maandag 8 augustus 2022

En daar gaan we weer

 Hierbij weer de meest recent in de winkel aangekomen titels

AGATA 3 DE STER VAN HET ZUIDEN HC.

Agata heeft geen andere keuze dan New York te verlaten en naar Chicago te vluchten. Zal Agata daar, na zoveel lijden, de stabiliteit vinden die ze nastreefde toen ze voet op Amerikaanse bodem zette? Met James lijkt ze een toekomst te kunnen uitbouwen, maar de maffia is meedogenloos en alles kan in een fractie van een seconde misgaan.

DE AUTO'S VAN LEFRANC HC.

Begon Martin de stripreeks Lefranc om de auto's te kunnen tekenen die hij in Alex niet kon tekenen? Deze vraag is opzettelijk provocerend. Maar toch... In Lefranc zijn auto’s niet zomaar decorstukken. Ze vormen eerder een rode draad: van album tot album ondersteunen ze het ritme, dragen ze bij tot de sfeer, verschaffen ze de lezer geografische en temporele referenties via getrouwe reproducties van de modellen die in een bepaald land op een bepaald moment in gebruik waren, en karakteriseren ze de personages.

BLACK SQUAW 3 LE CROTOY HC.

Bessie ligt bewusteloos in een modderpoel. Maar met haar hoofd blijft ze in de wolken... en werpen een blik op haar jeugd: de tijd waarin ze naar Frankrijk reisde, een land dat vrouwen toestond een luchtvaartopleiding te volgen. Daar, op de Caudron du Crotoy, werd Bessie een buitengewoon bekwame pilote.

DINOPARK 2 SC.

DOLUS 26 STEM DOKUS SC.

DRAAK EN GIF 2 BUIKMANS EN BUILENKOP HC / SC.

FC DE KAMPIOENEN 120 DE SNOR IN DE NOR SC.

MICHEL VAILLANT NIEUW SEIZOEN 11 CANNONBALL HC / SC.

Wanneer POG, een autovlogger op YouTube, voorstelt een illegale race te houden op de openbare weg, van New York naar Los Angeles, twijfelt Michel Vaillant in eerste instantie. Maar uiteindelijk raakt hij toch verzeild in de Cannonball Run, een mythische race zonder regels, waarbij alles is toegestaan.

ROBERT EN BERTRAND INTEGRAAL 6 HC.

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand, voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid.

DE RODE RIDDER 273 DE BASTAARD SC.

Johan krijgt de opdracht om Gwion, de kleinzoon van een goeie vriend, voor het ridderschap klaar te stomen. Spoedig zal blijken dat de jongeling meer kan dan zijn grootvader denkt. Maar er wacht nog een verrassing: Gwion beweert uitverkoren te zijn om Merlijn op de volgen...

SCHORPIOEN 14 HET GODENGRAF SC.

in Caïro heeft de schorpioen Mejaï gevonden. Maar zij heeft hem verboden zich te bemoeien met haar leven en dat van hun kind... dat verdwenen schijnt te zijn. Aan boord van een feloek die de Nijl afvaart, wil de schorpioen de waarheid achterhalen, maar hij heeft geld nodig. Dus keert hij terug in dienst van de Sabbatiaanse, een zeer gevaarlijke vrouw die de mysteries van het verleden kan ontrafelen.


THORGAL DE JONGE JAREN 10 SYDONIA HC / SC

Koning Harald Blauwtand mag dan dood zijn, zijn geest leeft voort... letterlijk! De Flygja, een geest die verbonden is aan een bloedlijn, heeft zich in prinses Sydönia genesteld. En deze geest laat er geen gras over groeien: hij installeert meteen een enorme wreedheid in het jonge zieltje.

USS CONSTITUTION 3 GERECHTIGHEID ZAL GESCHIEDEN OP ZEE EN AAN LAND HC.

Op 14 augustus 1803 vertrekt de USS Constitution, een fregat met 44 kanonnen, vanuit Boston naar Gibraltar. Een van de bemanningsleden is de verlegen en gladgeschoren jongeman Pierre-Mary Corbières. Hij zal deelnemen aan de Tripoli-oorlog, de eerste barbaarse oorlog, aan de Libische kust in de Middellandse Zee.

VOOR DE ZOEKTOCHT 7 DE VRUCHTBARE ARCHIPEL SC.

Ridder Bolster komt aan in Thâ. Hij vreest dat Mara hem zal wegduwen na de tragische moord op Mara's vader terwijl zijn geest bezeten en gemanipuleerd werd. Maar Mara vergeeft hem en vertelt hem dat ze een zeer oude magie heeft ontdekt die hen kan beschermen tegen de god Ramor en zijn volgelingen. Maar daarvoor moeten ze naar een archipel reizen waar een mysterieus zaad groeit...