vrijdag 29 januari 2021

WEEK VIER KOSMISCHE BALANS


 

Week vier en de lockdown gaat nog door.

Mijn verwachting is dat na 9 februari er nog minimaal twee weken bijkomen.

In de nieuwste uitgaven hebben we wel twee ker een titel met narren dus carnaval zit wel goed en voor Valentijn geef dan je schat of jezelf een mooi stripboek cadeau.

De albums kan je nog steeds bestellen via de webshop

 

Wild is the wind HC.

Aanleiding van dit boek is het nummer Wild is the wind van David Bowie, die het nummer leerde kennen in de versie van Nina Simone (de oorspronkelijke versie is van Johnny Mathis).
Geert van der Pol (Rotterdam, 1962) liet zich erdoor inspireren en dat leverde deze sfeervolle tekstloze graphic novel op.
Van Wild is the wind zijn 100 exemplaren vervaardigd die door Geert zijn genummerd en gesigneerd. Gebonden in linnen en gedrukt op speciaal daarvoor uitgezocht papier.

Tanguy en Laverdure 31 Zanddiamanten HC / SC.

Tanguy en Laverdure worden - niet voor het eerst - naar het Midden-Oosten gestuurd (zie Luitenant Boemboem en Strijd in de Woestijn), maar dit keer gaan ze naar het koninkrijk Dahman, een bondgenoot van Frankrijk. Het land wordt bedreigd door een schurkenstaat en een fundamentalistische sekte. Onze twee piloten raken verwikkeld in een conflict dat een van de meest explosieve regio's ter wereld uit balans dreigt te brengen...

De Ridder 3 Relax T-rex SC.

Orks en goblins 8 Snuffel SC.

Het narrenschip 8 Verdwijning SC.

De meester inquisteurs 9 Bakhael HC.

Mary Jane HC.

Limbo Vox Aquarum HC.

De kever en de koning HC.

Indianenreeks de complete reeks 3 Eer HC.

Eer is het derde en laatste deel en bevat de verhalen De gierenjagers, De prijs van de vrijheid en De eer van een krijger, maar ook alle pagina’s, notities en schetsen van het onvoltooide verhaal De lokroep van Quivera. Daardoor is dit deel ook extra dik! Het dossier gaat in op de verdere ontstaansgeschiedenis van de reeks en de redenen waarom het tiende deel nooit voltooid is.
Hans G. Kresse werd beroemd met zijn Eric de Noorman, maar tekende gedurende zijn meer dan 50 jaar durende carrière regelmatig strips over indianen, met als hoogtepunt De indianenreeks, waar hij negen delen van schreef en tekende. Het tiende bleef door zijn overlijden onvoltooid. Deze verhalen verschijnen nu met nieuwe letteringen en opgefriste kleuren in drie delen.

Dwergen 14 Brum van de zwervers SC.

Dick Matena's iconen HC.

Tussen de vele hoogtepunten in het oeuvre van Dick Matena nemen de drie verhalen over ontmoetingen tussen telkens twee grote namen uit de geschiedenis een bijzondere positie in. Door waargebeurde elementen te vermengen met eigen vondsten weet Matena in elk verhaal een bijzondere spanning op te roepen, die ondersteund wordt door zijn zeer geslaagde tekeningen en inkleuringen.
In Dick Matena’s Iconen worden de drie duoverhalen (Gauguin & Van Gogh, Sartre & Hemingway, Mozart & Casanova) voor het eerst samengebracht.
Een uitgebreid dossier duidt de historische achtergronden en vertelt over het ontstaan van de verhalen, een en ander vanzelfsprekend geïllustreerd met veel zeldzame afbeeldingen.

Chimere's 6 Sterrennacht HC.

De beul 3 Narrenkermis SC.

Sammy integraal 1 HC

Een nacht in rome 4 HC.

Ghost Kid HC

Detox 2 Aanvaarding HC.

Uitverkocht bij uitgever en ons.

Boes 22 SC.

Boes 21 SC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten