schreven Geschiedenis 17: Churchill 2/2 HC
Tekenaar(s) Andrea Meloni
Scenarist(en) Mathieu Gabella / Giusto Traina
Uitgeverij Daedalus


Slot van het tweeluik over Winston Churchill met aansluitend een historisch dossier.

"'Jullie hadden de keuze tussen oorlog en schande, jullie hebben de schande gekozen en jullie zullen oorlog krijgen.' September 1939. De hele wereld is in oorlog. In amper een paar maanden tijd geven België en Frankrijk zich over... Engeland verliest twee van zijn belangrijkste bondgenoten. Maar wanneer er stemmen opgaan om onderhandelingen op te starten met Duitsland, houdt Winston Churchill, die opnieuw Prime Minister is, het been stijf. De slag om Engeland is nog maar net begonnen. En het lot van de hele wereld hangt ervan af. Winston Churchill, die even beroemd is om zijn speeches als om zijn daadkracht als Engels en Europees staatsman, is een van de belangrijkste politieke figuren van de twintigste eeuw."


VEEL MEER STRIPS IN DE WINKEL EN INTERNETWINKEL

Geen opmerkingen: