donderdag 8 december 2022

WEERAL EEN EERSTE

 

Old Tiger
 
Drie minuten van een van tevoren al verloren luchtgevecht... Een miniem detail gedurende de Tweede Wereldoorlog...
 
Het is niet meer dan een kort treffen, kort maar heftig, tussen een Hongaarse jachtbommenwerper Me 210 Ca-1 en negen Yak-9 Sovjetjagers. Het is geen avonturenroman, maar het waargebeurde verhaal van de grootvader van de auteur, die hem de liefde voor tekenen heeft bijgebracht. Een verhaal gebaseerd op het dagboek dat de gevangen vliegenier na de oorlog bijhield.

 Old Tiger
Tekst & Tekeningen: Gyula Pozsgay
Hardcover - 48 blz. - € 20,95
 


Uit de wereld van Malcolm Max
De avonturen van Miranda en Emmeline Finch 1

De briljante, jonge wezen, Emmeline en Miranda hebben onze onverschrokken held Malcolm Max vaak uit de problemen geholpen. Hoe doen ze dat? Voornamelijk doordat ze als bewoners van 221a Baker Street leren van de beste detective van Engeland!
In deze spin-off van de komische steampunk-
serie Malcolm Max beleven de welbespraakte meisjes hun eerste eigen avonturen! Of het nu een ruiter zonder hoofd, een meedogenloze ontvoerder of een vreselijke vampier is, geen enkele aanvaller kan hun vindingrijkheid evenaren.
 
Tekst: Peter Menningen
Tekeningen:Ingo Römling, Simone Grünewald, Regina Haselhorst, Roberta Ingranata
Softcover - 64 blz. - € 10,95
 

Te Paard! 8

SOFTCOVER € 8,95  |  48 PAG.


Alle bewoners van de manege kondigen met plezier de komst aan van Bonbon, een speels en grappig veulentje. En aangezien geluk zelden alleen komt, brengt de jonge nieuweling zijn goede humeur en zijn vele apenstreken met zich mee. Of je er nu heimwee naar je jeugd van krijgt of er kinds van wordt, hij brengt iedereen het hoofd op hol
 
Phobos 2 (van 2)
Spelregels
 
 Twaalf astronauten. Twaalf spelers. Twaalf verliezers.
 
Phobos, de bekroonde bestseller-saga is een gewichtloze sci-fi-thriller die ruimteromantiek en een race om te overleven combineert.

Tekst: Victor Dixen
Tekeningen: Eduardo Francisco
ISBN: 9789464601275
Hardcover
80 blz. 
 € 27,95
 

Normandië, JUNI '44 deel 3 Sword beach caen / 4 Gold beach arromanches.

 

HARDCOVER € 19,95  |  SOFTCOVER € 9,95  |  64 PAG.


D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

Juni 1944. De geallieerden lanceren een groots offensief in Normandië,om Europa definitief van het nazi-juk te verlossen. Het strategische en menselijke belang van de operatie, onder leiding van generaal Eisenhower, is immens. Niet minder dan 160.000 mannen worden gedropt of aan land gezet op vijf Normandische stranden, ondanks de dreiging van slecht weer. Lees verder...

Normandië, juni '44 is een reeks van 10 delen. Ieder album bevat een uitvoerig historisch dossier.

Migali 2 Tikkie je bent 'm.

SOFTCOVER € 8,95  |  48 PAG.


Migali is aangenomen op de prestigieuze Koninklijke Academie! Schermen, klassieke dans en hardlopen voor eenhoorns – kortom, een compleet programma dat past bij haar opleiding tot toekomstig vorstin. Dankzij haar malle streken en haar talent voor het veroorzaken van kleine rampen zal Migali zeker een onuitwisbare indruk maken op de hele klas. 
 

Marvel Action, Web of Spider-Man

Peter Parker. Spider Man. Wetenschapper. Onruststoker? Dankzij niemand minder dan Tony Stark is zojuist een nieuw wetenschappelijk onderzoeksstation voor de tienerhelden van het Marvel Universum voltooid, en Spider-Man heeft zojuist een uitnodiging gekregen om mee te doen! Samenwerken met enkele van zijn favoriete gezichten uit het MARVEL universum en het bedenken en bestuderen van een hele reeks geweldige nieuwe gadgets en met Iron Man die de Worldwide Engineering Brigade in de gaten houdt, zal alles zeker goed gaan, toch? Hoe dan ook, dankzij zijn nieuwe vrienden staat Spider-Man op het punt zijn grote macht en grote verantwoordelijkheid over de hele wereld op zich te nemen. Helaas, waar Spidey gaat, volgt meestal chaos! En hij staat ​​op het punt een groot, groen, boos voorbeeld van chaos tegen te komen!
 
MARVEL ACTION Web of Spider-Man 1 en 2
Tekst: Chinick
Tekeningen:  Alburqueque
Softcover - 56 blz. - € 10,95
 



De Lemen Troon 3 8+ 4

SOFTCOVER € 9,95  |  HARDCOVER € 19,95  |  48-56 PAG.


De gemoederen in het koninkrijk Frankrijk lopen hoog op. Het gerucht gaat dat de moord op Jan zonder vrees slechts een valstrik was van Karel, kroonprins van Frankrijk, en zijn handlanger Tanneguy van Châtel. Tanneguy zegt onschuldig te zijn, maar zijn aanwezigheid wordt niet overal meer gewaardeerd. Philippe, de nieuwe hertog van Bourgondië, en zoon van Jan zonder vrees, wil de dood van zijn vader wreken, zelfs als dat betekent dat de Franse troon wordt overgenomen door Henrik, koning van Engeland.

De lemen troon is een historisch spektakel over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Deel 7, het laatste deel van de reeks verschijnt in 2023!

Legendariërs, Het begin 5

SOFTCOVER € 8,95  |  48 PAG.


REEKS COMPLEET! Vroeger heette Razz niet Razz, maar Korbo, de Rode Schaduw. Onder die naam wreekt hij zijn familie, door een voor een de leden van het leger van de 1000 wolven te doden. Uiteindelijk zal het hem 20 jaar kosten, tot hij op een dag het pad kruist van Tenebris, die hem voorstelt samen met haar de wereld tot een betere plek te maken en het leger van haar vader, Darkhell, de zwarte tovenaar, aan te voeren.
 

De Legendariërs 16

SOFTCOVER € 8,95  |  48 PAG.


De Legendariërs zijn ‘te gast’ bij de Chiridans, mysterieuze wezens die al eeuwenlang dood zijn en op zoek zijn naar lichamen om bezit van te nemen. Al snel ontdekken onze helden dat ze ook een speciale gevangene hebben: een god met de naam Eternity. Gruizel wordt, op zijn beurt, geconfronteerd met een paar moeilijke taken. Hij moet zijn vrienden bevrijden en eindelijk beslissen voor wie zijn hart sneller slaat: voor Shimy of voor Shun-Day?
 
Leather Stocking Kronieken 4 (van 5)
De pioniers

Natty Bumppo wordt door een lokale landeigenaar gedwongen nieuwe jachtwetten te gehoorzamen. Hij komt in opstand en vindt bondgenoten in de dochter van de landeigenaar en een mysterieuze vreemdeling.
 
Leather Stocking Kronieken
 4/5 Pioniers
Tekst & Tekeningen: Ramaïoli
Hardcover - 56 blz. - € 20,95
 

rena 2 De rechtvaardigen.

HC € 19,95  |  SC € 9,95  |  68 PAG.


Irena Sendlerowa redde bijna 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warschau. En toch ontbreekt ze in de geschiedenisboeken. Mede dankzij het enorm gevoelige tekenwerk zijn de auteurs erin geslaagd om een moeilijk, aangrijpend en zeer actueel onderwerp aan te kaarten, zonder dat het te zwaar wordt... Treffend, ontroerend, vertellend over gisteren om vandaag beter te begrijpen.


Gunblast Girls

Zdenka brengt haar groep stoere meiden die nergens bang voor zijn, weer bij elkaar. Ze krijgen een simpele en lucratieve missie aangeboden... Simpel? Misschien niet helemaal... Maar maakt niet uit. De Gunblast Girls zijn weer samen, dus er staat het sterrenstelsel wat te wachten... Deze heldinnen met een hart van goud nemen je mee naar alle vier de hoeken van het bekende universum. Voor zover het universum vier hoeken heeft tenminste... Het zouden zomaar een heleboel hoeken kunnen zijn...
Volg ze door de vele lagen van het ruimte-tijdcontinuüm. Klik je veiligheidsgordel maar vast, want deze dames beschouwen hun avonturen als een spel dat als doel heeft om te leven met de snelheid van het licht. Hoewel... lichtsnelheid is eigenlijk meer voor bejaarden!
 
Gunblast Girls
1 (van 2) Hier heb je 'm, sukkel!
Tekst & tekeningen: Didier Crisse
Softcover - 48 blz. - € 10,95
 
Gunblast Girls
2 (van 2) Koyaanisqatsi
Tekst & tekeningen: Didier Crisse
Softcover - 48 blz. - € 10,95
 

Frigiel en Fluffy 6

SOFTCOVER € 8,95  |  48 PAG.


Onderweg naar de Farlands bezoeken Frigiel en zijn vrienden Lord Natch, die in een huis in het midden van het bos woont. Het is een sinistere plek en hun gastheer lijkt nogal zenuwachtig. ’s Nachts duikt er plots een bovennatuurlijke aanwezigheid op. Werd het gebouw op een heilige plaats gebouwd, misschien de laatste rustplaats van de mythische Herobrine?
 

Fantastic Four Full Circle
De cirkel is rond
 
Het is een regenachtige avond in Manhattan. Iedereen ligt op één oor... behalve Ben Grimm. Wanneer dan een indringer verschijnt in het Baxtergebouw wordt de Fantastic Four plotseling aangevallen door vreemde parasieten. De aaseters bestaan uit negatieve energie, maar wat willen ze en wie zit erachter? Mister Fantastic (Reed Richards), Invisible Woman (Susan Storm-Richards), Human Torch (Johnny Storm) en Thing (Ben Grimm) reizen af naar de Negatieve Zone, een vreemd heelal dat bestaat uit antimaterie. Daar staat niet alleen hun leven op het spel, maar de hele kosmos!
Schrijver en tekenaar Alex Ross duikt een klassiek verhaal van Stan Lee en Jack Kirby op en maakt de cirkel weer rond. Welkom in de Negatieve Zone.
 
Fantastic Four, Full Circle twee cover varianten
Tekst: & Tekeningen:  Alex Ross
Softcover - 64 blz. - € 10,95 
 
Het epos van de vrijmetselaars 6
De geboorte van een grootloge

1717, Londen. Het leven van koning George I
wordt bedreigd. Op een avond vallen verschillende mannen zijn koets  aan en proberen hem te vermoorden. De aanval wordt verijdeld en een van de aanvallers wordt in leven gehouden. Onder marteling wordt een bekentenis afgedwongen: de vrijmetselarij zou de opdracht voor de aanslag hebben gegeven. Om de redenen voor de aanval te begrijpen, doet de koning een beroep op de enige vrijmetselaar die hij vertrouwd: Isaac Newton.
 
Het epos van de vrijmetselaars
6. De geboorte van een grootloge
Tekst: Didier Convard & Camus
Tekeningen: Eric Lambert
Hardcover - 56 blz. - € 20,95
 
Druuna, Het begin 1 (van 3) Hoop

Op een dag werd de wereld geteisterd door een virus dat alle mannen transformeerden in verschrikkelijke bloeddorstige mutanten. Maar was een tijd voor de ramp. Een tijd waarin hoop nog steeds werd gekoesterd. In die voorbije wereld leeft Druuna, mooier en sensueler dan ooit. Ze probeert te overleven in dit universum dat gedoemd is te sterven en al besmet is door chaos en ongedierte. De wereld zal nooit gered kunnen worden. Maar ze kan het proberen...
 
Deze nieuwe trilogie, die voorafgaat aan Druuna, vertelt de gebeurtenissen die leidden tot de eerste aflevering van de mythische erotische serie. Serpieri vertrouwde zijn geesteskind toe aan de deskundige handen van Alessio Schreiner en Eon, Italiaanse auteurs wiens liefde voor de tekenstijl, Druuna en haar universum op elke pagina voelbaar is.
 
 
Druuna, Het begin
Tekst: Alessio Schreiner
Tekeningen: EON
Hardcover - 64 blz. - € 24,95
 

Donjon Zenit 8

HARDCOVER € 19,95  |  48 PAG.


Volgens de draconistische traditie, belast Marvin zijn makker Herbert van Kwansuis om zijn moeder te vertellen over de verloving van haar zoon met Teelkeline. Maar Herbert ontdekt dat Marvins moeder is vermoord. Zal de dappere eend de schuldige vinden voor de komst van zijn vriend? En lukt het hem om een bloedbad te vermijden en de gevoelige draken die het dorp bewonen niet van zich te vervreemden?
 

Donjon Monsters 12

HARDCOVER € 19,95  |  48 PAG.


Volgens de draconistische traditie, belast Marvin zijn makker Herbert van Kwansuis om zijn moeder te vertellen over de verloving van haar zoon met Teelkeline. Maar Herbert ontdekt dat Marvins moeder is vermoord. Zal de dappere eend de schuldige vinden voor de komst van zijn vriend? En lukt het hem om een bloedbad te vermijden en de gevoelige draken die het dorp bewonen niet van zich te vervreemden?
 
Conan
Rode spijkers

Conan de huursoldaat arriveert in de landen van Darfar, waarvan het grondgebied bijna volledig bedekt is door een enorm bos. Samen met de woeste krijger Valeria en na een botsing met een verschrikkelijke draak, gaat de Cimmeriër vervolgens op weg naar een schijnbaar verlaten, versterkte stad. Maar het duo zal snel ontdekken dat er een verborgen beschaving leeft, en dat de citadel een groot geheim verbergt...
 
Tekst: Régis Hautière
Tekeningen: Didier Cassegrain
Softcover - 64 blz. - € 10,95
 
Conan
De priesters van de zwarte kring

Wanneer de koning van Vendhya net is gestorven, wordt het land overweldigd door de spreuken van de zwarte profeten van Yimsha. De zus van de voormalige koning, Yasmina, besluit hem te wreken. Daartoe roept ze de hulp in van  Conan, leider van de Afghuli-stam. Maar hoewel verschillende van zijn krijgers zojuist zijn gedood door de mannen van het Vendhya-koninkrijk, heeft hij andere plannen. De prinses denkt dat ze de Cimmeriër kan gebruiken, maar het is eerder andersom...

Tekst:  Sylvain Runberg
Tekeningen:  Jae Kwang Park
Softcover - 64 blz. - € 10,95
 

Berlijn wordt ons graf 3 (van 3)
De laatste goddelozen
 
Berlijn, 29 april 1945... De stad ligt in puin, verwoest door de klappen van het brullende Rode Leger. De Karel de Grote-divisie wordt gebombardeerd en de opmars van de overmacht is niet te stoppen. Het einde is nabij. Voor het handjevol overgebleven mannen is alle hoop vervlogen. De enige verdediging is de aanval om een ​​doorgang door de rode hordes te forceren!
Schrijver en tekenaar Michel Koeniguer overleed voordat hij het drieluik kon afmaken. Vincenzo Giordano heeft het einde van deze essentiële reeks gelukkig stijlvol kunnen afronden.
 
Berlijn wordt ons graf 3/3 De laatste goddelozen
Tekst: Michel Koeniguer
Tekeningen: Vincenzo Giordano
Hardcover - 48 blz. - € 20,95