dinsdag 29 juni 2021

KOOP LOKAAL STRIPS UIT BREDA

 Hierbij de nieuwste releaes van dark Dragon Books.

Zeventien releases en de zestien van de eerste batch.

Dat maakt Drieendertig nieuwe stripboeken.

Agatha Christie, en toen waren er nog maar...
 
Acht gasten op een eiland, samen met een paar bedienden. Niemand kent iemand. Een grappig rijmpje, dat over de dood van tien soldaten gaat... De storm nadert, de spanning is op zijn hoogtepunt. Wat kan deze vreemde ontmoeting teweegbrengen? En wanneer komen de gastheren, meneer en mevrouw O’Nyme?
 
In 1939, toen Agatha Christie ‘Ten Little Nigers’ schreef wist ze nog niet dat ze de literaire geschiedenis voor altijd zou markeren. Deze roman zou de bestverkopende uit haar carrière worden, een tijdloos en formidabel plot dat de spanning tot de laatste regels vasthoudt.
 
COMPLEET VERHAAL
Pascal Davoz: Kapitein Nemo
Callixte: Moord op de Nijl
ISBN: 978-94-6373-734-0
Hardcover
80 blz.
€ 24,95

Art Book Cromwell Endzone

Hardcover € 40.00

Daya artbook

hardcover € 50,00


Doomsday Clock 3 & 4

Het is waar: aan niets komt een einde. De wereld van Watchmen botst met het DC universum! De almachtige Dr. Manhattan herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst. Maar waarom? Onze helden weten dat er iets aan de hand is... maar hoe houden ze het tegen?
De klok tikt door...
 
Tekst: Geoff Johns
Tekeningen: Gary Frank
ISBN 3/6:978-94-6373-749-4 / ISBN 4/6:978-94-6373-750-0
Softcover  
72 blz
€ 9,95


   
Inifnity 3 & 4

Om de wereld te redden van grotere gevaren, moeten de Avengers ook groter worden...
Marvels grootste event nadert! Thanos maakt zijn wereldschokkende terugkeer en zijn legers vuren de openingsschoten af van een galactische oorlog die zowel op aarde als in de verre ruimte zal worden uitgevochten. Met onze helden gevangen tussen beide veldslagen! Terwijl Thanos' geheimen worden onthuld, valt de stad Attilan van de Inhumans en bevinden de Illuminati zich aan de frontlinie! En terwijl elke Origin-site op aarde actief wordt, betreden de Builders het Marvel-universum. Maar kunnen de Avengers op tijd terugkeren naar de aarde om haar te redden, wanneer verraad in de Galactic Council hen krijgsgevangenen heeft gemaakt? Galactische rijken zullen vallen als de gestoorde plannen van Thanos werkelijkheid worden!
 
 
Tekst: Hickman
Tekeningen: Cheung, Deodato, Yu, opena, Weaver
ISBN 3/8. 978-94-6373-752-4
ISBN 3/8. 978-94-6373-753-1
Softcover
64 blz.
€ 9,95

Jazz Maynard 7

Het leven zou vredig kunnen zijn als in El Raval het geweld niet van de muren zou druipen... Maar het rood van bloed roept op tot het zwart van de rouw; en dat is te veel voor een Jazz Maynard die liever When I Fall in Love speelt dan Every Time We Say Goodbye!
 
Dit is geen jazz. Dit is Maynard. Gitzwart, langzaam opbouwend, met rake mokerslagen én uitermate verslavend.
stripspeciaalzaak.be
 
LAATSTE DEEL, SERIE COMPLEET!
Jazz Maynard
7/7. Live in Barcelona
Raule: Isabellae, Arthus Trivium, De kunst van het sterven
Roger: Michel
ISBN: 978-94-6373-747-0
Softcover
48 blz.

   

Jim Hawkins 3, met het mes tussen de tanden
 

De schat van Flint lijkt Jim Hawkins niet ver weg. Maar Kong John Silver heeft maar één doel: de kaart terughalen. Een begeerde kaart die nog niet al zijn geheimen heeft onthuld. Naarmate de twee kampen vorderen, vermenigvuldigen de vreemde verschijnselen zich: wat als een geest het eiland bewoont? Wat als Flints geest zijn goud nog steeds beschermde? En is er tenslotte echt een nestei? Als er een schat is, valt nog te bezien wie van Silver of Jim die als eerste zou ontdekken ...

LAATSTE DEEL, SERIE COMPLEET!
Tekst & tekeningen: Sebastien Vastra
ISBN: 978-908-289-745-6
Softcover
64 blz.
€ 9,95

Kolonisatie 5, Muiterij
 
Milla en haar bergingsteam hebben al verschillende vergeefse reddingsmissies achter de rug. Signalen lokken ze naar planeten waar geen spoor van leven is. Geen menselijk leven tenminste. Wie zit er achter deze operatie? De Atils, het ontwikkelde buitenaardse ras aan wie de mensheid het vermogen om in de ruimte te reizen dankt, terwijl nog steeds niet duidelijk is wat hun motieven zijn? Of de piraten, die ruimteplunderaars die zich op de verloren schepen van kolonisten storten? Hoe het ook zij, het antwoord op dit raadsel zou weleens de grondvesten van de galactische kolonisatie tot wankelen kunnen brengen... en daarmee het lot van de hele mensheid...
 
Tekst: Denis-Pierre Philippi, De buitengewone reis
Tekeningen: Vincenzo Cucca, Hot Charlotte
ISBN: 978-94-6373-738-8
Softcover
48 blz.
€ 9,95


Oostfront Squadron
 
1. De route naar razernij.
De oorlog speelt zich niet alleen af op het slagveld, hij explodeert in de lucht en hij suddert in de geheime kamertjes waar allianties worden afgesloten. In 1941, als de nazi’s net de USSR zijn binnengevallen en de Japanners klaar staan om Pearl Harbor aan te vallen, besluiten de Vrije Fransen een squadron van vrijwillige piloten naar het Russische front te sturen. Maar er is nog veel onzeker. Eerst moet er nog in het grootste geheim een akkoord gesloten worden met de Sovjet-regering. De Britse bondgenoten zijn geen grote voorstanders van dit initiatief. En wie weet wat de vijand zou doen, als ze wisten wat er
speelt... Bovendien moeten er mensen gevonden worden die gek genoeg zijn om zich in de kou te begeven om een bevolking te helpen die ze niet kennen. Worden dat helden? Moeilijk te zeggen. Eén ding is zeker, ze zijn razend!
 
2. Het eskader van hoop.
Franse piloten naar het Russische front sturen? Een idioot project!
Bijna iedereen heeft er belang bij dat het niet gebeurt: de Engelsen die de goede piloten die ze hebben opgeleid niet willen kwijtraken, de Duitsers die hopen niet al te veel weerstand tegen te komen in het oosten, de aanhangers van de Vichyregering die het belangrijk vinden om het beeld op te houden van een samenwerkend Frankrijk en Duitsland en zelfs de Russen die geen buitenlandse inmenging in hun defensiebeleid willen. Toch geloven een paar piloten in dit initiatief en zij zullen het moeten opnemen tegen Duitse spionnen, Engelse groepskapiteins, Sovjet-kolonels en piloten van de Vichyregering om hun doel te bereiken. Te midden van de chaos van 1942 verenigen keiharde vrijwilligers zich om het onmogelijke mogelijk te maken. Het avontuur begint en leidt onze helden van Londen naar Moskou, via Algiers en Reykjavik.
 
Een wervelende weergave van een legendarisch squadron. Dit is een volledig fictieve visie op het avontuur van Normandië-Niemen vol actie, spionage en indrukwekkende manoeuvres in de lucht.

COMPLEET VERHAAL IN 5 DELEN
Tekst: Patrice Buendia
Tekeningen: Giuseppe De Luca
ISBN 1: 978-94-6373-741-8 / ISBN 2: 978-94-6373-742-5
Softcover
48 blz.
€ 9,95
 


Operatie Market Garden, De fluitist van Arnhem

Nederland 1944. De grootste luchtlandingsoperatie van de geallieerde strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden, volgt op de succesvolle landingen in Normandië. Er waren meer dan 100.000 soldaten bij betrokken en het tactische doel was om een reeks bruggen over de belangrijkste rivieren van Nederland in te nemen en zo Duitsland de genadeslag toe te dienen. Dit is het aangrijpende verhaal van een spion van de geheime dienst die ontsnapt aan de Gestapo. Hij wordt echter opgejaagd terwijl zijn zoon en twee commando’s worden gerekruteerd om hem te zoeken...
 
Antonio Gil documenteert met ongelooflijke precisie de veldslag en de ontwikkeling van operatie Market Garden dat de relevantie van de landingen in Normandië heeft. Het realisme van de oorlogsscènes dompelt je onder in het hete najaar van 1944...
 
COMPLEET VERHAAL
Tekst & tekeningen: Antonio Gil
ISBN: 978-94-6373-732-6
Hardcover
144 blz.
€ 29,95

Rum erfgoed 2
 
2. DE KOORTS VAN HET VERZET
XVIIIe eeuw. Bang dat zijn koloniën welvarend worden, vaardigt Lodewijk XIV een volledig verbod uit op rum, van de productie tot de handel. Voor Jean Rouen en de andere planters betekent de komst van een nieuwe intendant uit de hoofdstad de ondergang... tenzij een heel volk zich verenigt tijdens een memorabele nacht: de Gaoulé, de dag waarop Martinique bijna onafhankelijk was geworden.

Tekst: Tristan Roulot
Tekeningen: Mateo Guerrero
ISBN: 978-94-6373-624-4
Softcover
56 blz.
€ 9,95


Terrence Trolley
 
KINDEREN MET BUITENGEWONE VERMOGENS: IEDEREEN WIL ZE IN hun MACHT HEBBEN.
Panaklay, een multinational, heeft een jaar of twaalf geleden een onderzoekslaboratorium gefinancierd om de zintuiglijke perceptie te bestuderen van heel jonge kinderen voordat hun fontanel, het “venster op het brein” dichtgroeit. Norton, een van de verantwoordelijken voor het project, is in opstand gekomen tegen de exploitatie van die jonge proefkonijnen en heeft het laboratorium gesaboteerd voordat hij ervandoor ging met drie van de meest veelbelovende kinderen. Tien jaar later komt Panaklay Norton weer op het spoor. Hij doet een beroep op zijn neef, Terence Trolley, om zijn beschermelingen onder zijn hoede te nemen. Niemand weet dat de vreemde krachten van de kinderen aan het ontwaken zijn en dat daardoor alles op zijn kop gezet zal worden.

PARANORMALE KRACHTEN, VERRAAD, COMMANDO’S, TERENCE TROLLEY DACHT DAT HIJ ALLES HAD GEZIEN. HIJ VERGISTE ZICH!
Nadat hij Panaklay, een monsterlijke multinational, heeft belet met geweld twee kinderen met bijzondere krachten te ontvoeren, wordt Terence Trolley geconfronteerd met nieuwe gevaren. Om de kinderen in handen te krijgen heeft Panaklay de familie van Greg, zijn zakenpartner, ontvoerd en dreigt ze te vermoorden. Een mysterieuze grijze wolf en zijn jonge meester besluiten zich aan te sluiten bij de strijd. Amanda, de droïdenmetgezel van Terence, is uit liefde voor haar minnaar bereid tot alles, zelfs tot het uiterste. En beschut in een verre basis staat een van de laatste proefkonijnen van Panaklay op het punt om onze held een geheim te onthullen dat de hele wereld weleens zou kunnen veranderen!
 
COMPLEET VERHAAL IN 2 DELEN
 Tekst: Serge Le Tendre: Op zoek naar de tijdvogel, Chinaman
Tekeningen: Patrick Boutin-Gacné: De orde van de Drakenridders, De zielenvreter
ISBN 1: 978-28-8932-736-4 / ISBN 2: 978-28-8932-737-1

softcover
48 blz. per deel


 Het epos van de vrijmetselaars 3, Het woord van de metselaar
 
Hoe is de vrijmetselarij ontstaan? Waarom? En wie stonden er aan de wieg? Historici hebben zich dit door de eeuwen heen afgevraagd en vele theorieën opgebouwd. In deze stripreeks willen we de vragen beantwoorden van een publiek dat steeds grotere interesse heeft gekregen in deze beweging. De organisatie heeft wetenschappers, kunstenaars, en politici, maar ook gewone burgers gevormd en beïnvloed. Want de vrijmetselarij heeft altijd de sluipwegen van de Grote Geschiedenis bewandeld om op die manier kennis te vergroten en de mensheid te verheffen. Hier wordt haar verhaal verteld.
 
COMPLEET VERHAAL
 Tekst: Pierre Boiserie
Tekeningen: Denis Falque / Pâques
ISBN: 978-94-6373-735-7
Hardcover
56 blz. incl. uitgebreid dossier
€ 19,95