Uitgeverij Saga en een paar extraatjes.
Alwilda 01 Geboorte van een Walkure HC.
Alwilda is een nieuwe trilogie van Jean-Yves Mitton, de tekenaar van onder meer Vae Victis!, Kroniek der Barbaren, Quetzalcoatl, Bloed & Stilte, Ben Hur en andere historisch gesitueerde reeksen. Deze keer vinden we zijn personages, met alweer een jonge, sterke vrouw die een hoofdrol opeist, terug in de Baltische Zee in de harde, door mannen gedomineerde Vikingwereld.
De delen 2 en 3 verschijnen in februari en maart. Achterin dit eerste album staan enkele bonuspagina's met coverstudies, voorstudies en een woordenlijst.
"Elke legende heeft zijn waarheden. De legende van Alwilda komt uit de diepten van de Baltische Zee in Vikingtijden. Dit is het verhaal van een jong meisje dat in opstand komt tegen de Norglaw, een wet die haar verbiedt te erven of de koning op te volgen. Het is de eerste bekende daad van gewapende opstand door vrouwen in de geschiedenis. Alwilda wordt een walkure (vrije vrouw), gaat de zee op en kiest voor piraterij. Haar oorlogsepos zal eindigen in de legende van Alwilda."
Chick Bill integraal 14 HC.
"Deze integrale bundelt de laatste zes komische westernavonturen waarin we onder meer kennismaken met de verloofde van Chick Bill en Kid Ordinn meer te weten komt over zijn hooggeplaatste afkomst. En sheriff Dog Bull heeft last van hoogtevrees, maar volgens hem toch nog steeds meer van zijn adjunctsheriff Kid."
Deel 14 bundelt de avonturen De Dochter van de Maniak, Koning Kaaskop en Klaartje, de Oosterse Mata Hari die als de delen 65, 66 en 67 in de reeks van Le Lombard verschenen. Daarna hield de uitgeverij op met de vertaling. Arcadia gaf daarna nog De Onweerstaanbare Zorfelin uit in 2010 voor de collectie Arcadia Archief. Het Geheim van Reuzefloer en Wie Wil de Hoofdprijs Winnen? verschenen nooit eerder in een legale vertaling. In 2008 en 2010 waren het oorspronkelijk de Franse delen 69 en 70. Tibet overleed in 2010 na een zeer lange carrière waarin de detectivereeks Rik Ringers en de komische westernreeks Chick Bill zijn palmares grotendeels vulden.
Hierna verschijnt nog één enkele integrale, deel 0, met de allereerste avonturen toen de personages nog dieren waren.
In goed gezelschap HC.
Negen jaar na haar debuutalbum Het Mirakel van Verviers presenteert Inne Haine haar tweede one-shot. Dat doet ze voor In Goed Gezelschap met Mathias Van den Berge, tevens haar vriend, voor zowel het scenario als de tekeningen.
De kleine paus Pius 3,14 HC
"Het conclaaf heeft zojuist een nieuwe paus gekozen in de persoon van Pius 3,14. De menigte gelovigen verzamelt zich en ontdekt een paus zo groot als drie appels, maar zeer kleurrijk! Hij is klein van gestalte, maar groot van hart. Zijne Heiligheid de paus wil van iedereen zijn, zonder uitzondering. Hij is zo nederig dat hij zijn pausmobiel heeft ingeruild voor een eenvoudige kinderwagen. En hij is zeven dagen per week bereikbaar op een gratis nummer! Vergezeld van Gontrand, zijn trouwe bisschop met een imposante lengte, beleeft Pius 3,14 enkele ongelooflijke avonturen, van plechtige audiënties tot fantasievolle zegeningen voor zombies, waaronder een onwaarschijnlijke redding van de wereld samen met Superhyperman. Deze kleine paus, Pius 3,14, zal zeker zijn stempel drukken!
François Boucq, bekend van de western Bouncer, keert terug naar het satirische genre met deze korte verhalen over de kleinste paus in de geschiedenis."
De Krant HC.
Tekenaar Philippe Tarral kennen we van De Koerier van Casablanca, een bijdrage aan De Wapenbroeders van de Bevrijding, het in vertaling onvoltooide De Koningsstrijders en het album De Ondergang van de Dapperen in de collectie Verhalen en Legenden van Le Lombard. Met Patrice Ordas, de in 2019 overleden scenarist van oner meer Ambulance 13, Hindenburg, De Spijbelaars en andere historisch gesitueerde verhalen, maakte Tarral dit one-shot met een grote scheut drama.
"In 1781, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, verkoopt Nathan Prius kleine boodschappen in het leger van Washington waarin hij het nieuws aan het front vertelt. George Ellis stelt hem voor om zijn artikelen in zijn krant te publiceren, maar claimt al snel het auteurschap. Gekwetst door dit verraad besluit Nathan Prius zijn eigen krant te beginnen. Het levert de eerste pagina’s op van wat al snel een persimperium wordt, dat de decennia omspant en een bevoorrechte getuige van alle tijdperken wordt."
Nero hommages.
Box met drie albums HC en gesigneerde prent
Verzamelbox met de drie hommageverhalen van Nero die de voorbije jaren zijn verschenen. Bij de verzamelbox hoort ook een door Dirk Stallaert gesigneerde ex libris. De box met ex libris en de drie hardcoverabums kosten samen 45 euro.
De drie albums zijn De Zeven Vloeken van Kim Duchateau, De Toet van Tut van Luc Cromheecke en Willy Linthout en De Hemeltergers van Stallaert en Duchateau.
De ouwe blauwe integraal HC.
n de jaren 1970 maakten François Walthéry en Raoul Cauvin voor het weekblad Robbedoes een reeks van zes komische korte verhalen over de oude duivenmelker Sjaak en zijn rivalen Bertus en de pastoor in het dorpje Cheratte-auteurs bij Luik. De dorpsverhalen waren uit het leven gegrepen, want gebaseerd op de werkelijke duivenmelkershobby van Walthéry's vader (de eigenaar van de duif De Ouwe Blauwe) en Cauvin die was opgegroeid in datzelfde milieu. In 1980 verscheen een eerste album bij Dupuis in de collectie Het Beste uit Robbedoes. Dat werd een ongelofelijk succes in Wallonië met herdruk na herdruk, een Luikse dialectversie en zelfs een toneelstuk en een standbeeld.
In 2011 verscheen een tweede album met daarin een kort (3 pagina's op scenario van Michel Dusart en met decors van Bruno Di Sano) en een langer verhaal (24 pagina's op scenario van Cauvin). Helaas kwam dat album niet uit in het Nederlands. De Franstalige en Luikse versie werden namelijk gepubliceerd door Noir Dessin Production en het raakte niet opgepikt door een eventuele vertaaluitgever. Intussen heeft Noir Dessin Production onder de naam Adalem in augustus een luxeset van acht boekjes met illustraties van Walthéry in het Nederlands uitgebracht. Dat was een verkoopsucces waardoor het pad geëffend werd voor een integrale uitgave van De Ouwe Blauwe. In januari komt deze integrale uit bij Noir Dessin Production. Alle verhalen uit het eerste album zijn hiervoor opnieuw geletterd en de twee bijkomende verhalen zijn vertaald. Er is nog een inleiding en een extra dossiertje aan toegevoegd met diverse reproducties van originele covers, coverstudies en ex librissen.
Quintin over Tarantino HC.
Maar liefst 240 strippagina’s die onthullen hoe een gedreven jonge filmfan en autodidact een van de grootste regisseurs van onze tijd werd. Negen films in een carrière van dertig jaar hebben de filmwereld voorgoed veranderd. Quentin Tarantino’s films zijn een genre op zich en zijn naam wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.
Op de vraag of het mogelijk is grote kunst te maken op basis van de populaire cultuur, antwoordde Quentin: 'Let maar ’ns op, m*****f****r, ik zal het je laten zien.'
Amazing Améziane schreef en tekende deze biografie op basis van talloze interviews en boeken. In deze graphic novel is het Quentin zelf die Tarantino interviewt, waarbij hij in zijn eigen woorden vertelt hoe hij in films geïnteresseerd raakte, waarom hij regisseur wilde worden en hoe zijn films tot stand kwamen. Het resultaat is een fascinerend kijkje achter de schermen van Hollywood!"
De cover van het album is een dikke knipoog naar de filmaffiche van Pulp Fiction.
Suske en Wiske de geplaagde plantijn.
Genummerde hardcover en museum editie.
Beide met extra verschillend dossier.
"Als tante Sidonia een oude stadskaart van Antwerpen koopt voor de verjaardag van Lambik gaan de poppen meteen aan het dansen. Er staat een kruisje op de kaart en dat is volgens Lambik natuurlijk de vindplaats van een schat. Omdat het aangekruiste huisje in het heden al lang blijkt afgebroken te zijn, besluiten onze vrienden de schat te gaan zoeken in het verleden. Daar vinden ze in de woning echter een Spaanse edelman. Lambik wil de schat met niemand delen en besluit in te breken in het huis om er op zoek te gaan naar zijn schat. Ondertussen bezoeken Suske en Wiske drukker Plantijn. Omdat deze de stadskaart te koop aanbiedt in zijn winkel hopen ze dat hij iets meer kan vertellen over het kruisje. Plantijn beweert nergens van te weten, maar nadat Suske en Wiske zijn woning verlaten hebben, gaat hij zelf op onderzoek uit. Want de schat is niet wat ze lijkt en kan, als ze in verkeerde handen terechtkomt, verschrikkelijke gevolgen hebben. Als puntje bij paaltje komt, moeten Suske en Wiske ingrijpen met gevaar voor eigen leven."