zondag 18 september 2022

We gaan weer verder

 We gaan weer verder ... met de nieuwe strips.

ALLAN MAC BRIDE 05 DE KRING VAN APSARA'S SC.

ALLAN MAC BRIDE 6 DE CATACOMBEN VAN TA KEO SC.

TWEELUIK. Archeoloog Allan Mac Bride bevindt zich in Angkor, de beroemde archeologische vindplaats in Cambodja. Maar hij wordt afgeleid en geïntrigeerd door vreemde ontmoetingen: met een sekte en met een bende bandieten, maar ook met beelden van Apsara-godinnen.

DUNE 2 MUAD ' DIB HC MET STOFOMSLAG.

Muad’Dib is het tweede deel van een trilogie die een adaptatie vormt van de roman van Frank Herbert uit 1965. Paul Atreides en Jessica zitten vast in de woestijn van Arrakis. Ze moeten de mysterieuze Fremen vinden of ze zullen sterven. Terwijl ze de goed bewaakte geheimen van de planeet langzaam ontrafelen zullen ze elk geconfronteerd worden met keuzes die hun lot en hun leven voor altijd zullen veranderen

ENGELSMAN DIE NIET VAN VUURWAPENS HOUD HET MYSTERIE VAN DE SPINNEVROUW SC.

ENGELSMAN DIE NIET VAN VUURWAPENS HOUDT 4 HET RECHT VAN DE STERKSTE SC.

REEKS COMPLEET. Dit is het meeslepende verhaal van een ware helletocht in het Wilde Westen. Kleurrijke types gaan gezamenlijk op weg naar... Ja, waar naartoe eigenlijk? En gaan ze wel gezamenlijk? Of zijn ze elkaar scherp in de gaten aan het houden? Hoe dan ook, de kogels komen van alle kanten, maar gelukkig wordt er ook aardig wat gelachen.

Met dit verhaal hebben scenarioschrijver Wilfrid Lupano (Alim de leerlooier, Het rechte pad, Krasse knarren) en tekenaar Paul Salomone een heel eigen variant op de spaghettiwestern gemaakt!

HOE IK MIJN FORTUIN MAAKTE ALS LIVE CARTOONIST SC.

KONVOOI 16 BLOEDBANDEN SC.

Nävis blijkt een zoon te hebben, die is opgevoed door haar ergste vijand, consul Atsukau. Nog in de war door dit nieuws, moet ze toch al meteen in actie komen als er een groot gevaar dreigt: de hele bevolking van Kon-vooi raakt tijdelijk verlamd door de buitengewoon sterke psychische krachten van drie Yiarhu-kahs, een moordenaarsras waar Nävis’ zoon kortgeleden een lid van heeft uitge-schakeld.
De Yiarhu-kahs willen hem en zijn opdrachtgever Atsukau opsporen en buigen de koers van Konvooi af in de richting van een zwart gat. Omdat de menselijke soort ongevoelig is voor dergelijke mentale krachten, zijn Nävis en haar zoon de enigen die Konvooi kunnen redden, maar daar-voor moeten ze wel de confrontatie aangaan met de Yiarhu-kahs, die ervan overtuigd zijn dat ze die strijd makkelijk zullen winnen.
 
Binnen het Konvooi-universum zijn inmiddels 3 series verschenen:
1. Konvooi
2. Konvooi - de jeugdjaren van Nävis
3. Konvooi - de kronieken van Kon-
    vooi

METRO 2033 # 3 OGEN DER DUISTERNIS SC / HC / LUXE.

Het jaar is 2033. De verwoestende atoomoorlog, die de wereld in een radioactieve woestenij heeft ver-anderd, dwong de inwoners van Moskou er toe om hun toevlucht te zoeken in de metro. In de loop van de jaren hebben de metrostations zich ontwikkeld tot ware staten, die zich bezighouden met handel en zelfs met oorlog. Na een lange en vermoeiende reis bereikt Artjom eindelijk Polis, het centrum van de verdediging van de metro. Hij ver-vult plichtsgetrouw zijn missie en rapporteert aan commandant Melnik over de dreiging van de zwarte mutanten - om daar te horen dat zijn eigen thuisstation al het slachtoffer van de wezens is geworden. Toch weigert de legerleiding hulp te stu-ren, ze zijn te bang om zelf aan-gevallen te worden. Slechts één lid van de raad luistert naar het verzoek van Artjom, maar hij biedt zijn hulp niet gratis aan. En terwijl Artjom zich moet voorbereiden op een nieuwe, nog gevaarlijkere expeditie naar de door straling besmette straten van Moskou, kan hij het gevoel niet van zich afzetten dat er op de achtergrond heel andere krachten aan het werk zijn...


ROODBAARD INTEGRAAL 15 DE JONGE JAREN VAN EEN PIRAAT HC.

SCURRY 1 DE GEDOEMDE KOLONIE HC MET STOFOMSLAG.

SCURRY 2 HET VERDRONKEN BOS HC MET STOFOMSLAG.

 SPECTACULAIREN 2 EN DE GODDELIJKE MINNARES SC. 

 COMPLEET VERHAAL. Een actrice wordt bedreigd met de dood. Ze legt haar lot in handen van de onbeschrijfelijke Spectaculairen en reist samen met hen, vergezeld door haar loyale entourage, af naar Bretagne. De schurk volgt hen op de voet en de aanslagen gaan door. Het vrolijke gezelschap zal, uitgerust met Pipolets nieuwste snufjes, al zijn vindingrijkheid in de strijd moeten gooien om hem te ontmaskeren.


EN NIET VERGETEN

STRIPFESTIVAL BREDA

Aan onze tafel op zijn minst vier stripmakers.