woensdag 25 oktober 2023

EVEN EEN UPDATE

  HI


Het regent buiten dus nu de titels die zojuist zijn gearriveerd.

Agatha Christie 12: Hercule Poirot: Zoek de Moordenaar SC.

Tekenaar(s)
Marek
Scenarist(en)
Marek
Uitgeverij
Dark Dragon Books

"De detectiveschrijfster Ariadne Oliver moet voor een feest op een Engels landhuis een ‘Jacht op de moordenaar’ organiseren. Ze vraagt Hercule Poirot of hij ook wil komen, zogenaamd als extra attractie, maar in werkelijkheid omdat Ariadne ervan overtuigd is dat er gevaar dreigt..."



De Avonturen van Biggles integraal 3 HC.
12. De Samouraï - 13. Objectief Boomerang - 14. Alarm in Gadougou - 15. Barracuda Schaakmat - 16. Hawk slaat toe
Tekenaar(s)
Studio Vandersteen
Scenarist(en)
Studio Vandersteen
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij


In deel 1 stonden de eerste zes verhalen gebundeld. Vanaf deel 2 tellen de integrales vijf verhalen. De derde integrale bevat verhalen die in 1967 en 1968 in album zijn verschenen. In deze periode nam Karel Biddeloo het als tekenaar over van Karel Verschuere. Over deze laatste wordt in het inleidend dossier wat dieper ingegaan.



Blauwbaard HC.
Tekenaar(s)
Camille Benyamina
Scenarist(en)
Camille Benyamina
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij


Verstripping door Camille Benyamina van de ook in het Nederlands verschenen roman van de Belgische schrijfster Amélie Nothomb.

"Parijs is vol. En de jonge, aantrekkelijke Saturnine is dringend op zoek naar een plek om te wonen. Wanneer ze een advertentie vindt voor een ruime kamer in een appartement in een leuke Parijse wijk, stelt ze zich kandidaat. De eigenaar van het appartement laat zijn keuze op haar vallen. Huisbaas don Elemirio Nibal y Milcar is even bizar als zijn naam doet vermoeden. Hij spreekt met nostalgie over de inquisitie en verbiedt haar de toegang tot die ene geheimzinnige donkere kamer in het appartement. Saturnine komt te weten dat don Elemirio was getrouwd met de vorige vrouwelijke huurders, die een voor een zijn verdwenen. Zal Saturnine aan haar lot ontsnappen? "



Camille 2: In Vuur en Vlam! SC.
Tekenaar(s)
Renée Rienties
Scenarist(en)
Danny De Vos
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij


Het eerste deel sloeg duidelijk aan bij het beoogde doelpubliek. Deel 2 volgt al snel en er zijn nog meer stripplannen rond zangeres en actrice Camille Dhondt. Ze is ook nog steeds te zien in de stripreeks #LikeMe waarvan in oktober deel 6 is verschenen.

"Door een ongelukje met een kaars breekt er een kleine brand uit in Camilles kamer, die haar papa gelukkig snel kan blussen. Daardoor moet Camille nu een tijdje bij haar grootouders logeren, maar dat vindt ze helemaal niet erg. Nu haar oma steeds vergeetachtiger wordt, kan ze immers mee een oogje in het zeil houden. Het grootste probleem is dat zij en haar vrienden nu geen plek meer hebben om te repeteren. En binnen twee weken hebben ze een optreden! Moustache trekt zich van alle heisa niets aan en speelt vrolijk met een klein sleuteltje dat hij ergens heeft gevonden. Zou dat sleuteltje van het oude, lege stationsgebouw kunnen zijn? Waar oma vroeger koffie, wafels en snoep verkocht? Aangezien ze nog steeds op zoek zijn naar een repetitieruimte, besluiten de vrienden dat het geen kwaad kan om eens een kijkje te gaan nemen. Maar ze krijgen als snel de indruk dat ze daar niet bepaald welkom zijn..."




De Avonturen van Robert en Bertrand integraal 11 HC.
70. De Hel van Montparnasse - 71. Het Spiegelgenootschap - 72. De Friese Elfstedentocht - 73. De Komeet en het Beest - 74. Een Toren voor Parijs - 75. Vogelvrij
Tekenaar(s)
Studio Vandersteen
Scenarist(en)
Studio Vandersteen
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij


"Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt voor het eerst alle 98 verhalen in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier. Deze integraal bevat volgende verhalen: De Hel van Montparnasse, Het Spiegelgenootschap, De Friese Elfstedentocht, De Komeet en het Beest, Een Toren voor Parijs en Vogelvrij."


Smakelijk Leven SC.
Tekenaar(s)
Aurélia Aurita
Scenarist(en)
Aurélia Aurita
Uitgeverij
Scratch Books


Nieuw (autobiografisch) werk van Aurélie Aurita. In 2010 vertaalde Xtra nog haar erotische escapades in Aardbei & Chocola waarvan deel 2 niet meer vertaald raakte. Ook haar overig werk verscheen niet in het Nederlands. Daarin vertelde ze meermaals over eten, de (professionele) internationale keuken en de sterke verbondenheid van eten met gevoelens en herinneringen.

"In dit nieuwe boek borduurt Aurita hierop voort op een zeer persoonlijke wijze: ze laat ons zien hoe haar leven op zijn kop wordt gezet als bij haar borstkanker wordt vastgesteld en hoe ze gedurende haar herstel met eten omgaat. Een viering van het leven door middel van smaken en herinneringen."




Het Verhaal van Vlaanderen integraal HC.
Tekenaar(s)
Frodo De Decker
Scenarist(en)
Harry De Paepe
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij


In december 2022 en februari 2023 verschenen twee albums van Het Verhaal van Vlaanderen waarin tekenaar Frodo De Decker en Harry De Paepe dieper ingaan op historische feiten en anekdotes die ook in de gelijknamige tv-reeks met presentator Tom Waes werden verteld. Nu is er deze integrale editie van 248 pagina's.

"Deze prachtige graphic novel neemt je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van Vlaanderen. Kruip in de (dieren)huid van de neanderthalers, graaf in het verleden van het Graafschap Vlaanderen, draaf mee in het Gulden Spoor van de ridders... Volg hoe ons geuzenvolkje door de jaren heen het juk van de bezetter afwerpt om te komen tot een moderne, onafhankelijke samenleving. Aan de hand van grootse gebeurtenissen en (ogenschijnlijk) kleine anekdotes loodsen Harry De Paepe en Frodo De Decker je doorheen de geschiedenis van het grondgebied dat we vandaag Vlaanderen noemen."



F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 41: De Vierpotige President SC.
Tekenaar(s)
Wim Swerts
Vanas
Scenarist(en)
Tom Bouden
Hec Leemans
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij

"Mark moet van Bieke dringend een job zoeken. Die vindt hij al vrij snel als medewerker op de ambassade van Islas Tortillas. De president van dat land komt op bezoek en Mark moet voor hem zorgen. De president blijkt echter een... ezel te zijn! Tijdens de laatste verkiezingen hebben de kiezers deze verkozen boven de echte politici. Mark moet het beste maken van de ongewone situatie. In het Zilton Hotel blijkt de president niet welkom te zijn in de presidentiële suite. De ezel belandt dan maar op de weide achter het huis van Fernand. Mark moet vervolgens het bezoek van de president aan het Europees Parlement regelen, maar er duikt een huurmoordenaar op..."

 EN NOG VEEL MEER IN DE WINKEL EN ONZE WEBWINKEL