woensdag 23 juni 2021

NIET VOOR HET ... EERST DEEL EEN

 De eerste helft van deze keer

Zestien releases voor nu.

Black Squaw 2 HC / SC Scarface

Als zwarte vrouw is het niet vanzelfsprekend om je brood te verdienen in de luchtvaart. Bessie Coleman heeft bovendien ook nog indiaans bloed, komt uit een grote arme familie en woont in Texas. Bessie besluit onbevreesd het luchtruim te veroveren want ‘in de wolken bestaan geen vooroordelen’. Maar tussen droom en realiteit staan heel wat obstakels die de ontembare Bessie zal moeten overwinnen!

Drager 2 SC De stad van de duizend pijlen.

 Na een van zijn missies wordt de Drager onverhoeds aangevallen door de mysterieuze Jageres. Hij komt als overwinnaar uit de strijd, maar wil zijn tegenstander niet doden. De twee vijanden komen elkaar opnieuw tegen aan het hof van Hertog van Arcasso, waar wreedheid en zonde welig tieren. Slagen Drager en Jageres erin samen te strijden tegen het kwaad dat hen overstijgt?

Niemand kan aan zijn lot ontkomen. De laatste woorden van keizer Saxif d’Aan zinderen nog na wanneer Elric op zoek gaat naar de ruïnes van R’lin K’ren A’a, de oerstad van de Melniboneanen. Daar hoopt hij het bewijs te vinden dat zijn voorouders zuiver waren, voor ze werden aangetast door de Chaos. Maar Arioch bevestigt het voorgevoel van de onttroonde keizer en zet Elric met zijn onthullingen aan om zijn lot te omarmen: Melniboné moet door hem worden vernietigd.


Idulfania HC.

Jommeke SC 305 Het verdwenen hoefijzer.

Wanneer een archeologisch team in Dendermonde een enorm gouden hoefijzer opgraaft, is iedereen ervan overtuigd dat het ooit toebehoorde aan het beroemde Ros Beiaard. Jommeke en Filiberke trekken naar de mooie stad om de vondst te bewonderen. Ook Anatool is het nieuws ter ore gekomen. Gewapend met een metaaldetector trekt hij naar de vindplaats in de hoop de overige drie hoefijzers te vinden. Maar hij is niet de enige die het op de waardevolle schat heeft gemunt…

Kappie SC En de boze hooglanders.

Mooie Zomers SC 6 De genets.

Het is een speciaal jaar voor de Faldéraults: Pierre werkt aan een meesterwerk over Pater Damiaan en Madeleine is zwanger, maar ze willen er graag nog even met z’n vijven tussenuit, voor de baby er is. Wanneer Mam’zelle Esterel betrokken raakt bij een auto-ongeluk – zonder gewonden – dreigt hun vakantie in het water te vallen. Als een geluk bij een ongeluk duikt dan Esther op, die hun een leuke oplossing biedt: een verblijf op de boerderij waar zij samenwoont met Estelle. Het begin van alweer een mooie zomer.

Piet Pienter en Bert Bibber integraal HC 6.

Piet Pienter & Bert Bibber zijn legendarische personages, van de al even legendarische Jozef van Hove, alias POM. Op 16 november 2019 zou de auteur honderd jaar zijn geworden. Om dat eeuwfeest luister bij te zetten, worden de avonturen van Piet Pienter en Bert Bibber gebundeld in elf integrales. Deze intergrale bevat volgende avonturen: De diadeem van Swaba (22), Bulderlachgas (23), Invasie uit het heelal (24), De tijdmachine (25).

Robert en Bertrand integraal HC 01.

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt de eerste 65 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier.


De Rode Ridder integraal De biddeloo jaren HC 5.

Onvermoeibaar trekt Johan, de Rode Ridder, ten strijde tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij, ondanks de felle tegenstand, steeds met glans weet te winnen. Vanaf album 37, De wilde jacht, kreeg het team achter De Rode Ridder versterking van Karel Biddeloo. In 1969 nam hij definitief de reeks over en verzorgde hij zowel de scenario’s als de tekeningen.

Vertongen en Co SC 34 Herrie bij de gorilla's .

Alle gorilla's zijn verdwenen uit het Kowabungapark in Afrika. Inspecteur Porei doet onderzoek ter plaatse...  Ook voorzitster Oma Boma wil de zaak uitklaren en ontdekken waarom er geen water meer door de rivier stroomt. Er worden plannen gemaakt met de directeur van het park. Maar op een nacht wordt Paulien meegenomen door... een gorilla! Met de hulp van Porei en de parkwachters trekken Mark en Bieke op expeditie om Paulien terug te vinden...

Wild West HC / SC 2 Wild Bill.

Willie Nelson HC.


Zeven levens van de sperwer Minon cyclus 2 Wat een wereld.

De beeldschone Ariane de Troïl, geboren in september 1601, is puur op wilskracht de heldin geworden van een van de meest buitengewone avonturenreeksen in de stripwereld: De 7 levens van de Sperwer, voor het eerst verschenen in 1983. Dit meesterlijke fresco van de 17e eeuw vertelt over de verweven lotsbestemmingen van personages uit de grote Geschiedenis. Patrick Cothias en André Juillard zetten als echte scheppers hun heldenepos verder in deze derde cyclus.