woensdag 3 februari 2021

DARK DRAGON BOOKS VAN JANUARI


De Lockdown maakt het er niet gemakkelijker op dus nu de Dark Dragon Books titels van Januari.



Achilles
Cosimo Ferri
 
Met deze reeks laat Cosimo Ferri de lezer kennismaken met een monument van de westerse cultuur: Homerus, Griekse mythologie, en dan met name Achilles, de grootste held van allemaal. Trouw aan de beroemde boeken van Homerus (de Ilias), Stasinus van Cyprus (de Cypra) en Arctinus van Milete (Aethiopis), verrijkt hij zijn tekenwerk met inspiratie uit klassieke en moderne schilderijen en sculpturen. Het resultaat is een uitbundig, groots werk dat liefhebbers van geschiedenis, literatuur en erotiek zeker zal kunnen bekoren
 
Als eerste deel van de reeks vertelt dit album over het begin van de avonturen van de grote Griekse held: zijn goddelijke geboorte, zijn jeugd onder opvoedkundige leiding van de centaur Chiron en zijn vertrek naar Troje. Op de bruiloft van Peleus en Thetis, de ouders van Achilles, zijn alle goden uitgenodigd, behalve Eris, godin van de onenigheid. Uit wraak laat ze een gouden appel achter met daarop de tekst: “Voor de mooiste”. Drie godinnen claimen het geschenk: Hera, Athena en Aphrodite. Om een einde te maken aan het geschil wijst Zeus de sterveling Paris aan om een winnaar te bepalen. De jongeman geeft de appel aan Aphrodite, godin van de liefde, die hem in ruil daarvoor de eeuwige liefde belooft van de mooiste aller stervelingen: Helena. Het probleem is dat Helena al getrouwd is met Menelaos, de koning van Sparta. Paris ontvoert de schone Helena en begint zo een alles verwoestende Griekse oorlog omdat alle Griekse prinsen hebben gezworen te komen helpen mocht iemand Helena durven schaken. Menelaos trekt daarom ten strijde, omringd door de grootste helden: Odysseus, Ajax en... Achilles.
 

COMPLEET VERHAAL IN 3 DELEN

 


Agatha Christie, Het ABC mysterie
Frédéric Brremaud - Alberto Zanon
 
Een race tegen de klok is begonnen. Poirot ontvangt een brief waarin een moord in Andover aangekondigd wordt, en dat hij het kan voorkomen ... Helaas, de moord is gepleegd. Een tweede brief kondigt een nieuwe misdaad aan, dit keer in Bexhill. Komt Poirot deze keer op tijd? En waarom misdaden in steden in alfabetische volgorde? Is het het werk van een gek, of zit er een andere reden achter deze reeks van moorden ? Hercule Poirot zal nogmaals al zijn grijze cellen aan het werk moeten zetten om de dader te ontmaskeren.
 

COMPLEET VERHAAL

 

 

Angelique, Complot in het paleis 2
Carbone - Adragna
 
De avonturen van de ietwat rebelse Angelique, de nieuwe hofdame van de koningin gaan verder. Pauline en Silvère besluiten mensen te laten geloven in een valse verloving om niet meer gestoord te worden. Maar dat bevalt mevrouw de Montespan en Charlotte de Mail-Beaubourg niet. Ze zetten alle middelen in om ze uit elkaar te krijgen en organiseren een zwarte mis. Angelique en Willem beginnen een discreet onderzoek met een kruidendokter die de tussenpersoon lijkt te zijn bij deze zwarte mis.


De Artilleuses
Pevel - Willem
 
Het is 1911, het Parijs der Wonderen, een Parijs dat niet helemaal van ons is, noch iets heel anders. Het is inderdaad het bekende Parijs van de gentleman-dief Arsène Lupin en de Tijger Brigades maar ook waar feeën, tovenaars, kabouters en zelfs enkele draken leven. Naast deze wonderen is de Eiffeltoren gemaakt van wit hout, wordt de Champs Elysées omzoomd door bomen waarvan de bladeren in het donker licht geven, en een metrolijn leidt rechtstreeks naar Ambremer, de hoofdstad van de Fairy World.
In deze setting plegen de Artilleuses een gewapende overval. Het zijn drie avonturiers: Lady Remington, Miss Winchester en Mademoiselle Gatling. Deze overval is misschien wel hun laatste, omdat de diefstal van het mysterieus relikwie 'de zegel' de moeite waard is om in bezit te hebben...
 
COMPLEET VERHAAL IN 3 DELEN
 

 
 

Avengers, Journey to infinity
Hickman - Weaver - Ponsor
 
DE LAATSTE WITTE FLITS
Een witte flits is een kosmische gebeurtenis waarbij nieuwe helden ontstaan. Maar wat gebeurt er als er iets misgaat? Wat heb je aan een witte flits als het de ondergang van de aarde betekent? Intussen hebben Captain America, Iron Man en de rest van de Avengers hun handen vol aan de plekken waar creatiebommen zijn neergekomen. De evolutie slaat op hol... en de aarde verandert.
 

Batman, Last Knight on earth
Snyder - Capulo
 
Bruce Wayne wordt wakker in Arkham Asylum. Jong, bij zijn volle verstand en... hij is nooit Batman geweest. Zo begint de duistere ridder aan zijn lange tocht door een onherkenbaar veranderde wereld. Alleen als hij antwoord vindt op vragen uit het verleden is er hoop voor de toekomst. Maar als het aan de mysterieuze alleenheerser Omega ligt, wordt dit Batmans laatste avontuur!


 

James Cook
L.F. Bollee - Federico Nardo
 
1755. James Cook begon zijn carrière bij de Britse Royal Navy, voordat hij een buitengewoon cartograaf werd ten tijde van de Zevenjarige Oorlog, waarin hij zeven jaar lang vocht in wat nu Canada is. Zijn eerste reis rond de wereld, aan boord van de Endeavour, is van grote betekenis geweest voor de maritieme geografie. Deze reis, en de twee reizen die volgden, hebben hem tot een van de grootste zeevaarders en ontdekkingsreizigers in de geschiedenis gemaakt.
 
COMPLEET VERHAAL IN 2 DELEN
 




Lady Mechanika Bloed
Joe Benitez - Ching
 
Lady Mechanika reist naar het Spaanse platteland om op een demonisch wezen te jagen dat naar verluidt de zoon van de lokale Baron besluipt. Maar ze begint al snel te vermoeden dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Welke duistere geheimen proberen de Baron en zijn vrouw zo wanhopig te verbergen?
 
Schets/Art-boek alleen verkrijgbaar in het collectors pack
 

COMPLEET VERHAAL IN 2 DELEN

 


U-47 deel 13, In de klauwen van de SS
Jennison - Balsa - Caniaux
 
Een geheime afdeling van de SS is op zoek naar Kommandant Prien nadat deze getuige was van een bloedbad onder Joden in Estland. De afdeling werkt in de schaduw nauw samen met een handvol hooggeplaatste Britse autoriteiten in ruil voor politieke macht in het naoorlogse Duitsland. Ze bezitten een geducht wapen in de vorm van een futuristische elektrische onderzeeër (de PU-262), die onder de hoede van de SS versneld werd ontwikkeld en gebouwd. Prien en zijn bemanning zijn ideaal voor de eerste missie: zwaar water van Noorwegen naar Engeland brengen. Kommandant Prien moet echter wel overtuigd worden van zijn bijdrage, want na zijn ervaring aan het Oostfront gelooft hij niet meer in de oorlog.
 


Victus 3
Santamaria - Dalmases
 
 
VICTUS speelt zich af tijdens de Spaanse Successieoorlog en vertelt de tragedie van een stad en de man die haar verraadde. Martí Zuviría, de jonge student van Markies de Vauban, ontpopt zich als een briljant militair ingenieur en zal een sleutelrol spelen tijdens het beleg van Barcelona in 1714. Het grillige lot maakt dat hij aan de ene kant de stad bouwkundig moet versterken, en aan de andere kant een strategie moet bedenken om haar te belegeren en te vernietigen.

LAATSTE DEEL, SERIE COMPLEET
 



 


Waldin
Patrick Cornelis - De Decker
 
Waldin is een wervelend epos over ridders en vikingen, draken en elfen, liefde en magie.
Nadat de kwaadaardige Hyrux Dimali, de hoofdstad van Noord-Thesnia hebben aangevallen, blijven ze zoeken naar de donkere en mysterieuze magische steen genaamd de Obsidiaan. Ze weten niet dat Gillian Waldin, een onschuldige jonge jongen, het al in een verborgen tombe in het Dunun-bos heeft gevonden. Nu zijn de woeste beesten, geleid door de onverschrokken drakenrijder Barec Hygarusk, op weg naar Bornheim, waar Gillian en zijn vriendin Ariana meer over de steen proberen te weten te komen. Gillian probeert Ariana te beschermen en de Obsidiaan voor de Hyrux. Hij krijgt onverwachte hulp van de Thesniaanse ridder Gunar. Gillian zal leren waar de onheilspellende Obsidiaan vandaan komt en de duistere kracht die het belichaamt. Op zijn reis zal hij nieuwe vrienden maken maar steeds meer vijanden ontmoeten.
 
Collectors pack met schetsboek en gesigneerde prent