vrijdag 2 december 2022

ZET JE MAAR SCHRAP .. SCROLLEN TOT JE EEN ONS WEEGT

 ZET JE MAAR SCHRAP .. SCROLLEN TOT JE EEN ONS WEEGT

 

om de signeersessie onder de aandacht te houden loop ik wat achter met de nieuwste releases in de winkel.

Dus bij deze.

Kom nog een paar keer terug voor de extra info. 

DE NIEUWE AVONTUREN VAN LUCKY LUKE 10: De ark van rataplan SC.

In Cattle Gulch heeft de halvegare kerel  Ovidius Byrde een toevluchtsoord voor dieren opgezet, met Rataplan als boegbeeld. Allemaal leuk en aardig, totdat Rataplan per ongeluk een goudvoorraad ontdekt. Onder de slechte invloed van bandeloze oplichters wordt  Ovidius Byrde een plaatselijke tiran. Hij verplicht de plaatselijke bevolking een vegetarisch dieet te volgen en de dieren te beschermen.

Van dierenwelzijn tot tirannie… Nog nooit gezien in het Wilde Westen!



ALFA 14: Liberty shio SC.

 Een groep Servische hooligans beraamt een terroristische aanslag in Londen. Onder hen bevinden zich veteranen van een commandogroep die vastbesloten zijn oude rekeningen te vereffenen die in verband staan met de oorlog in Joegoslavië. Om hen te stoppen, heeft geheim agent Alfa geen andere keuze dan bij hen te infiltreren, en zelfs deel te nemen aan een illegaal streetfight-toernooi...




DE BOEKENEZEL VAN CÓRDOBA: HC.

Bijna zestig jaar lang was Al-Andalus een oord van vrede, cultuur en wetenschap. Maar na de dood van Al-Hakam grijpt vizier Amir de macht met hulp van religieuze fanatici. De prijs vor hun steun: de verbranding van 400.000 boeken. Maar dat is buiten de bibliothecaris Tarid gerekend. Op het nippertje van 's werelds grootste boekverbranding verzamelt Tarid zoveel mogelijk boeken, laadt ze op de rug van een ezel en vlucht de heuvels in, in de hoop te redden wat er nog te reeden valt van deze universele kennis.

Een onwaarschijnlijk mooi historisch fabeltje door scenarist Lupano en tekenaar Chemineau.












F.C. DE KAMPIOENEN 122:Aan zeer scherpe prijzen SC.

 Door procedurefouten in het dossier wordt DDT weer vrijgelaten. Bij wijze van schadevergoeding geeft men hem een nieuwe garage. De verbazing van de Kampioenen is groot wanneer ze vaststellen dat de nieuwe garage van DDT vlak bij hun veld ligt.



GAMEKEEPERS 2: UFO invasie SC.

In de game ‘UFO Invasion’ worden de bewoners van de prachtige planeet Acrix aangevallen door ruimteschepen met kwaadaardige wezens van de planeet Drachnos. Mats en Sari moeten Game Quest in om de ufo’s uit te schakelen voor de Drachs heel de planeet kunnen vernietigen en overnemen. De leider Kadzengh, aangestuurd door GameMaster Cordelia, is meedogenloos...




JAREN VAN DE OLIFANT: HC.

Karel heeft een lieve vrouw, vast werk en een schat van een zoon, Wannes. Tot op een dag de politie bij hem aanbelt. Wannes is van het dak van een flatgebouw gesprongen. Na de zelfdoding van zijn zoon staat Karels wereld op zijn kop. Hij raakt de kluts kwijt. Hij vlucht in verzinsels, dagdromen en nachtmerries. Wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen.

De bekroonde autobiografische striproman Jaren van de olifant krijgt hier een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie.

JEREMIAH 39:  Rancune HC / SC.

Terwijl de man met de helm gevangen zit in een smerige gevangenis, wordt Jeremiah ontvoerd. Kurdy zal zich snel uit zijn benarde situatie bevrijden. Hij neemt daarbij zijn celgenoot mee als handlanger, maar die blijkt vol verrassingen te zitten. Samen proberen ze Jeremiah te bevrijden.


DE KIEKEBOES 162: Kind van de rekening SC.

 Een allochtoon meisje op Nopels school dreigt teruggestuurd te worden naar haar thuisland Macadamia. Als er plots een achttienjarige jongen uit datzelfde land opduikt, blijkt hij het kind dat Goegebuer en zijn ex-vrouw lang geleden wilden adopteren. Een administratief foutje van de adoptie-organisatie ‘Buy Buy Baby’. Al vlug wordt duidelijk dat er aan de hele zaak een luchtje hangt. En waarom doet Goegebuers adoptiezoon zo geheimzinnig? Fanny heeft alleszins een oogje op hem…

DE KLEINE ROBBE 19: Praat niet met een volle mond SC.

Suzette, het officiële vriendinnetje van kleine Robbe, heeft besloten veganist te worden en een ster op sociale media.








MARSUPILAMI DOOR FLIX: Het humboldtdier SC.

 Zuid-Amerika, december 1801. De ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt vangt de Marsupilami, een tot dan toe onbekend wezen, en steelt ook drie van zijn eieren. Zijn uitzonderlijke vangst wordt naar het Natuurhistorisch Museum in Berlijn gebracht, waar het verwaarloosd en vervolgens vergeten wordt... Het is op die plek dat Mimi, een klein meisje van zeven jaar oud, in 1931 de Marsupilami ontmoet. Samen zetten ze Berlijn op stelten!

De Duitse stripauteur Flix verraste ons al met zijn grappige en spannende Robbedoes, nu maakt hij een prachtig, ontroerend verhaal over de Marsupilami.


NACHTWACHT 12:De slangenvampiers SC.

 Er verdwijnen geregeld inwoners van Schemermeer. De Nachtwacht ontdekt tot hun verbazing dat Cooper de ontvoerder is. Hij is slachtoffer van een Gorgoon, een slangenvampier, die van hem zijn slaaf heeft gemaakt. De Gorgoon wil alle inwoners van Schemermeer ontvoeren. Er zit voor de Nachtwacht niets anders op dan de Gorgoon op te sporen en terug te sturen naar de onderwereld.




RAVIAN DOOR 3: Waar de verhalen ontstaan SC.

Ravian en Laureline maken een kleine sprong terug in de tijd naar een tijdperk dat ze al eerder hadden bezocht: het onze. Onderweg veranderden ze in kinderen en werden de herinneringen aan hun vorige leven gewist. Ze staan nu op het punt de plekken te verkennen waar, in zekere zin, de mooiste verhalen van de kosmos ontstaan.

RINGO INTEGRALE: HC 

 De grote western van de auteur van XIII! Als konvooi chauffeur voor Wells Fargo in het midden van een wetteloos gebied, kan Ray Ringo alleen vertrouwen op zijn eigen schietkunsten. Maar tussen de toppen van de Apaches, de tanden van de coyotes, de kogels van de boeven of het kruisvuur van het Noorden en het Zuiden, zijn er manieren genoeg om te sterven in het Wilde Westen. Naast de tocht van Ringo is er nog een andere opwindende tocht: die van de grafische evolutie van William Vance doorheen een decennium!

DE RODE RIDDER INTEGRALE 11: HC.

 Onvermoeibaar trekt Johan, de Rode Ridder, ten strijde tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij, ondanks de felle tegenstand, steeds met glans weet te winnen. Vanaf album 37, De wilde jacht, kreeg het team achter De Rode Ridder versterking van Karel Biddeloo. In 1969 nam hij definitief de reeks over en verzorgde hij zowel de scenario’s als de tekeningen. Deze integrale bevat De bewaker, De levende doden, De Troglods, De overlevenden, De leeuw van Vlaanderen en De kraken.

DE SMURFEN 41: De verloren kinderen SC.

 Staat Grote Smurf echt aan het hoofd van een duistere smokkeloperatie? Hij heeft bekend, maar niet alles is wat het smurft...


SUSKE EN WISKE HOMMAGE:De verdwenen joker HC / SC.

 April 1958. Lambik, Suske en Wiske wandelen blijgezind rond op de Heizelvlakte in Brussel. Over drie dagen opent de Expo '58 officieel zijn deuren en Lambik mag in avant-première sfeerindrukken maken. Een botsing met een vluchtende jongeman zorgt voor een spannend avontuur met Amerikaanse geheimagenten en Russische spionnen, een computernerd, een plichtsbewuste ambtenaar van het Ministerie, een filmdiva en de hypnotiseur Priem in hoofdrollen.

THORGAL 40: Tupilaks HC / SC.

 De grote comeback van Thorgal met de conclusie van het tweeluik over de Atlantische dreiging! Terug op het schip van zijn afkomst, moet Thorgal het opnemen tegen Neokora, een kunstmatige intelligentie die vastbesloten is om de Atlantische heerschappij te herstellen…



VOETBALGEK 18: SC.

 Marcel kan niet naar het WK in Qatar, maar dat weerhoudt hem echter niet om dezelfde omgeving bij FC Leerklooiers na te bootsen en de wedstrijden te laten naspelen. Ondanks de tonnen zand die op het veld zijn gestort en de palmbomen in potten blijft het voor de Leerklooiers natuurlijk… winter!

Vrije Vlucht BELLEM: HC.

De kleine Bellem en zijn mysterieuze moeder trekken naar kasteel Reinhardstein, waar het kind de markies de Mauban een vreemde brief overhandigt. Daarin staat dat hij de zoon is van de fee Melusine! Bellem wordt door de markies in huis genomen, want zijn familie heeft haar fortuin aan de fee te danken. De jongen krijgt er, samen met de jonge gravin, een zeer strenge religieuze opvoeding. Maar Bellem is opstandig en onpeilbaar. Zal hij zich schikken naar het banale leven dat men hem wil laten leiden?




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten