maandag 28 februari 2022

Lekker Kort



 HI

Deze maal bevat het aanbod veel in de categorie lekker kort.

Verhalen met een beperkte lengte.

 
 
 
 
 
De Artilleuses 3 (van 3)

Het is 1911, in de sprookjesstad Parijs. De Artilleuses (Lady Remington, Miss Winchester en juffrouw Gatling), hebben eindelijk het geheim ontdekt van het Zegel, een magische ring die ze hebben gestolen en waar de geheime diensten van Frankrijk, van Pruisen en van de Elfen om vechten. Ook al zitten ze tussen drie vuren, ze zijn niet van plan met zich te laten sollen en ze weten dat de aanval met getrokken wapens nog altijd de beste verdediging is. Pas op, dat wordt knallen!
 
Tekst & tekeneingen: Etienne Willem Vleugels van de aap
ISBN: 9789463739627
Softcover - 48 blz. - € 10,95
 

Batman White Knight presenteert: Harley Quinn 1&2 (van 2)

WIE WORDT DE NIEUWE HELD VAN GOTHAM?
Na de confrontatie tussen Azrael en Batman is het voor het eerst in jaren rustig in Gotham. Maar nu hebben de mysterieuze Producer en Starlet het gemunt op oude filmsterren. Het GCPD en FBI-agent Hector Quimby kloppen aan bij Harley Quinn, maar zij heeft het al moeilijk genoeg als alleenstaande moeder. Harley en Hector moeten eerst afrekenen met spoken uit het verleden... voordat er nog meer slachtoffers vallen!
 
 
Batman White Knight special: Harley Quinn

Tekst: Katana Collins
Tekeningen: Sean Murphy
ISBN 1/2: 9789463739559
 

Broeder Inquisiteur

De Dominicanerbroeder Antoine Sèvres reist rond over de wegen van het koninkrijk van François I, maar veel tijd om te preken heeft hij niet. Om de een of andere reden lijkt Antoine om de haverklap tegen moorden aan te lopen... Hij weet prima hoe hij met de dolk moet omgaan die hij onder zijn pij verbergt, maar reflectie en deductie blijven zijn favoriete wapens om de bloedige raadsels op te lossen die hij onder ogen krijgt.

ISBN: 9789463739306
Hardcover
144 blz.
€ 34,95
 

Deep 6 (1 van 2)

De zomer van 2018 lijkt er een als zovele in Conrad, Montana. Tot er zich bij een zestal inwoners onverklaarbare gebeurtenissen voordoen en alle verbindingen met de buitenwereld uitvallen. Sein voor het FBI om agenten Murphy O’Neill en Cooper Bell eropaf te sturen. Hun gezond verstand krijgt het zwaar te verduren in dit al te stille stadje…

Tekst: Johan de Neef
Tekeningen:  Waldo van Gheluwe
ISBN: 7445922619610
Softcover.
Softcover - 64 blz. - € 12,95
 

DISNEY CLUB 7

Donald Duck Premium 26 Macht en Magie De kroon van de Magie.


De eed van staal (1&2 van 2)
 
Terwijl de volkeren van het Wijde Land nog maar net zijn bijgekomen van de burgeroorlog die hun land heeft verwoest, wordt midden in de stad Torrade een van de helden van die oorlog vermoord. De hulp van Estella Ascensal, een jonge reservist van de wacht, wordt ingeroepen om onderzoek te doen naar de moord. Ondertussen verlaat een voormalig soldaat van Torrade: Aelis Mendigal, de stad. Ze heeft van de autoriteiten opdracht gekregen om een klerk te vinden die is verdwenen aan de grens van de Onarch-gewesten. Langzaam wordt het verband tussen de twee intriges duidelijk, een verband dat de demonen van de recente burgeroorlog weer oprakelt. En wat als blijkt als dezelfde vijand overal achter zit? Wat is dan zijn doel?
 
Tekst:  Gwenaël Marcé
Tekeningen: Elisa Ferrari Het geheim van Victoria
 
1. Een valse glorie
ISBN 1: 9789463739184
2. De val van de krijgsheren
ISBN 2: 9789463739191
Softcover
48 blz.
€ 10,95
 

Het epos van de Vrijmetselaars 3

Hoe is de vrijmetselarij ontstaan? Waarom? En wie stonden er aan de wieg? Historici hebben zich dit door de eeuwen heen afgevraagd en vele theorieën opgebouwd. In deze stripreeks willen we de vragen beantwoorden van een publiek dat steeds grotere interesse heeft gekregen in deze beweging. De organisatie heeft wetenschappers, kunstenaars, en politici, maar ook gewone burgers gevormd en beïnvloed. Want de vrijmetselarij heeft altijd de sluipwegen van de Grote Geschiedenis bewandeld om op die manier kennis te vergroten en de mensheid te verheffen.
 
Telst: Pierre Boiserie
Tekeningen: Denis Falque / Pâques
ISBN 3: 978-94-6373-826-2
Softcover - 56 blz. - € 10,95
 

Lewis & Clark

Het ware verhaal van de allergrootste ontdekkingsreizigers. Washington. Begin 19e eeuw. Een expeditie onder leiding van kapitein Meriwether Lewis, bijgestaan door William Clark, expert in riviernavigatie en geografie wordt ondernomen om de Pacifische met de Atlantische kust te verbinden en zo een nieuwe handelsroute te creëren. De twee mannen weten het nog niet, maar ze schrijven een van de grootste menselijke en wetenschappelijke avonturen in de Amerikaanse geschiedenis...

ISBN: 9789463737944
Hardcover
64 blz. incl. dossier
€ 20,95



House of M 1&2 (van 3)

DIT IS HET HUIS VAN M
De Avengers en de X-Men moeten beslissen over het lot van Scarlet Witch. Haar mutante krachten verscheuren de realiteit en professor Charles Xavier is bang dat hij haar straks niet meer kan helpen. Haar vader Magneto en haar broer Quicksilver zien het met lede ogen toe... maar dan wordt de wereld overspoeld door een golf wit licht. En van het ene op het andere moment is alles anders!
 
Tekst:  Bendis
Tekeningen  Coipel
Softcover
64 blz
ISBN 1/3: 9789463739412
 

John Lord 3 (van 3)

Een origineel noir-verhaal dat zich afspeelt in het New York van de jaren 1920, waar een onwaarschijnlijk paar detectives een mysterieuze moordenaar achtervolgt.
New York, 1918. Het reisje van John Lord en Clara Summers naar de bayou van Louisiana was uiteindelijk niet voor niets. Het heeft hen op het spoor gebracht van de mysterieuze moordenaar en een zekere denkgroep van psychiaters. De tijd dringt want over drie dagen is het volgende slachtoffer aangekondigd...
 
ISBN 3/3. 9789463739177
Hardcover
56 blz.
€ 20,95
 

Necromancers 1 (van 2)

In een wereld waarin necromancers de vaardigheden van doden kunnen gebruiken, probeert iedereen zich te verbinden met de machtigste geesten. Maar als de jonge Morla bezeten wordt door een oude aartsmagiër zal haar broer een manier moeten verzinnen om haar te helpen en daarmee tegelijkertijd de wereld te redden. Haar broer die alleen maar de hulp kan oproepen van een verstrooide geleerde, een onhandige krijger en een buikdanseres...

Tekst:  Olivier Gay
Tekeningen: Tina Valentino
ISBN: 9789463739504
Softcover - 48 blz.- € 10,95 
 

 

 Verloren Ziel 

Gabriël kan de dood van zijn vader niet accepteren. Als zijn zus, Helis, onvindbaar is, besluit Gabriël haar te gaan zoeken want zij beweert dat hun vader nog leeft. Onderweg ontmoet hij de ridder Brabançon, die ermee instemt om hem te helpen. Hij ondekt dat Gabriël over verbazingwekkende vaardigheden beschikt.

Wat volgt, is een avontuurlijke reis die leidt naar de grenzen van het vreemde en het fabelachtige, bezaaid met valkuilen, vreemde ontmoetingen en fantasieën die hij onder ogen zal moeten zien om volwassen te worden.

ISBN: 97894637379269
hardcover
144 blz.
€ 34,95