maandag 1 juli 2024

Met de finish in zicht

 Met de finish in zicht.

VIJFHONDERD RELEASES KOMT DICHTBIJ.

echter de koers is nog niet uitgereden .

478

Collectie Tibet 4: 1951 - De Avonturen van Koenraad SC
Tekenaar(s) Tibet
Scenarist(en) André-Paul Duchâteau
Uitgeverij BD Must


Het eerste stripverhaal van Tibet en André-Paul Duchâteau, voor het eerst gepubliceerd in Ons Volkske in 1951. Nu in kleur. Dit album was tevoren beschikbaar in een pakket met andere albums uit Collectie Tibet. Er zijn in totaal zes albums verschenen in deze collectie.


479

De Familie Snoek integraal 3 HC.
Tekenaar(s) Willy Vandersteen
Scenarist(en) Willy Vandersteen
Uitgeverij Standaard Uitgeverij


Derde van vier te verschijnen integrales met alle ooit verschenen gags in chronologische volgorde.


480

F.C. De Kampioenen 131: De Kampioenen Gaan Kamperen SC.
Tekenaar(s) Hec Leemans / Tom Bouden - medewerking
Scenarist(en) Hec Leemans
Uitgeverij Standaard Uitgeverij
 

"De vakantie breekt aan en het voetbalseizoen ligt stil. Er is niet veel te doen op en rond het veld van de Kampioenen. Doortje kan even geen Kampioenen meer zien en ze besluit eropuit te trekken met Pol, voor een vakantie zonder de vrienden. Van hun kant vertrekken Mark, Bieke en Paulien naar zee. Ook Maurice en Pascale vertrekken. En Oma Boma neemt haar zoon Balthazar mee op vakantie. In de gevangenis beramen een paar gedetineerden een uitbraakpoging. Hiervoor schakelen ze DDT in. Met de onvrijwillige hulp van DDT ontsnappen de gangsters via het dak. Ze verdwijnen met een taxi in de richting van de kust. DDT wordt gedwongen om mee te reizen. Op camping ‘Marina aan zee’ genieten Pol en Doortje, Pascale en Maurice, Xavier en Carmen, Oma Boma en haar zoon Balthazar en natuurlijk ook Mark, Bieke en Paulien van een heerlijke vakantie. Ze weten niet van elkaar dat ze allemaal op dezelfde camping zijn beland. Wanneer ook DDT en de gangsters opduiken op de camping, gaan de poppen aan het dansen..."


481

Floris en Meneer Tortellini 1: De Jacht op de Dierendief HC.
Tekenaar(s) Esther van de Bund
Scenarist(en) Floris Göbel
Uitgeverij Kosmos


"De Jacht op de Dierendief is een avontuurlijke graphic novel over Floris en Meneer Tortellini, de slang op de dierenambulance. Een spannend verhaal voor 8+ van dierenexpert Floris Göbel.

Floris werkt als vrijwilliger op de dierenambulance. Samen met zijn huisdier, Meneer Tortellini de slang, beleeft hij de spannendste avonturen. In dit grappige en mysterieuze verhaal ontdekt hij dat er een dierendief actief is in de stad waar hij werkt. Er verdwijnen steeds meer dieren. Floris en Meneer Tortellini gaan op jacht naar de slechterik en proberen alle dieren weer veilig naar hun eigen omgeving terug te brengen. Zal dat ze lukken?

Zijn liefde voor dieren en de natuur deelt Floris al als presentator, influencer én als vrijwilliger op de dierenambulance. Met dit album wil hij alle kinderen laten zien hoe gaaf én spannend onze Nederlandse natuur is. Boordevol weetjes over dieren en de dierenambulance en met humoristische tekeningen van Esther van de Bund. Spannend, grappig en leerzaam."


482

Geheim van de Tijd integraal HC.
1. Het Gat in de Cirkel - 2. Eerste Tekens - 3. De Tijdwachters - 4. Een Nieuw Begin
Tekenaar(s) Eric Heuvel
Scenarist(en) Frits Jonker
Uitgeverij Uitgeverij L

"Geheim van de Tijd bestaat uit vier boeken, die samen een spannend verteld en geweldig getekend avontuur vormen. Deze delen zijn nu voor het eerst samengebracht in één integrale uitgave met een uitgebreid achtergronddossier.

Sabina, een alleenstaande moeder met twee kinderen, krijgt onverwacht bezoek van multimiljonair Anton van der Werff. Hij vertelt haar over een moord in 1943 in het Duitse Dresden, die hij met terugwerkende kracht wil voorkomen. Ze verklaart hem voor gek en wijst hem de deur. Maar als Sabina in een avontuur belandt waarin heden, verleden en toekomst door elkaar lopen, blijkt dat Van der Werff toch geen onzin uitkraamde. En wie is de illustere Simon Weissenbruch, of beter: was? Zowel Van der Werff als de internationale groepering Atlantis zet alles op alles om hem in het verleden te pakken te krijgen, aangezien Weissenbruch beschikte over belangrijke informatie over de tijdpoorten: het geheim van de tijd!"

483

Jommeke 321: Stoute Choco SC.
Tekenaar(s) Philippe Delzenne
Scenarist(en) Philippe Delzenne
Uitgeverij Standaard Uitgeverij

"O ramp! Tijdens een zware storm is Choco verdwaald. Annemieke en Rozemieke zijn in alle staten! Het aapje wordt al snel gevonden, maar er valt plots geen land meer mee te bezeilen. Heeft de storm hem dan zo door elkaar geschud? Of is er meer aan de hand?"


484

Kappie 90: En het Raadsel van de Zeemeermin SC.
Tekenaar(s) Dick Vlottes / Piet Wijn
Scenarist(en) Andries Brandt / Lo Hartog van Banda
Uitgeverij Stripstift
 

"De Maat, die toch al zo gevoelig is voor ellende en narigheid, raakt geheel geobsedeerd door een antiek boekwerkje, vol met ijselijke verhalen over zeemeerminnen, zeeslangen en andere wonderlijke wezens. Tegelijkertijd neemt Kappie de opdracht aan om een bijzondere lading te vervoeren, de zeehond Minnie. Vlak voor de reis krijgt de Maat een tik op zijn ‘gedachtenkastje’, met verstrekkende gevolgen..." Plot: Lo Hartog van Banda, script: Andries Brandt, tekeningen: Dick Vlottes en Piet Wijn.


485

Maarten Milaan Compleet 4: Wolkenridder HC
Tekenaar(s) Christian Godard
Scenarist(en) Christian Godard
Uitgeverij Arboris
 

Laatste deel van de integrale reeks met opnieuw niet eerder in het Nederlands verschenen verhalen.

"Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de Pelikaan, in de verste uithoeken van de aardbol transport- en taxivluchten uitvoert. Hij raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild.

De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren. In deze vierde en laatste bundeling worden chronologisch alle verhalen afgedrukt die verschenen na 1981, inclusief de twee albums die nooit in het Nederlands verschenen zijn en een geïllustreerd verhaal dat ook alleen in het Frans is gepubliceerd. Alle bestaande vertalingen zijn waar nodig gecorrigeerd en voorzien van volledig nieuwe letteringen. Ook is weer een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier aanwezig, waarin Godard vertelt over zijn carrière, zijn werk als scenarist en het ontstaan van elk verhaal."


486

Niek de Groot 8: Wordt Gek HC.
Tekenaar(s) Lincoln Peirce
Scenarist(en) Lincoln Peirce
Uitgeverij Uitgeverij De Fontein


"Niek de Groot Wordt Gek is deel 8 van de supergrappige strips van auteur Lincoln Peirce. Deze keer moet Niek de laatste weken voor de zomervakantie uitzitten zonder gek te worden!

Niek is helemaal klaar voor de zomervakantie! Hij heeft nu al zin in honkballen, dagjes op het strand en... rotte bananen? Bah! De zomer hoort leuk te zijn, maar Kim gebruikt Niek om Bas jaloers te maken, Arthur doet opeens ook mee aan de tekenwedstrijd en de nieuwe invalleraar is niemand minder dan Coach Knetter. Nog even en Niek wordt gek! Redt Niek het tot de vakantie zonder helemaal door te draaien

Alweer een supergrappige strip vol gekke avonturen. Volledig in kleur, met coole poster. Wie Niek leest is fan!"


487 / 488

Sangre 4: Donnadion de Zalige HC / SC.
Tekenaar(s) Stefano Vergani
Scenarist(en) Christophe Arleston
Uitgeverij Uitgeverij L


Adrien Floch (ook bekend van Ythaq) is vanaf dit album niet langer de tekenaar van Sangre. De Italiaanse tekenaar Stefano Vergani neemt het van hem over. Ook vaste inkleurder Claude Guth is ingeruild voor een nieuwkomer, namelijk Gloria Vezzaro. De reden voor de auteurswisselingen is dat Adrien Floch momenteel aan een eigen, dikke strip werkt op een eigen scenario. Dat verhaal speelt zich af in de huidige tijd en wijkt dus af van zijn fantasy- en sf-reeksen.

Donnadion de Zalige is een nieuwe afrekening van Sangre in de als acht delen voorziene reeks. "Sangre zet haar zoektocht naar wraak voort op Kalm-water, een jungle waar een enorme rivier doorheen stroomt. Daar vindt ze Donnadion, de derde moordenaar van haar familie, maar hij wordt vereerd als een heilig man... Na enkele weken rondvragen in de stad Theriasme vindt Sangre een schipper die haar naar een archipel midden tus- sen de mangroven brengt, wat een toevluchtsoord is voor ontsnapte slaven. Donnadion leeft daar als kluizenaar en predikt geweldloosheid. Maar hoe kan deze vreselijke piraat een heilig man zijn, de held van een vreedzame bevrijding van slaven? Kun je wraak nemen op een man die bezig is boete te doen?"






489 / 490

Storm integraal 1 HC / LUXE
0. Commandant Grek, Gevangenen van de Tijd - 1. De Diepe Wereld - 2. De Laatste Vechter - 3. Het Volk van de Woestijn
Tekenaar(s) Don Lawrence
Scenarist(en) Vince Wernham / Philip Dunn / Martin Lodewijk / Dick Matena
Uitgeverij Uitgeverij L

Er is de gewone hardcovereditie (34,95 euro) met een bestaande coverillustratie van Don Lawrence, de oorspronkelijke tekenaar van de reeks, en de luxeversie (89,95 euro) met een gloednieuwe cover van Romano Molenaar en Jorg de Vos, de officiële opvolgers van Lawrence. De luxes verschijnen in een oplage van 300 exemplaren.

Elke integrale bundelt drie verhalen uit de Storm-reeksen De Kronieken van de Diepe Wereld (de eerste cyclus van deel 1 tot 9), De Kronieken van Pandarve (vanaf deel 10), de spin-off De Kronieken van Roodhaar (de prequel zonder Storm), De Kronieken van de Buitenring (het eenmalige verhaal van Minck Oosterveer en Willem Ritstier) en de onlangs door Apri Kusbiantoro voltooide en door Dick Matena gestarte spin-off De Kronieken van de Tussentijd, geschreven door Martin Lodewijk.

De eerste integrale bevat niet alleen de delen 1 tot 3, zijnde De Diepe Wereld, De Laatste Vechter en Het Volk van de Woestijn, maar ook het nulnummer Commandant Grek, dat aan Storm vooraf ging.

Uitgeverij L voorziet voorlopig vijftien integrales, tweemaal per jaar, er nog wel rekening mee houdend dat Storm en Roodhaar doorlopen en uiteindelijk ook telkens gebundeld zullen raken. Uiteraard staat in elke integrale een uitgebreid en rijkelijk geïllustreerd dossier over de makers en de totstandkoming van de verhalen. Uitgever en Storm-fanaat Rob van Bavel dook hiervoor opnieuw in zijn archieven om uniek beeldmateriaal te selecteren.






491 / 492

Suske en Wiske hommage: Vincent van Grroaâarrgh! LUXE / SUPERLUXE
Tekenaar(s) Charel Cambré
Scenarist(en) Luc Cromheecke
Uitgeverij Standaard Uitgeverij
 

Charel Cambré is al de tekenaar van Amoras en Suske en Wiske Junior, de spin-offreeksen van Suske en Wiske, nu komt daar nog een hommagealbum bij op scenario van Luc Cromheecke. De titel luidt Vincent van Grroaâargh. Voor Cambré is het een tweede Suske en Wiske nadat hij in 2015 het verhaal De Spitse Bergen naar een verhaalidee van Tom Waes voor het goede doel SOS Kinderdorpen.

Van het verhaal, dat 40 pagina's telt, komen twee luxeversies uit. De ene luxe is een hardcover van 48 pagina's, inclusief 8 pagina's schetsmateriaal met linnen rug en een gesigneerde ex libris van Cambré, verkoopprijs 65 euro. De andere luxe is een hardcover van 56 pagina's inclusief 16 bonuspagina's op groot formaat, een andere covertekening en de strip in zwart-wit met twee ex librissen, de ene door Cambré, de andere door Cromheecke. De verkoopprijs hiervan bedraagt 150 euro.

De inhoud van het album: "Lambik heeft een verrassingsreisje gefikst. Hij neemt het bekende gezelschap mee naar Auvers-sur-Oise, niet ver van Parijs. Ze logeren in Auberge Ravoux, de herberg waar ooit Vincent Van Gogh logeerde. Die nacht trekt er een onweer over het Franse kunstenaarsdorpje. De griezelige spanning begint als Wiske door het raam een donkere schim ziet passeren in de kletsende regen. De volgende ochtend lijkt alles perfect, de zon schijnt en na een stevig ontbijt trekt iedereen eropuit. Lambik is helemaal in schildersplunje. Hij gaat net als Vincent Van Gogh op een heuvelrug een olieverflandschap maken. De rest van het gezelschap kiest voor het toeristentreintje. Maar de trip loopt echter niet helemaal zoals verwacht."

De periode van Vincent van Gogh en de kunststroming het impressionisme is bekend terrein voor Cromheecke. Zelf is hij de tekenaar van De Tuin van Daubigny (geschreven door Bruno de Roover) en de nog lopende reeks Monet over respectievelijk de schilders Charles-François Daubigny en Claude Monet. Eerder tekende Cromheecke op scenario van Willy Linthout zelf een hommagealbum, namelijk voor Nero met het verhaal De Toet van Tut. Hij was ook even betrokken bij een spin-off rond Jerom, maar dat project ging uiteindelijk niet door.


493


Suus & Sas 5: Zzzeur Meyer (herdruk) SC.
Tekenaar(s) Gerard Leever
Scenarist(en) Gerard Leever
Uitgeverij Uitgeverij L


"Suus en Sas zijn niet alleen elkaars beste vriendinnen, maar ook die van hun lezers. Ze worden ook wel ‘de grappigste tweeling van Nederland’ genoemd. Toch zijn de twee heel verschillend. Sas begaat de grootste blunders en is altijd op zoek naar leuke jongens, terwijl Suus te verlegen is om die ene ware om een date te vragen. Intussen maakt Sas zich niet populair bij de leraren op school, iets waar de hardwerkende Suus altijd om kan lachen.

In Zzzzeur Meyer zeurt Meyer er lustig op los, rolt Suus bij de friethunk naar binnen en wint Suus of Sas een schaatswedstrijd."


494

Suus & Sas 6: Droomkamer (herdruk) SC.
Tekenaar(s) Gerard Leever
Scenarist(en) Gerard Leever
Uitgeverij Uitgeverij L

In Droomkamer maken de dieren in de dierentuin foto’s met de camera van Suus, vergist Sas zich in de circusclown en lachen de twee om een slapende hond."

Nou de vijfhonderd is nog net niet gepasseerd.

Echter in het peleton komen er nog genoeg nieuwe uitgaven.


veel meer strips in de winkel en voor de incourante titels raadpleeg dan de webwinkel




Geen opmerkingen: