maandag 25 maart 2024

IETS RUSTIGER

 HI

 

deze week was wat rustiger.

meest opzienbarend was dan wel weer de Adelaars van Rome portfolio van Marini.

twaalf uitgaven waarvan een portfolio

158

13.17 uur in het Leven van Jonathan Lassiter HC.
Tekenaar(s) Éric Stalner
Scenarist(en) Éric Stalner
Uitgeverij Saga Uitgaven


Tegenwoordig verschijnen de albums van Éric Stalner in vertaling bij Saga Uitgaven. De uitgeverij gaf inmiddels de complete tweeluiken De Bultenaar van Montfaucon en De Vreemde Vogel uit. In april volgt ook nog Bertile & Bertile en in het najaar een crossoveralbum van beide complete verhalen.

"Jonathan Lassiter krijgt zijn ontslag bij een kleine verzekeringsmaatschappij in het sombere stadje Keanway, Nebraska, en wordt gedumpt door zijn vriendin. In een regenbui, net beroofd door een zakkenroller, zoekt hij zijn toevlucht in een kleine, half verlaten pub. Zijn ontmoeting met Edward, een voorname, beschaafde en cynische man die een merkwaardige verjaardag viert, is het begin van een krankzinnige reis van 13 uur en 17 minuten waaruit Jonathan uitgeput, leeggezogen, geschokt en getransformeerd tevoorschijn zal komen."


159

Charley's Oorlog 9: De Dood van Bovenaf HC.
Tekenaar(s) Joe Colquhoun
Scenarist(en) Pat Mills
Uitgeverij Uitgeverij HUM!


"In het voorlaatste album van de reeks doemen gigantische Duitse bommenwerpers op boven Londen en dreigt Charley samen met het Britse leger het onderspit te delven tijdens de Kaiserschlacht, het grote Duitse lenteoffensief van 1918. Naast vijfendertig afleveringen bevat deze bundeling zoals gebruikelijk uitgebreide dossiers, ditmaal over shell-shock en het persoonlijke commentaar van scenarist Pat Mills."


160

Guust integraal HC.
Tekenaar(s) André Franquin
Scenarist(en) André Franquin
Uitgeverij Dupuis
 

Integrale editie van ruim 900 pagina's dik met daarin alle Guust-gags die enkele jaren geleden in een nieuwe chronologische en opnieuw ingekleurde editie zijn verschenen. De integrale op kleiner formaat dan de reguliere albums was aanvankelijk enkel via de webshop van Knack te koop (en daar nu niet meer verkrijgbaar). Deze dikke klepper in harde kaft is nu voor 99 euro ook in stripspeciaalzaken te koop.


161

Idefix en de Onverzettelijken 5: Idefix en de Druïde SC.
Tekenaar(s) Philippe Fenech
Scenarist(en) Matthieu Choquet
Uitgeverij Les Éditions Albert René


"Ontdek het verhaal van de eerste ontmoeting tussen Idefix en Panoramix!

In de straten van Lutetia verdwijnen elke nacht honden. Tijdens hun onderzoek kruisen Idefix en zijn vrienden het pad van Panoramix, die incognito een gouden sikkel wil kopen en wiens tas is gestolen. Zullen hun moed, sluwheid en een dosis toverdrank onze helden in staat stellen om het mysterie dat boven de stad hangt op te lossen?"


162

De Laatste Koningin HC.
Tekenaar(s) Jean-Marc Rochette
Scenarist(en) Jean-Marc Rochette
Uitgeverij Concerto Books

Van de tekenaar van De IJstrein en de auteur van De Wolf. "Édouard Roux, die met een verminkt gezicht uit de Eerste Wereldoorlog is teruggekeerd, zoekt zijn heil bij de beeldhouwster Jeanne Sauvage. Ze geeft hem een nieuw gezicht en introduceert hem in de kunstenaarskringen van Montmartre. Op zijn beurt laat Édouard haar kennismaken met het majestueuze landschap van de Vercors en vertelt hij over de laatste beer die in zijn jeugd voor zijn ogen werd doodgeschoten. In een prehistorische grot, die zijn familie jarenlang geheim heeft gehouden, onthult hij de Laatste Koningin aan Jeanne en moedigt hij haar aan het meesterwerk te maken waarmee ze zal doorbreken."


163

Largo Winch 23-24 (luxe) HC.
23. De Kármánlijn - 24. Het Gouden Percentiel
Tekenaar(s) Philippe Francq
Scenarist(en) Éric Giacometti
Uitgeverij Khani


Luxe-uitgave op groot formaat met het complete laatste tweeluik, inclusief 8 pagina's met schetsen en twee gesigneerde ex librissen op 100 exemplaren.

164

Messalina 2: Het Geslacht en het Zwaard HC.
Tekenaar(s) Jean-Yves Mitton
Scenarist(en) Jean-Yves Mitton
Uitgeverij Saga Uitgaven


Vervolg van de zesdelige erotische reeks in het oude Rome. Alle albums verschijnen in 2024 en komen uit in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. Ook nog van tekenaar Jean-Yves Mitton start in april het maffiaepos Bloed & Stilte als een driedelige integrale reeks bij Saga Uitgaven.

"Simon de magiër is helemaal in. Deze oude wijze, genezer, profeet en nobele sofist houdt de hele Romeinse aristocratie in zijn greep vanuit zijn discrete villa op het platteland, dankzij zijn zalven, voorspellingen en enorme kennis. Zijn feesten zijn befaamd, zijn advies kundig en zijn naaktdanseressen erg hitsig. Je hoeft alleen maar goed te luisteren... en goed te betalen. Tijdens de orgie die volgt op het banket is de magiër in de ban van Messalina, die Silius net aan hem heeft voorgesteld, en wijst Claudius op het jonge meisje..."


165

Ninn 3: De Vergetenen HC.
Tekenaar(s) Johan Pilet
Scenarist(en) Jean-Michel Darlot
Uitgeverij Saga Uitgaven


Vervolg van de fantasierijke jeugdreeks, sinds deel 2 een vertaling van Saga Uitgaven nadat Kennes deel 1 uitgaf.

"Tijdens het schoonmaken van de fanal in de Grote Verte komen Ninn en haar papieren tijger een oude, vergeten boekentas tegen die aan de Trekjager heeft toebehoord. Tussen een wirwar van onbelangrijke dingen haalt Ninn er een oude, in leer gebonden dagboek uit. Het is gedateerd in 1924 en geschreven door een zekere Éponine, een luchtvaarster. Zal dit dagboek Ninn helpen om iets meer van haar familiegeschiedenis te achterhalen?..."


166

Rock! 1 HC.
Tekenaar(s) Serge Clerc
Scenarist(en) Serge Clerc
Uitgeverij Sherpa


Fraai staalkaartje van Serge Clercs strip- en illustratiewerk die de fans van Yves Chaland én muziekliefhebbers zeker zal bekoren. Begin jaren 1970 zat Serge Clerc nog in de schoolbanken toen hij de muziek van The Rolling Stones en The Doors hoorde. In het behoudende Frankrijk van die tijd was hij een uitzondering. Gelukkig kon hij zijn enthousiasme voor muziek en strips delen met enkele vrienden. Een paar jaar later vertrok Serge Clerc naar de wereldstad Parijs om zijn geluk te beproeven. Hij legde zich toe op het interviewen van alle rockmusici die hij kon onderscheppen. Zijn bevindingen gaf hij weer in tekst en beeld! Al snel kon hij zijn stukjes onderbrengen bij verschillende muziekbladen, waarbij hij zelfs de Engelse bladen wist te bekoren en uiteindelijk de top kon bereiken.

Rock! is de neerslag van dit werk in een uniek tweeluik. Het eerste deel begint met portretten van rockers en groepen van de jaren 1970! Het zijn talloze unieke, soms ruige maar vooral humoristische portretten! In het tweede deel van Rock! zal te zien zijn hoe Serge Clerc zijn tekenstijl inmiddels fraai gestileerd heeft. Hij richt zich ook niet meer uitsluitend op losse portretten, maar maakt nu ook complete stripverhalen, al dan niet in samenwerking met een scenarist."


167

De Adelaars van Rome portfolio SC.
Tekenaar(s) Enrico Marini
Uitgeverij Khani
 

Een map met twintig prenten van personages uit Enrico Marini's De Adelaars van Rome en een gesigneerde verantwoordingspagina. De Nederlandstalige oplage bedraagt slechts 50 exemplaren.


168


Sneeuw integraal 1 HC.
1. De Verblindende Nevel - 2. De Ravendood - 3. De Rode Dageraad - 4. Intermezzo - 5. Il Diavolo
Tekenaar(s) Christian Gine
Scenarist(en) Didier Convard
Uitgeverij Saga Uitgaven


In maart, april en mei geeft Saga Uitgaven de complete reeks Sneeuw van Christian Gine en Didier Convard uit in drie integrales van elk 264 pagina's. Dat is dus inclusief de delen 14 en 15 die nooit zijn vertaald door Glénat via de groep Standaard Uitgeverij. In elke integrale staan bonuspagina's met dossiertjes. Het leeuwendeel van de extra pagina's in deze eerste integrale zijn drie nooit in album uitgeven korte verhalen en een gag, alle uit het weekblad Kuifje en Super Kuifje waarin de post-apocalyptische reeks voor het eerst verscheen. Bundelingen van de latere spin-off reeksen van Sneeuw zijn niet aan de orde.

"Het is niet langer een hel als er hoop verschijnt, en die hoop wordt gedragen door Northman, de Twaalf... en het kind met de dode herinnering: SNEEUW!"


169

Winter in de Opera HC.
Tekenaar(s) Alexis Chabert
Scenarist(en) Philippe Pelaez
Uitgeverij Saga Uitgaven


Een nieuw mysterieus detectiveverhaal met de personages uit Herfst in de Baai van de Somme.

"December 1896: in een afgeladen Opéra Garnier ziet heel Parijs tot zijn afschuw dat kolonel Tréveaux, belast met de beveiliging van president Faure, als Christus aan het kruis is opgehangen en het publiek met zijn bloed besproeit. Inspecteur Broyan, ontslagen bij de politie na de Baai van de Somme-zaak, is aanwezig op de plaats van het misdrijf en zet de achtervolging in op de moordenaar. Maar al snel bevindt hij zich te midden van een afschuwelijk onderzoek waar hij niet ongeschonden uit verzeild zal raken. Het gaat om seriemoorden, geheime genootschappen, spiritualisme en politieke samenzwering."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten