maandag 26 augustus 2024

VEEL VAN DARK DRAGON BOOKS DEZE KEER.

 Dark dragon books is de hoofdleverancier deze keer.


579 / 580


Guardians of the Galaxy : Grootfall 1 / 2
Tekenaar(s) Kev Walker
Scenarist(en) Collin Kelly / Jackson Lanzing
Uitgeverij Dark Dragon Books



"Volg het team van intergalactische helden terwijl ze een epische missie ondernemen om het universum te redden. Wanneer Groot wordt bedreigd door een duistere kracht, worden de Guardians gedwongen om samen te werken met oude vijanden en nieuwe bondgenoten. Terwijl ze strijden tegen angstaanjagende wezens en onvoorstelbare gevaren, moeten ze hun krachten bundelen om Groot te redden en de kosmos te beschermen tegen totale ondergang."


581


Rollenspel 3: Na SC.
Tekenaar(s) Giuseppe Liotti
Scenarist(en) Pascal Bertho
Uitgeverij Dark Dragon Books


Laatste deel van de trilogie naar de roman van Pierre Lemaitre, van wie ook al De Kleuren van de Brand, Tot Ziens Daarboven en Verhoeven-Brigade zijn verstript.

"Alain Delambre, voormalig manager human resources, is al vijf jaar werkeloos. Omdat hij op zijn vakgebied geen werk kan vinden, accepteert hij een baantje als magazijnbediende. Dan komt hij een baan tegen die precies bij hem past. Als hij met twee andere kandidaten overblijft, hoort hij dat de definitieve beslissing van het management afhangt van de vraag hoe hij reageert onder intense druk, bij een gesimuleerde gijzeling. Vastbesloten om de baan tot elke prijs in de wacht te slepen, besluit Alain het spel mee te spelen."


582

Batman: One Bad Day 5: Catwoman 1 SC.
Tekenaar(s) Jamie McKelvie
Scenarist(en) G. Willow Wilson
Uitgeverij Dark Dragon Books


"Een achtdelige vervolgreeks op de Batman-bestseller The Killing Joke. Elk album is een afgerond verhaal over een Batman-schurk. Er verschijnen albums van The Riddler, Two-Face, Penguin, Mr. Freeze, Catwoman, Bane, Clayface en Ra’s al Ghul.

Selina Kyle, ook wel bekend als Catwoman, is de grootste dief die Gotham City ooit heeft gekend. Ze heeft moeiteloos talloze waardevolle items gestolen door de jaren heen en met succes de GCPD en Batman ontweken. Maar wanneer Catwoman ontdekt dat een item uit haar verleden voor veel meer geld wordt verkocht dan het ooit waard was, raakt ze in een neerwaartse spiraal en zal ze er alles aan doen om het terug te stelen. Batman probeert haar tegen te houden voordat ze te ver gaat..."


583

Batman: One Bad Day 4: Mr. Freeze SC
Tekenaar(s) Matteo Scalera
Scenarist(en) Gerry Duggan
Uitgeverij Dark Dragon Books


"Een achtdelige vervolgreeks op de Batman-bestseller The Killing Joke. Elk album is een afgerond verhaal over een Batman-schurk. Er verschijnen albums van The Riddler, Two-Face, Penguin, Mr. Freeze, Catwoman, Bane, Clayface en Ra’s al Ghul.

In de verhaallijn van deel 4 wordt Mr. Freeze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en vijanden, terwijl hij ook zijn eigen innerlijke conflicten moet overwinnen. Het verhaal verkent dieper de oorsprong en motivaties van Mr. Freeze, en biedt een frisse kijk op het bekende personage."


584

Agatha Christie 13: En het Einde Is de Dood SC
Tekenaar(s) Emmanuel Despujol
Scenarist(en) Isabelle Bottier
Uitgeverij Dark Dragon Books


"Verstripping van de gelijknamige roman. Tekenaar Emmanuel Despujol is bekend als tekenaar van de laatste delen van de reeks Aspis, Detectives van het Ongewone en Het Tiende Volk.

Wanneer Reniseb terugkeert naar haar familie na de dood van haar echtgenoot, lijkt het huis onveranderd. Maar haar vader, Imhotep, heeft een nieuwe bijvrouw en zij lijkt de volledige controle over het huishouden te hebben overgenomen. Door haar ontstaan jaloezie, chaos en haat... Voor de allereerste keer in haar carrière plaatst Agatha Christie haar verhaal buiten de twintigste eeuw... En niets minder dan het oude Egypte vormt het decor voor een nieuw meesterwerk."


585

Arsène Lupin 1: En het Raadsel van de Verdwenen Ketting SC.
Tekenaar(s) Jérôme Eho
Scenarist(en) Jérôme Félix
Uitgeverij Dark Dragon Books


Nieuwe reeks naar de antiheld van Maurice Leblanc. Deze versie van de meesterdief is voor jongere lezers bedoeld. Jérôme Félix schrijft ook al die andere, meest recente stripreeks naar de oorspronkelijke romans.

"Dompel je onder in het avontuur met Arsène Lupin, de meesterdief met de finesse van een echte heer! Deze keer heeft hij zijn zinnen gezet op een waardevolle halsketting die de barones verborgen heeft in een Normandisch landhuis. Maar zal Arsène Lupin slim genoeg zijn om zijn doel te bereiken? Stap in een wereld vol humor en mysterie en help mee om het raadsel op te lossen! Een spannend avontuur dat jonge detectives uitdaagt om de geheimen van de beroemdste dief van allemaal te ontdekken. Durf jij het aan?"


586

587

 Bankier van het Rijk 1 / 2 SC
Tekenaar(s) Cyrille Ternon
Scenarist(en) Pierre Boisserie / Philippe Guillaume
Uitgeverij Dark Dragon Books

Dark Dragon Books gaf beide albums in 2021 uit als een hardcoverbundeling. Nu verschijnen beide albums alsnog afzonderlijk, maar nu als softcoveredities.

"Dit is het verhaal van Hjalmar Schacht, een financieel genie die Duitsland drie keer van het faillissement heeft gered, Hitler aan de macht heeft gebracht voordat hij tegen hem samenspande, zich vervolgens in de concentratiekampen bevond om een ​​gevangene van de geallieerden te worden, vervolgens berecht en vrijgesproken in Neurenberg, om na de oorlog te eindigen als economisch adviseur van de opkomende landen. Een buitengewoon lot voor een zeer controversieel figuur!"


588

Red Stone HC.
Tekenaar(s) Alexandre Bayard
Scenarist(en) Guillaume Main
Uitgeverij Dark Dragon Books


"Een geïsoleerd stadje in het Amerikaanse Westen worstelt nu de bevoorradingskonvooien voortdurend worden aangevallen door indianen. Ellen, eigenaresse van de enige bevoorradingswinkel in de stad, beseft dat deze aanvallen niet toevallig zijn. Ontmoediging verspreidt zich onder de inwoners, en zelfs de leraar besluit de regio te verlaten. Grote veranderingen dienen zich aan, en geweld dreigt uit te breken, met tragische gevolgen en verwoesting tot gevolg."


589

Bad Reputation: Het Ware Verhaal van Emmett Dalton 2 HC.
Tekenaar(s) Emmanuel Bazin
Scenarist(en) Antoine Ozanam
Uitgeverij Dark Dragon Books


"Wie waren we nu echt, wij Daltons?'

1908. Oklahoma. Emmett Dalton is al lang geen crimineel meer. Hij heeft zijn schuld aan de samenleving afbetaald en is tevreden met een discreet bestaan. Soms gaat hij zelfs naar de kerk om te proberen te bidden! Dus wanneer een filmproducent hem aanbiedt een film over de wandaden van zijn legendarische broers en zussen te maken, is hij achterdochtig en weigert. Hij realiseert zich echter dat hem een ​​kans wordt geboden om de mythe te ontvluchten en en de reputatie van zijn familie redden. De vier broers Dalton zijn niet als bandieten geboren. Integendeel! Ze namen allemaal de rol van maarschalk op zich aan het begin van hun carrière, en het leven van voortvluchtigen hebben ze later niet vrijwillig omarmd... Wie anders dan Emmett, de enige overlevende, kan deze pijnlijke herinneringen op graven en zonder hypocrisie het ware verhaal van de Daltons vertellen?"

590

RIP 6: Eugène - Aan Alle Goede Dingen Komt een Einde HC
Tekenaar(s) Julien Monier
Scenarist(en) Gaet's
Uitgeverij Microbe


De twee slotdelen van de cynische misdaadreeks RIP verschijnen tegelijk. Ook de delen 1 tot 3 zijn herdrukt. Vanaf het begin sloeg de reeks goed aan bij ons publiek, dat het vrijgevig opnam in hun toplijstjes met beste strips van het jaar. Tekenaar Julien Monier en scenarist Gaet's hebben maar liefst drie gezamenlijke projecten op stapel staan, waaronder twee romanbewerkingen. 


Deel 6 volgt het verhaal van Eugène, de luidste mond in de brigade van de lijkenopruimers. "Ze vreten ons brood op! Ze pikken onze jobs in! M’n vuist in hun smoel. Meer verdienen ze niet! Wat moet ik? Kalmeren? Weet je wel tegen wie je het hebt? Ik ben Eugène. Degene die me komt vertellen wat ik wel of niet moet doen, die moet nog geboren worden."

591

RIP 5: Fanette - Niet Lekker in Andermans Vel HC
Tekenaar(s) Julien Monier
Scenarist(en) Gaet's
Uitgeverij Microbe


De twee slotdelen van de cynische misdaadreeks RIP verschijnen tegelijk. Ook de delen 1 tot 3 zijn herdrukt. Vanaf het begin sloeg de reeks goed aan bij ons publiek, dat het vrijgevig opnam in hun toplijstjes met beste strips van het jaar. Tekenaar Julien Monier en scenarist Gaet's hebben maar liefst drie gezamenlijke projecten op stapel staan, waaronder twee romanbewerkingen.

Deel 5 volgt het verhaal van Fanette, die niet tot de brigade van de lijkenopruimers hoort. "Niemand hoefde er zijn vel bij in te schieten! Ons vel moet ervoor zorgen dat we niet oververhit raken, maar je moet je er wel goed in voelen. Ik heb me nooit goed in mijn vel gevoeld. Ik moet dan ook vaak in de huid van iemand anders kruipen... Het was niet mijn schuld! Verdomde kutzooi!"


592

Orbital 8: Contacten SC.
Tekenaar(s) Serge Pellé
Scenarist(en) Sylvain Runberg
Uitgeverij Microbe

deze uitgave was totaal van mijn radar dus nu voor het eerst in de winkel in softcover.


593

MacGuffin & Alan Smithee 4: Paloma Mi Amor SC.
Tekenaar(s) Ghyslain Duguay
Scenarist(en) Michel Viau
Uitgeverij Uitgeverij HUM!

"We bevinden ons nog steeds in de swingende jaren 1960 als de geheim agenten MacGuffin en Alan Smithee te maken krijgen met ontvoerde postduiven. Is dat wel een zaak voor de geheime dienst? Wel als hun Russische aartsvijand Bröski erbij betrokken blijkt. Via Florida, Louisiana en Cuba probeert het duo deze zaak tot een goed einde te brengen."


594

Don 1: Palomita Paloma HC
Tekenaar(s) André Taymans
Scenarist(en) Henri Vernes
Uitgeverij Uitgeverij HUM!


In 2021 overleed de Belgische schrijver Henri Vernes op 102-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van de avonturenheld Bob Morane als romanfiguur en strippersonage, maar Vernes schreef meer dan dat. Het Waalse Éditions du Tiroir startte een collectie geïllustreerde heruitgave van oude romans en een selectie stripverhalen naar diezelfde titels. In vertaling zullen we daar de stripverhalen van kunnen lezen, want in de loop van augustus start Uitgeverij HUM! Collectie Henri Vernes, te beginnen met Don, over een huurmoordenaar en de kleinzoon van een maffiabaas. Later komen daar Singleton, over een politieagent, en Luc Dassaut, over een reporter, bij. Deze verhalen bevatten indertijd meer seks, drank en rock-'n-roll dan Bob Morane.

Henri Vernes schreef tussen 1983 en 1986 elf romans van Don in de Série Noire van Gallimard. Daar zijn meerdere stripbewerkingen van te verwachten. Een eerste avontuur, met de titel Palomita Paloma, is getekend door André Taymans, zelf bekend van Caroline Baldwin. Taymans en Vernes hebben elkaar nog goed gekend. Taymans kon nog een deal sluiten met Vernes voor de nieuwe uitgaven van het werk van de schrijver. Uitgeverij HUM! is tevens de uitgever van Taymans' stripreeks Eden en het nog te verschijnen Sophia Stromboli, in samenwerking met François Walthéry.

Een voorstelling van Don: Palomita Paloma: "Als kleinzoon van de capo di tutti capo van de maffia is Don het gewend dat er op hem gejaagd wordt. Hij moet de meest kritieke situaties het hoofd bieden om te ontkomen aan de moordenaars die achter hem aanzitten. Dat betekent actie, geweld en een vleugje erotiek. Ofwel: puur avontuur! Zo rond het jaar 2000 stelde Henri Vernes, de geestelijk vader van Bob Morane, aan de auteur van Caroline Baldwin en Eden voor om Don, een reeks avonturen voor volwassenen, tot strip te bewerken. Ruim twintig jaar later komt de wens van Vernes in vervulling met dit eerste album Palomita Paloma. In dit verhaal raakt Don in het Zuid-Amerikaanse Paloma verzeild waar hij te maken krijgt met communistische opstandelingen, corrupte politiechefs en een stel bloedmooie vrouwen met een dubbele agenda..."


595

Stomste Week Ooit! 5: Vrijdag HC.
Tekenaar(s) Matt Cosgrove
Scenarist(en) Eva Amores
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


"Joris Hamels rampzalige week bereikt een nieuw dieptepunt in Stomste Week Ooit!: Vrijdag van Eva Amores en Matt Cosgrove. Deel 5 van een van de supergrappigste graphic-novelseries voor kinderen die van lachen houden.

Heb jij weleens een stomme week gehad? Joris Hamel wel. In de Stomste Week Ooit! krijgt Joris te maken met de ene na de andere tegenspoed. Tegen alle verwachtingen in heeft hij de rampen van maandag, dinsdag, woensdag en donderdag overleefd. En nu is het vrijdag. Wanneer Joris denkt dat het allemaal niet erger kan worden, valt hij in een groot gat. Letterlijk!

Spaar de hele zevendelige serie en op de rug van het omslag verschijnt Joris Hamel."


596


Krypto 5: Ingevroren HC.
Tekenaar(s) Hans Jørgen Sandnes
Scenarist(en) Hans Jørgen Sandnes
Uitgeverij De Vier Windstreken


"Het alarm op de Noordpool gaat af. Als de mensen van Krypto de zeemonsters niet veilig naar de diepzee kunnen brengen, zullen heel veel monsters worden ontdekt. Krypto heeft Orelia’s hulp nodig. Maar Orelia en Bern zijn niet de enigen die naar de Noordpool gaan. De baas van het Aquarium en de mannen van World Zoo zijn nog steeds op jacht naar nieuwe publiekstrekkers."


597

Goldfish 2: De Schat SC.
Tekenaar(s) Nana Yaa
Scenarist(en) Nana Yaa
Uitgeverij Uitgeverij De Fontein


"Superspannende manga voor fans van One Piece! Ga op avontuur met Morrey en zijn vrienden die een vloek moeten terugdraaien voordat de gevaarlijke schatzoekers ze te pakken krijgen! Niet alles wat glimt is goud... Zeg hallo tegen Morrey Gibbs! Hij is een vissersjongen in een wereld vol gevaarlijke gemuteerde dieren die erachter komt dat alles wat hij aanraakt opeens in goud verandert. Hij wil af van die kracht, want gouden onderbroeken zitten niet lekker en nu zitten de gevaarlijke Verwervers achter hem aan. Samen met zijn trouwe otter en zijn nieuwe vrienden gaat Morrey op zoek naar een oplossing - en een manier om een tragische gebeurtenis ongedaan te maken..."

598

Goldfish 1: Het Avontuur SC.
Tekenaar(s) Nana Yaa
Scenarist(en) Nana Yaa
Uitgeverij Uitgeverij De Fontein


"Superspannende manga voor fans van One Piece! Ga op avontuur met Morrey en zijn vrienden die een vloek moeten terugdraaien voordat de gevaarlijke schatzoekers ze te pakken krijgen! Niet alles wat glimt is goud... Zeg hallo tegen Morrey Gibbs! Hij is een vissersjongen in een wereld vol gevaarlijke gemuteerde dieren die erachter komt dat alles wat hij aanraakt opeens in goud verandert. Dat klinkt geweldig, maar gouden onderbroeken zijn toch niet zo comfortabel. Samen met zijn nieuwe vrienden gaat Morrey op een zoektocht om van zijn zegen, die een vloek is geworden, af te komen en de tragedie die het heeft veroorzaakt terug te draaien. Ze moeten alleen wel de gevaarlijke schatzoekers voor blijven..."

599

Pokemon het grote avontuur 10. SC.