donderdag 7 januari 2021

DE EERSTE VAN HET JAAR

Komische avonturen en spannende sprookjes. Een nieuw jaar. Een nieuw begin. Een nieuwe lading geweldige strips op de planning! 2021 start met een flinke dosis humor en avontuur. Atom Agency gaat op zoek naar Annette, een heldhaftige 'Rochambelle', Swänn en Liz zetten hun Renaissance-expeditie voort en Buck Danny en Dan Cooper zitten met hun hoofd in de wolken. Urbanus, Cédric en Nola uit de muziekdoos begeven zich in een spannende sprookjeswereld terwijl Bollie en Billie hun schildpad Karo meenemen op avontuur, Dance Academy maakt zich klaar voor een Afrikaanse dansvoorstelling, Dad probeert in topvorm te blijven en Guust Flater en Maurice uit F.C. De Kampioenen herbeleven hun favoriete avonturen. Ontdek het hieronder!

ATOM AGENCY 2: Na de oorlog heeft niemand Annette nog gezien: een heldhaftige ‘Rochambelle’, lid van een vrouwelijke eenheid die deel uitmaakt van de 2e pantserdivisie van generaal Leclerc. Vijf jaar later staat commissaris Vercorian op het punt staatsvijand nummer 1 in te rekenen. Wanneer een oude strijdmakker van de 2e divisie hem om hulp komt vragen om Annette terug te vinden, schuift hij het zaakje door naar zijn zoon, een privédetective van Atom Agency.
RENAISSANCE 3/3: In Texas worden Swänn en Liz achternagezeten door de Skuällstropers… Wanneer de Muur van Donald tussen Mexico en Texas wordt neergehaald om de Amerikaanse vluchtelingen door te laten, krijgt Liz weer wat hoop. Op Näkän gaan de debatten over de financiering van de Renaissance-expeditie voort. Vreemd genoeg neemt het Skuällgezantschap er een onverwacht belangrijke plaats in, hoewel het volk niet deelneemt aan de expeditie…
 



DANCE ACADEMY 12: Als je hart het ritme bepaalt…  Maya, een nieuwe leerling, schrijft zich in voor balletles. Haar grote passie is eigenlijk basketbal en ze is vastberaden om de meisjes van de Dance Academy te leren wat teamspirit is. Alleen… op de dansvloer gelden andere regels dan op het basketbalveld. Het jaar wordt afgesloten met een Afrikaanse dansvoorstelling. En wat zouden Julia, Lucie en Laila doen tijdens de zomervakantie? Dansen natuurlijk!

URBANUS 192: Cesar heeft een nieuwe job bij de vuilkar. Maar de vuilnismannen hebben last van een meeuwenplaag die alle vuilniszakken kapot pikken. Urbanus verbouwt ondertussen paddestoelen die als... paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Als volleerd huisjesmelken verhuurt hij ze aan de kabouters uit Sprookjesland. Kunnen de kabouters gebruikt worden om het meeuwenprobleem op te lossen, of zorgen zij voor nog meer herrie en kabaal?


DE MUZIEKDOOS 4: Nola vindt een vreemde sleutel, die ze herkent uit een van Annahs boeken. Waar kan deze sleutel op passen? Om daarachter te komen reist Nola meteen terug naar Pandoria. Maar wat is er daar aan de hand?

BOLLIE & BILLIE 38: Het is niet gemakkelijk om een schildpad te zijn! Ook Karo houdt van avontuur, maar omdat ze een schildpad is kan ze niet altijd meespelen. Bollie en Billie zoeken een oplossing om haar nog meer te betrekken bij hun spelletjes.
 

CÉDRIC 34: Cédric speelt in het schooltoneel de rol van sprookjesprins maar hij heeft pech: Chen, zijn liefje, is ziek en kan dus niet voor Sneeuwwitje spelen. De gags van Cédric zijn tijdloos en het is heerlijk telkens de vertrouwde omgeving terug te zien van de kleine kwajongen.

DAD 7: Om voor zijn dochters te zorgen, moet Dad zorgen dat hij in vorm blijft! Panda zit in een post-examendipje, Roxane wil de planeet redden, Oona is alleen bezig met sociale media. En nu Babybabette begint te praten en lopen wordt alles nog ingewikkelder! 


GUUST FLATER NEW LOOK 9 | 10 | 11: Uitvinder met een grenzeloze verbeelding, manuasje van alles (en niets) én de meest onhandige kantoorhulp. Guust flatert vol goede wil en in alle eerlijkheid.



F.C. DE KAMPIOENEN OMNIBUS 13: Ontdek de favoriete verhalen van Maurice: De Kampioenen maken ambras, Oma Boma trainer, DDT doet weer mee, 20 jaar later en De Kampioenen in Pampanero.

BUCK DANNY INTEGRAAL 7: Deze integrale bundelt de avonturen die verschenen tussen 1958 en 1960, uit de bloeiperiode van Buck Danny, de crack van het luchtruim, de favoriete held van jonge lezers die uitkijken naar zijn heldendaden. Duik dankzij deze rijk geïllustreerde integrale onder in het Buck Danny-universum.

DAN COOPER INTEGRAAL 10/12: Dan Cooper is één van de populairste piloten van de Frans-Belgische strip. Geestelijke vader Albert Weinberg documenteerde zijn verhalen technisch tot in de puntjes. Leerrijk en meeslepend: herontdek de avonturen van Dan Cooper in deze prachtige integrale uitgaven!