donderdag 16 september 2021

DIVERSITEIT

 Hi

Deze lijst is echt voor elk wat wils

Strips voor de jongste lezers de echte fijnproever maar ook gewoon lekker lezen.





DE BIDDELOO-JAREN INTEGRALE 6: Onvermoeibaar trekt Johan, de Rode Ridder, ten strijde tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij steeds met glans weet te winnen. In 1969 nam Biddeloo definitief de reeks over en verzorgde hij zowel de scenario’s als de tekeningen.








Code Kimono 4 Staatsgreep HC /SC.

Kimono is de code, de roepnaam, van de 11e Franse vloot en de hoofdpersonen van de in deze reeks beschreven avonturen zijn de marinepiloten die hun basis aanvankelijk op het vliegdekschip Clemenceau hadden en later op de Charles de Gaulle en vliegbasis Landivisiau.   

In deel 2 van deze reeks begon een lang avontuur dat zich afspeelt in het Afrikaanse land Mowanda, waar een door de Franse regering gesteund bewind aan de macht is. Een rebellengroep bedreigt de gevestigde orde en het Franse vliegdekschip Clemenceau ligt daarom voor de kust van het land om zo nodig hulp te verlenen. Aanvankelijk gaat er meer fout dan goed, stort er een legerhelikopter neer in de rimboe en wordt een andere gekaapt door de rebellen, maar de Fransen weten het toestel terug te veroveren en het wordt daarna ingezet om de president te evacueren. Intussen wordt er in Parijs een politiek spelletje gespeeld en praat de Franse gezant voor Afrika met de omringende landen over de toekomst van president Néméri...
 





De belofte van Schildpadeiland 1Vuile spelletjes HC / SC 

In 1642, twee jaar nadat hij na een harde strijd Schildpadeiland heeft terugveroverd op de Engelsen, laat gouverneur Levasseur uit Frankrijk een schip vol vrouwelijke gevangenen overkomen, die in de meeste gevallen veroordeeld zijn voor diefstal of prostitutie. Zijn bedoeling is dat deze vrouwen zullen trouwen met de al op het eiland aanwezige vrijbuiters en er zo permanente bewoning op het eiland tot stand komt. Drie van die vrouwen, Quitt, Apolline en Louise, komen onvoorbereid terecht in deze wrede en uitsluitend mannelijke wereld en sluiten vriendschap om elkaar te helpen en koste wat het kost te overleven. Maar in deze zware tijden zullen hun wensen en plannen al snel uiteen lopen, wat gevaar oplevert voor hun vriendschap en zelfs voor hun leven…
De belofte van Schildpadeiland wordt geschreven door Stéphane Piatzszek, die al voor veel Franse stripuitgevers strips heeft geschreven, en getekend door Tieko, waarvan Arboris al eerder de reeksen Hindenburg en Tomoë heeft uitgegeven.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten