woensdag 31 maart 2021

STRIPS IPV EEN PAASEI

 Een rustig week met oa twee herdrukken en een uitgebreide herdruk.

1991 SC.

Welk jaar zou hij bedoelen ?.

De dag waarop hij zijn koffer achterna reisde HC.

Het lijkt wel een moderne manga titel.


IAN integraal Hc.

Met prent voor snelle kopers.


Kappie 99 En de oesterbroeders SC.

De cover zegt Marten Toonder maar het colofon vermeld duidelijk de toonder studio medewerkers.

Zoals het hoort.

Konvooi 2 De priveverzameling  (Herdruk) 

De buitenaardse rassen aan boord kunnen onderverdeeld worden in twee groepen: de psy-passieven en de psy­actieven, die de gedachten van de eerste groep kunnen lezen. Het schepsel Nävis is echter een geval apart; Haar brein is afgeschermd, haar gedachtengolven zijn niet te ontcijferen. Hierdoor zijn diverse belangengroepen ineens in haar geïnteresseerd, maar niet altijd met goede bedoelingen. Nävis is een mens, de eerste in het Konvooi... en zij vormt voor de andere wezens een groeiend probleem!

Konvooi 3 Het raderwerk (Herdruk) 

Het ruimteschip dat tegenwoordig de woonplaats van Nävis is, nadert de planeet TRI-JJ 768. Mensen blijken een uitzondering te zijn, want in tegenstelling tot de andere volkeren blijkt niemand de gedachten van mensen te kunnen lezen. Daardoor is Nävis bij uitstek geschikt om als verkenner uitgezonden te worden naar nieuwe planeten. Er blijkt een hevig conflict te woeden tussen twee volkeren, waarvan er een sterk op de mens lijkt...

Stad van Klei Hc.

Uitgebreide heruitgave.

Strip holland Strip.

De complete Tanguy en Laverdure 10 

Tanguy en Laverdure staan op non-actief bij de luchtmacht en werken nu al enige tijd bij de geheimzinnige vliegtuigmaatschappij Delta Airways, een schijnfirma die in werkelijkheid onderdeel is van de Franse geheime dienst.

In deze laatste twee verhalen die nog door Jean-Michel Charlier zijn geschreven, voeren ze een opdracht uit in het Afrikaanse land Kombala. Patrice Serres, die het tekenen van de reeks heeft overgenomen, tekent het eerste deel, terwijl het tweede deel door Al Coutelis wordt uitgewerkt. Dit deel is ruim dertig jaar niet verkrijgbaar geweest en wordt in deze bundeling voor het eerst sinds 1988 herdrukt.
In het dossier wordt op de reden daarvan ingegaan, onder andere via een interview met Alexandre Coutelis. Ook zijn weer de nodige zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en Coutelis toegevoegd, alsmede een dossier met de Tanguy & Laverdure-omslagen van het weekblad Pep.