zondag 24 oktober 2021

VROEM VROEM NAAR EEN SIGNEERSESSIE MET GERBEN VALKEMA OP DONDERDAG 18 NOVEMBER


VROEM VROEM NAAR EEN SIGNEERSESSIE MET GERBEN VALKEMA OP DONDERDAG 18 NOVEMBER

De geweldige Signeersessie met Gerben Valkema
Donderdag 18 November signeert hij zijn nieuwste Suske en Wiske door ... album bij Stripwinkel de Stripspecialist.
Als het spoor en ander zaken het toelaten zal hij vanaf ongeveer zeven uur in de avond zijn creatie van een handtekening en mogelijk zelfs van een tekeningtje voorzien.

Maar welk album ?
Nou deze keer heet zijn nieuwste creatie de Vroem Vroem club.
En waar gaat het over?

Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op de kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer Tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke... Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en... rotte eieren! 



De auteur wie is dat ?

Gerben Valkema werd op 14 april 1980 geboren in het Groningse Ulrum. In Groningen volgde hij een opleiding aan de Academie Minerva. Tijdens zijn werk voor een stripwinkel in Groningen werd hij ontdekt door striptekenaar Jan Kruis die hem uitnodigde om te werken voor zijn studio.

Valkema tekende bij Studio Jan Kruis mee aan afleveringen van Jan, Jans en de Kinderen.[2] Valkema startte in 2007 met scenarist Eric Hercules de samenwerking Hercules & Valkema, verantwoordelijk voor de stripreeks Elsje. Deze verschenen in regionale dagbladen en in Eppo. Ook tekende Valkema mee aan strips van Donald Duck en Agent 327.

In 2012 tekende Valkema voor de Toonder Campagnie een Bommelstripstrook ter gelegenheid van 100 jaar Marten Toonder.
Suske en Wiske hommage-albums





Met SOS Kinderdorpen brengt hij samen met Guus Meeuwis in 2016 het gelegenheidsalbum 'De grandioze gitaar' uit. Zijn stijl valt goed in de smaak en hij wordt gevraagd om in 2017 het eerste Suske en Wiske hommage-album te maken. Daarvoor werkt hij samen met de Franse scenarist Yann aan het album Cromimi. In 2021 krijgt hij wederom de opdracht om, na hommage-albums van Steven Dupré, Jean-Marc Krings en Paul Geerts, wederom een album te tekenen. Dat is 'De Vroem-Vroem Club', die in november 2021 verscheen.



Dan de Lokatie;
Stripwinkel de Stripspecialist is gevestigd in Breda.
De Boschstraat om precies te zijn op nummer 68.
Voor de navigatie dat is postcode 4811 GJ en let op het is betaald parkeren.
Signeerticket nummers worden in volgorde van binnenkomst uitgegeven.
Aankoop van een album is verplicht