woensdag 7 juli 2021

SIGNEERSESSIE MET PATRICK VAN OPPEN


Na lange tijd is er weer ruimte voor wat extra's.

ZATERDAG 24 JULI

SIGNEERSESSIE QUINN NOVAK MET PATRICK VAN OPPEN


Van twee tot vijf uur in de middag presenteren we de auteur en zijn nieuwste strip van de ook nieuwe stripuitgeverij ABA Academy.

Patrick van Oppen is geen nieuwkomer in het striplandschap zoals beschreven op zijn door ons aangepasteWikipedia pagina.

Patrick Van Oppen


van Oppen in 2017

Levensloop

Van Oppens carrière begon als assistent voor Merho bij het tekenen van de De Kiekeboes-stripreeks.

Hij debuteerde met Op weg met Jan Berchmans, oorspronkelijk een Franstalige uitgave. Voor dezelfde uitgever tekende hij een strip voor een schattenjacht in Durbuy.

In 2002 volgde De Vijfde Man, een strip in aquarel, met een bijbehorende wandeling door Brugge. Het scenario werd geschreven door Ivan Claeys.

Later werd Van Oppen bekender door onder andere zijn stripreeks over Pieter Aspe. Het eerste en tweede album van zijn tekenhand, zijn gebaseerd op de eerste twee boeken uit de boekenreeks van Pieter Aspe.

Sinds 2007 werkt hij ook aan een nieuwe stripreeks, namelijk Tommeke, gebaseerd op de wielrenner Tom Boonen.

Ondertussen werkte hij verder als assistent voor Steven Dupré (Kaamelott, Interpol), tekende hij bijdragen voor Brussel in Beeldekens, Jommekes bij de Vleet en Op het spoor van Pom.

In 2010 verscheen de eerste aflevering van de avonturenstrip De Vries ( 4 albums )  in het Nederlandse striptijdschrift Eppo, op scenario van Sytse S. Algera.en de politie reeks 24 / 7 ( drie albums )

En bijna vergeten zijn eigen creatie Mr Nobody.


 Maar terug naar Quin Novak

De hoofdpersonages
Wanneer hij niet aan de andere kant van de wereld fotoreportages aan het maken is, vind je hem meestal terug bij een van de boekenstalletjes langs de Seine. Quinn verzamelt immers oude en zeldzame werken, net zoals zijn moeder dat deed toen ze nog leefde.
Hij heeft een Engelse voornaam en een Tsjechische familienaam. Op zich is dat niet zo bijzonder voor iemand die in een wereldstad als Parijs woont, maar het verhaal van zijn ouders is dat wel. Na de Tweede Wereldoorlog had zijn vader geen familie meer. Zijn ouders waren omgekomen in de concentratiekampen, zijn broer en zussen waren verdwenen, en hij leefde op straat. Hij trok van het ene dorp naar het andere, op zoek naar werk en ging op een bepaald moment aan de slag als berggids in Zwitserland. Daar leerde hij Quinns moeder, een studente archeologie, kennen. Hij ging met haar mee naar Parijs, waar hij fotograaf werd en Quinns moeder aan de Sorbonne haar studies afwerkte. Daarna hebben ze de hele wereld rondgereisd. Zowat iedere schoolvakantie kampeerde Quinn wel ergens in de buurt van een kasteel of een ruïne. De passie voor geschiedenis kreeg hij mee van zijn moeder, de techniek om mooie foto’s te maken, leerde Quinn van zijn vader. Al bij al had hij een gelukkige jeugd en later maakte Quinn van zijn passies zijn beroep.
Zelf is hij echter nooit in het huwelijksbootje gestapt, en hij heeft ook geen vriendin. Als je veel reist, is zoiets moeilijk. Quinn is een eenzaat, maar ook die kunnen worden geraakt door de pijlen van Cupido...
Het klikt tussen de twee. En ook zij raakt meer en meer geïntrigeerd door de bijzondere ontdekking van Julien. Ze beslist om vrijaf te nemen en samen gaan ze op onderzoek. Ze probeert Quinn zo goed mogelijk te helpen om het historische geheim te ontrafelen dat Julien op het spoor was gekomen.

Quinn Novak is fotograaf voor Timeline magazine. De redactie van dit maandblad voor de geschiedenisfanaat is gevestigd in het Parijse La Défense. Quinn, die aan het hoofd staat van de afdeling Timeline expeditions, wordt eropuit gestuurd om beelden te schieten van zowat alle belangrijke historische ontdekkingen en opgravingen.
Cheyenne Dupont is de agente die samen met haar collega getuige is van de moord op Julien, een bouquiniste die koelbloedig wordt neergeschoten wanneer hij Quinn laat zien wat hij op de kop heeft kunnen tikken. De daders nemen de vlucht en Cheyenne probeert Julien nog hulp te bieden. Zo leert ze Quinn kennen. Ze neemt zijn verklaring af en ze brengen samen de nacht door in Quinns appartement. Het is iets wat ze normaal niet doet,

HET ALBUM IS TE KOOP AAN DE SIGNEER TAFEL.

DE SIGNEERSESSIE VIND PLAATS BIJ STRIPWINKEL DE STRIPSPECIALIST BOSCHSTRAAT 68 BREDA

ps de bericht is een werk in progress

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten