maandag 6 september 2021

TWEEDE SET

 HI

 

Deze keer ook weer een tweede helft.

Al zijn de lengtes niet gelijk.

ANAÏS NIN: Anaïs Nin groeide op in twee continenten, in drie talen en met veel moeite om haar plaats te vinden in een maatschappij waarin vrouwen enkel tweede viool mogen spelen. Ze wil schrijfster worden en bedacht al in haar vroege jeugd een uitlaatklep: haar dagboek. Het is haar drug, haar metgezel, haar dubbelganger; de plek waar ze de complexiteit van haar gevoelens  kan verkennen, en de rijkdom van haar sensualiteit.
BUCK DANNY INTEGRALE 9: Jean-Michel Charlier en Victor Hubinon blijven hun verhalen situeren tegen de achtergrond van de internationale en geopolitieke actualiteit van hun tijd en sturen hun helden met plezier de ruimte in, waar de spanningen hoog oplopen. 

11 SEPTEMBER: New York, 11 september 2001. Twee vliegtuigen boren zich in de twin towers van het World Trade Center. De torens storten in. Een spectaculaire aanslag, getekend Bin Laden en Al Qaeda, die bijna 3.000 levens eist. Wat is er die dag in de Verenigde Staten gebeurd? En hoe heeft een tiener die op 10.000 kilometer daarvandaan woonde, deze wezenloze gebeurtenis beleefd? Maanden en jaren zal Juliette beseffen hoe groot de impact van deze gebeurtenis wel is. Ze zal de wereld zien kantelen.

DAN COOPER INTEGRALE 12/12: Albert Weinberg documenteerde zijn verhalen technisch tot in de puntjes. Het realisme en het kleurgebruik van zijn tekeningen leunen aan bij de grote Edgar P. Jacobs. Leerrijk en meeslepend: herontdek de avonturen van Dan Cooper in deze prachtige integrale !

DINOPARK 1: Er zijn weer dinosaurussen! Paleontologen droomden ervan, en wetenschappers zijn erin geslaagd: er lopen weer dino’s rond op aarde en ze wachten op jou in Dinopark, een unieke zoo. Hoe verzorg je een verkouden brachiosaurus van 50 ton? Waarom hebben alle raptors pluimen? Hoe zorg je ervoor dat de T-rex geen bezoekers opvreet als tussendoortje? Deze spin-off van Dino’s zit boordevol knipogen naar Jurassic Park en laat je van dichtbij kennismaken met het leven van een dinosaurus… Maar pas op, waag je maar niet té dichtbij!


GROTE ZEESLAGEN - ACTUIUM: De moord op Julius Caesar leidt tot een burgeroorlog die veertien jaar zal duren. In een van de laatste confrontaties staat de vloot van Octavianus tegenover die van Marcus Antonius, die een verbond heeft gesloten met Cleopatra. Marcus Antonius en Cleopatra lijken de overhand te hebben tegen de arrogante Octavianus. Maar niets is wat het lijkt. Wie als overwinnaar uit de strijd komt, zal de toekomst van het Rijk bepalen…

IMMORTALS FENYX RISING 1/2: Fenyx voert een missie uit voor Zeus, de oppergod. Ze is op zoek naar een voorwerp dat de gastheer van Zeus heeft gestolen. Maar al snel lijkt de missie niet belangrijk meer, wanneer Tantalus het vlees van zijn eigen zoon, Pelops, aan de goden voorschotelt. Fenyx besluit naar de onderwereld te gaan om het onrecht te herstellen.

JOMMEKE 306: Gobelijn en zijn collega Ka Oetsjoek hebben een plezante ontdekking gedaan. In het Amazonewoud hebben ze een soort rubber gevonden waarmee ze superverende schoenzolen kunnen maken. Jommeke en zijn vrienden dienen als testpubliek en maken dolle pret in de tuin van de professor. Maar de uitvinding moet geheim blijven, want als de schoenproducenten er lucht van krijgen, zal het Amazonewoud, dat al bedreigd was, helemaal verloren zijn!


ONBEMANDE DREIGING 3/3: 1944, de oorlog neemt een nieuwe wending met het nieuwe massadestructiewapen van het Derde Rijk: de V2 bom. Louis en Doug, die werden gescheiden na de tragedie in Antwerpen, zullen proberen deze nieuwe dreiging te stoppen. Ze wagen zich aan spionage en sabotage, elk op hun eigen terrein, voor het uiteindelijke, explosieve weerzien. Kunnen zij de laatste ronde beslechten en de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog doen kantelen?


RIK RINGERS INTEGRALE 2: Wie kent hem niet, de beroemdste journalist-detective van de stripwereld: Rik Ringers! Klassieke onderzoeken, sciencefiction, schijnbaar fantastische verhalen: doortastend en scherpzinnig baant de onstuimige verslaggever van De Wachter zich een weg langs alle gevaarlijke valstrikken op zijn pad. 


TREMEN 2: Tremen is een desolate, stille en kleurloze wereld bevolkt door vreemde wezens. In dat apocalyptische decor verschijnt een ruiter op een bizar rijdier. Hij heet Rumpert. In een metalen vat vindt hij het hoofd van een kind, BombKid. Vanaf dat moment trekken ze samen op. Al snel breekt de strijd los tussen wilde, opstandige kinderen en een leger robots… Met zijn tekeningen, gekruid met een vleugje zwarte humor, lokt Pim Bos een esthetische emotie uit bij de lezer. ‘Tremen’ betekent ‘doorgang’ in het Bretoens. Deze droomachtige graphic novel is een doorgang die ons naar de andere kant van de werkelijkheid brengt, naar het rijk der dromen. Of der nachtmerries, het is maar hoe je het ziet…

UNDERTAKER 6: Sid Beauchamp kreeg van Joséphine Barclay de opdracht de overblijfselen te vinden van haar zoon Caleb. Hiervoor deed hij beroep op Jonas Crow. Wat hij hem niet vertelde was dat hij zelf Caleb had vergiftigd. Wanneer Crow terugkeert met het lijk van Caleb geniet Beauchamp van zijn triomf. Hij zal eindelijk kunnen trouwen met Joséphine. Op voorwaarde dat Jonas Crow zich aan de officiële versie houdt en aan niemand onthult dat Sid verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. 


JUFFROUW BAUDELAIRE: Om het vurige en autobiografische verhaal achter De bloemen van het kwaad te vertellen, koos de tekenaar voor Jeanne Duval, de vrouw die de dichter het meest heeft liefgehad en het meest heeft vervloekt. Jeanne belichaamt zowat alle vooroordelen van een vrouwonvriendelijke en racistische eeuw. Maar Yslaire vertelt ook een verhaal over bittere en sensuele liefde, verwoestend en verlichtend.


 

WATCHDOGS LEGION 1/2: Londen is het symbool geworden van onderdrukking, en alleen de bevolking kan er iets aan doen. Dedsec, een bevrijdingsbeweging met geniale hackers en strijdlustige rebellen, wil de stad bevrijden van het juk van die profiteurs. Samen met andere lotgenoten gaan ze de machtscentra infiltreren om de waarheid aan het licht te brengen.