zondag 11 februari 2024

CARNAVAL IN BRABANT MAAR TOCH WEER NIEUWE STRIPS

 Carnaval in Breda dus en een wat rustige week.

Slechts zeven uitgaven.

O ja in de gouden tijd zou het pas volgende week de eerste uitgave zijn..



67

Uur U 24: De Rode Draak HC.
Tekenaar(s)
Denys
Scenarist(en)
Fred Duval
Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij
Silvester


Silvester hanteert een andere nummervolgorde dan de Franse reeks, die al uit 49 delen bestaat. Het Nederlandse deel 24 is in feite het Franse deel 20. Het is getekend door Denys, die we nog kennen van zijn deelname aan de conceptreeksen Casus en Zeven en de minireeksen Halloween, In de Nacht en Precinct 77.

"1955. Na spanningen tussen de VS en China als gevolg van Amerikaanse interventie in Diên Bien Phu treffen anti-Chinese pogroms de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap. Niet lang daarna komt een jonge en rijke Chinese vrouw het kantoor van privédetective Lawrence S. Ivory binnen gestruind om hem te vragen haar vermiste vader te vinden..."


68
Tuskegee Ghost 2 HC.
Tekenaar(s)
Olivier Dauger
Scenarist(en)
Benjamin von Eckartsberg
Uitgeverij
Silvester

"De Tuskegee Airmen, dat waren de zwarte Amerikaanse piloten die zich onderscheidden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als gewezen held van de luchtmacht zou je de rest van je dagen een rustig leventje moeten kunnen leiden. Maar in 1969 geldt dat niet voor Robert Hoffman, een voormalige Tuskegee, die wordt belaagd door de spoken uit zijn verleden, in een zuidelijke staat waar de beruchte Klu-Klux-Klan het voor het zeggen heeft."



 69

Mobius 2: De Dromende Stad HC.
Tekenaar(s)
Igor Kordey
Scenarist(en)
Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij
Silvester


Van het duo achter De Verborgen Geschiedenis en de tekenaar van Marshal Bass.

"Sinds het begin der tijden is de dood slechts een overgang. Voor de Reizigers is de dood geen einde, maar een begin. De zigeuners weten dat al sinds mensenheugenis. Voor Berg is dit echter volledig nieuwe informatie. Samen met Lee, een speciaal agent die beweert dat ze vroeger z’n partner was, wordt hij naar een alternatieve Aarde getransporteerd. Berg herinnert zich echter niets van zijn verleden. Wat is waarheid en wat wordt hem voorgelogen? In de oneindige werelden die voorbij de dood liggen lijkt Berg alvast geen onbekende te zijn."





 70

Marshal Bass 10: Hell Paso HC.
Tekenaar(s)
Igor Kordey
Scenarist(en)
Darko Macan
Uitgeverij
Silvester


"Nog steeds onderweg, komt marshal Bass te weten dat zijn baas, kolonel Helena, vastzit in een stad die is getroffen door een dodelijke epidemie. En die stad, gelegen op de oever van een woeste rivier, wordt tot overmaat van ramp belegerd door een Amerikaanse legereenheid met aan haar hoofd een man die dorst naar wraak op Helena. Alleen door samen te werken met zijn aanvankelijke vijanden, de Rangers, kan River Bass hopen levend weg te komen uit de hel... van Hell Paso."


 

71
Arcana 5: De Kring van Patmos 2/2 HC.
Tekenaar(s)
Bojan Kovacevic
Scenarist(en)
Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij
Silvester


"In Megiddo, het noorden van Israël, ontdekt Mood datgene waarvoor ze al vreesde: een oud, geheim genootschap bedreigt de veiligheid van de wereld. Het plot stamt uit het begin der tijden en staat op het punt werkelijkheid te worden. Ondertussen in New York krijgt Walter onverwachte hulp van Pandora. Vallen de laatste stukjes van de puzzel op hun plek?

Arcana is een reeks van tien delen en speelt zich af in de wereld van De Verborgen Geschiedenis en Major Arcanum. Getekend door Bojan Kovacevic (Arctica)."


72

Averno 1 SC.
Tekenaar(s)
SaraH con Hache
Scenarist(en)
SaraH con Hache
Uitgeverij
Reboot Comics


De Spaanse illustratrice en tekenaar SaraH con Hache heeft zich gespecialiseerd in erotisch artwork en stripverhalen. Ze is ook de auteur van de webcomic Sasi waaruit deze Averno voortvloeide. Reboot Comics vertaalt het in een eerste album van 52 pagina's, een softcover van 10,95 euro met boekenlegger als gratis extraatje.

"Als er een klein vogeltje arriveert in de onderwereld, breekt de hel los! Satanna gaat samen met duiveltje op zoek naar een oplossing. Sexy, humoristisch en avontuurlijk, dat is Averno. Een nieuwe strip met prachtige illustraties! SaraH con Hache neemt je op een magistrale manier mee op reis door de onderwereld, met een stijl die je doet denken aan de animatiefilms van een bekende filmmaatschappij met een muis als logo."

73
Wraak in de Hel 2: Bloedrood Parijs HC.
Tekenaar(s)
Tiburce Oger
Scenarist(en)
Philippe Pelaez
Uitgeverij
Silvester


"Parijs, 1904. Inspecteur Gosselin is erachter gekomen wie er achter de gewelddadige aanvallen op enkele Parijse notabelen zit. In de kronkelende steegjes van Père-Lachaise zal hij ontdekken dat de bron van de haat van de belager dertig jaar eerder ontsprong, tijdens de laatste dagen van de Commune van Parijs, toen de Versaillais en de Federalen beiden de rijkdommen van de Bank van Frankrijk begeerden."


EN IN DE WINKEL EN WEBWINKEL NOG VEEL MEER STRIPS.
de webwinkel heeft ook de albums die niet gelijk zichtbaar zijn maar worden opgeborgen in mijn onnavolgbare archief.

 Guido.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten