dinsdag 8 februari 2022

Het leven gaat door en de nieuwe strips lieten zich niet tegenhouden


 

Het leven gaat door en de nieuwe strips lieten zich niet tegenhouden

Hier de eerste batch. 

 

ALLEEN 13 TIJGERZIELEN SC.

 Is de Maagd van Orléans erin geslaagd aan de Engelse brandstapel te ontsnappen? Terwijl hij een bende rovers verslaat die op zijn land rondzwerven, wordt Gilles de Rais verrast. Hun leider blijkt niemand minder dan Jeanne te zijn, de Maagd van Orléans... Hij besluit haar mee terug te nemen naar Tiffauges en haar onder de hoede van Tristan te stellen.


BFF'S 13 VOOR HETE VUREN SC.

Het dagelijkse leven van de BFF’S wordt geplaagd door bijgeloof. Vooral dat van Murielle. Loop nooit voorbij een zwarte kat met je paraplu open, mors geen zout onder een ladder... Zoals gewoonlijk haalt Murielle alles door elkaar, en het is zo grappig dat noch Jess noch haar andere vriendinnen haar willen verbeteren.

BLACKBEARD 2 MIJN DOOD IS ZOET HC.

In de vochtigheid van de Londense gevangenissen van Marshalsea, schreeuwt een man zijn onschuld uit. Hij beweert dat hij wel degelijk omging met de beruchte Edward Teach, beter bekend als Blackbeard, maar dat hun relatie niet was zoals men denkt. Hij was het slachtoffer en geen medeplichtige van een van de meest angstaanjagende piraten uit de geschiedenis. Maar vertelt hij de waarheid?

BOLLIE EN BILLIE RELOOK 13 PAPA MAMA BOLLIE SC.

BOLLIE EN BILLIE RELOOK 14 EEN HONDENLEVEN SC.

BUCK DANNY DE INTEGRALE 10 HC.

Ook in deze integraal komen actuele kwesties aan bod. Vooral in het eerste tweeluik, dat een van de grootste zorgen van onze tijd behandelt: de gevaren van de atoombom. Het tweede tweeluik zoomt meer in op de psychologie van de personages en de technische hoogstandjes van de apparaten die Hubinon met zorgvuldig realisme tekent.

DUKE 6 SPOOR VOORBIJ HC / SC.

De lichamen blijven zich opstapelen in Duke's kielzog, en als hij Peg wil redden moet hij honderdduizend dollar naar King brengen. Daarvoor moet hij een woestijn doorkruisen die bijna even meedogenloos is als zijn achtervolgers.

FC DE KAMPIOENEN 117 DE BAL IS ROND HC.

De Kampioenen hebben geen reserveballen meer om te voetballen en de kas is leeg... Boma weigert om geld op tafel te leggen, want door een negatief artikel over zijn worsten in Publi Time, dreigt zijn verkoop in te storten. Het ziet er allemaal somber uit...

GEHEIME DRIEHOEK RECTIFICANDO 1 BLOEDBANDEN HC.

Jean Nomane, de Rechtzetter, is terug. Midden in de nacht wordt een undercoverjournalist in elkaar geslagen en vervolgens met een knuppel afgemaakt. De moord lijkt op een ongeluk, maar sommige mensen laten zich niet misleiden... De journalist probeerde te ontsnappen na zijn infiltratie in een sekte van fundamentalistische christenen.

GROTE ZEESLAGEN CUDDALORE HC.

Pierre André de Suffren was een van die zeelieden die pas laat in hun leven roem en erkenning verwierven. Toch kon de man er op zeer jonge leeftijd prat op gaan alles te weten over de zee en de kunst van het oorlogvoeren. Het was dankzij de Onafhankelijkheidsoorlog in de Verenigde Staten dat de onstuimige marineofficier eindelijk zijn talenten kon tonen.

JOMMEKE 308 HET VERPESTE KAMP SC.

Iedereen is blij dat ze eindelijk op kamp mogen. Iedereen? Toch niet helemaal. Saar, het nieuwe vriendinnetje van Annemieke, lijkt wat moeite te hebben om zich te integreren in de groep. Maar ligt dat wel aan haar, of is er meer aan de hand? Jommeke wil weten wat er aan de hand is.

JONATHAN 17 WEG NAAR YESHE SC.

Door een brief, afgestempeld in Delhi op de vooravond van zijn terugkeer naar Europa, komt Jonathan Yeshe op het spoor. In een Himalayaans klooster wordt hij vergezeld door de ondeugende monnik Chamba. Terwijl de ‘bevrijders’ uit Peking de Tibetaanse identiteit trachten te vernietigen, vindt Jonathan, na vele jaren, degene die een antwoord op zijn vragen zal geven.

DE WERELD ROND MET DE KIEKEBOES 4 SC.

Deze bundeling bevat de gerestaureerde versie van Haaiman en De aqua-rel, voorafgegaan door een reisdossier. Inspiratie voor deze verhalen zocht en vond Merho respectievelijk in Florida en op een cruise richting Alaska.

MICHEL VAILLANT KORTE VERHALEN 2 SEVENTIES HC / SC.

Michel Vaillant werd in 1957 gecreëerd door Jean Graton maar heeft al zijn geheimen nog niet prijsgegeven! Want de beroemdste patroonheilige van de autostrip heeft, naast zijn albums, ook vele niet te missen kortverhalen gepubliceerd... Porsche 917, Ferrari 512, Lola Ford, Parnelli-Offy, McLaren, Ford Capri, BMW 3.O. CSL, Camaro... De familie Vaillant neemt het in deze verzameling verhalen uit de seventies op tegen de crème de la crème van de racewagens in de belangrijkste evenementen van die tijd. Dacht u dat uw Michel Vaillant-collectie volledig was? Nog niet helemaal!

DE MUZIEKDOOS 5 VEREN VAN DE SATIJNAREND SC.

Terwijl ze zich klaarmaakt om Pandoria te verlaten om van een vakantie in haar eigen wereld te genieten, ontdekt Nola tot haar schrik dat de deur naar de Hexowereld op slot zit! Is de sleutel uit het slot van de muziekdoos gevallen? Heeft iemand hem gestolen? Het maakt allemaal niet zo veel uit: ze moet iets doen!

NOTTINGHAM 2 KLOPJACHT HC / SC.

Om zijn strijd tegen prins John beter te kunnen leiden, heeft de sheriff van Nottingham een mythe in het leven geroepen: de ‘Hood van Sherwood’. Maar er is een dunne lijn tussen legende en leugen. En als legenden verenigen, verdelen leugens.

ROBERT EN BERTRAND INTEGRAAL 4 HC.

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. De eerste 65 verhalen gebundeld in lijvige integrales in kleur mét een dossier.

DE RODE RIDDER 273 DUIVELSPENNING SC.

Johan en Allis ontmoeten een vreemde snoeshaan die beweert een duivelspenning te bezitten, een muntstuk dat wat er ook gebeurt, altijd naar z'n eigenaar terugkeert. Het lijkt een zegen, maar in werkelijkheid is het een vloek. Wanneer de snoeshaan de volgende ochtend dood gevonden wordt, heeft Johan alle reden om zich ernstig zorgen te maken...


 TRISTAN 19 JEANNE DES ARMOISES SC